למה אני עירני דווקא לפני השינה?

למה אני עירני דווקא לפני השינה?

בין אם זה קרה לכם פעם אחת או בכל לילה, אנשים רבים חווים את התופעה הזאת של עייפות גדולה במהלך היום, וממש לפני שהם צריכים ללכת לישון הם מקבלים פרץ של אנרגיה.

התופעה הזאת היא תופעה טבעית, ויכולות להיות לה מספר סיבות.

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.

לחצו להצטרפות
מודעה

זה לגמרי טבעי, וזה חולף!

למבוגרים יש שני שיאים של ערנות במהלך היום, אחד בבוקר ואחד בשעות הערב המוקדמות.

לבני האדם יש מערכת ערות של השעון הביולוגי המווסתת את זמני הערות והשינה לאורך היום, ואת הדחף הטבעי של הגוף ללכת לישון ככל שהיום מתארך.

עם זאת, במהלך השיא השני של הערות (כשעתיים עד שלוש שעות לפני השינה) מערכת הערות נוגדת את הדחף הטבעי של הגוף לשינה וכופה עלינו ערות.

יש חוקרים שטוענים שזהו מנגנון שנועד לשמור עלינו בעבר מסכנות של טורפים בלילה.

אז כשזה קורה, רוב הסיכויים שזה יחלוף ואין צורך להיכנס ללחץ.

שנת צהריים עלולה לפגוע בשנת הלילה

כאשר אנשים מרגישים עייפים במהלך היום, הם יתמודדו עם זה באמצעות מנוחה או נמנום, דבר שיגרום להגברת האנרגיה בשעות המאוחרות של היום.

לכן, בקרב אנשים מסוימים, שינה בשעות היום עלולה להחמיר את נדודי השינה ולהשפיע לרעה על ההירדמות.

העבודה שלך אשמה?

שעמום ומונוטוניות יכולים לדכא את רמות האנרגיה, אנשים המנהלים אורח חיים יושבני נוטים לדווח על כמות גדולה יותר של חוסר שביעות רצון מאיכות השינה שלהם בלילה. הסיבה לכך היא שהגוף עצמו לא הוציא מספיק אנרגיה במשך היום.

מודעה

אם המוח שלכם מתעורר לחיים רק אחרי שסיימתם לעבוד, זה יגרום לכם להיות ערים במשך הלילה.

כדי לטפל בבעיה, נסו לבצע פעילות גופנית במשך היום כדי לגרום לגוף לבזבז חלק מהאנרגיה. רק שימו לב לא לבצע פעילות גופנית שלוש שעות לפני השינה, פעילות כזאת נמצאה כמעוררת את הגוף ועלולה להגביר את נדודי השינה.

שימוש בטלפון לפני השינה

רוב האנשים נוטים להירגע בסוף היום על ידי גלילה בטלפון או צפייה בתוכניות במחשבים הניידים או הטאבלטים שלהם. עם זאת, טלפונים ומסכים פולטים סוג של אור כחול המגבירים את הערות שלנו ומקשים עלינו את ההירדמות.

מלטונין מיוצר במוח שלנו כדי לעזור לנו לישון, אבל כשאנו מגרים את העיניים באור כחול לפני השינה, דבר זה מדכא את ייצור המלטונין.

המוח שלך נוטה לצוף בלילה

במידה ואתם עסוקים מאוד במשך כל היום, הרגע הזה לפני השינה הוא הרגע היחידי והאידיאלי לחשוב, ולעתים הנטייה היא גם לחשוב על דברים שמציפים את המוח שלנו בלחץ וחרדה המשאירים אותנו ערים.

לפעמים זה הרגל, לפעמים זה גנטי

לעתים אנשים מסוימים מפתחים הפרעה בשעון הביולוגי שלהם, פרץ אנרגטי בשעות המאוחרות של היום, המתפתח לרוב בצעירותם בעשור השני לחייהם, אך גם יכול להיות גנטי.

מודעה

הדרך הטובה ביותר להתמודד עם מצב זה, הוא לנצל את זה! כלומר למצוא עבודה שמתאימה לדפוס השינה הזאת,  או לבצע עבודה או מטלות חשובות במהלך פרץ אנרגיה זה.

יצור של עודף קורטיזול המקשה על ההירדמות

בלוטות האדרנל שלנו פולטות קורטיזול. רמות הקורטיזול שלנו צריכות להיות גבוהות בבוקר ולאט לאט יורדות במשך היום עד הלילה.

אצל אנשים הסובלים מתפקוד לקוי של יותרת הכליה, או חווים מתח, רמות הקורטיזול אינן יורדות בלילה. כאשר הקורטיזול גבוה, המלטונין יהיה נמוך, וכאשר המלטונין גבוה הקורטיזול נמוך.

מלטונין הוא ההורמון המווסת את מחזורי השינה והערות, לכן, אם למישהו יש רמות קורטיזול גבוהות יותר כתוצאה ממתח, והוא לא פוחת בערב, והמלטונין נחסם.

ניתן לבדוק את רמות הקורטיזול בבדיקת רוק או שתן ומינון של הידרוקורטיזון יכול לעתים קרובות לפתור בעיה זו.

הצטרפו למייל של אגוגו!

ותקבלו תכנים מיוחדים ישירות למייל.