12 טיפים כדי להוריד במשקל אחת ולתמיד

12 טיפים כדי להוריד במשקל אחת ולתמיד

רוצים לרדת במשקל, אבל מרגישים כאילו כבר ניסיתם כל טריק בספר? הגיע הזמן לנקוט בגישה שונה כדי להצליח בדיאטה. 12 האסטרטגיות המוכחות שלפניכם יעזרו לכם לרזות אחת ולתמיד.

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.

לחצו להצטרפות
מודעה

1.לשנות את הדרך שבה אתם מתארים את מטרותיכם

קראו לזה איך שתרצו, אבל אל תקראו למה שאתם עושים "דיאטה". לדיאטות יש התחלה וסוף – וזו הבעיה. תצליחו בהשגת מטרתכם, רק כשתתחייבו התחייבות לטווח הארוך – לחיות אורח חיים בריא יותר.

2.הפכו את המטרה שלכם למשמעותית

שנו את יעדיכם מ-"אני רוצה להצליח להיכנס לג'ינס הזה" ל-"אני רוצה להרגיש טוב ושיהיה לי יותר אנרגיה". יעדים פנימיים – כמו איך אני מרגיש,  ולא- איך אני נראה – נוטים להיות בעלי כוח עמיד יותר לאורך זמן. ההתרכזות ביתרונות שבלהרגיש טוב שתקבלו מכך, גם תעזור לכם להתמיד.

3.היפרדו מדברים שלא עובדים

חשבו על מה שעשיתם בעבר כדי לנסות לרדת במשקל. מה אתם יכולים לעשות אחרת הפעם? לדוגמה, אם אי ההצלחות שלכם התבטאו בנשנושים בעבודה ובלחכות לסוף היום כדי להתעמל, התחילו לארוז חטיף בריא וקחו אותו אתכם בכל יום וצאו לריצה דבר ראשון על הבוקר, לפני שדרישות היומיום יפריעו לכוונות הטובות שלכם.

ראו: 23 נשנושים טובים המסייעים לירידה במשקל

4.הקלו על עצמכם

כווננו את עצמכם לקראת הצלחה באמצעות כמה ליטושים קטנים, והתחילו בבית. עשו דברים שיעזרו, ולא יעכבו, את הירידה במשקל. אם אתם רוצים לגרום לריצת הבוקר לצאת לפועל, הוציאו את מכנסי הריצה שלכם לפני שתלכו לישון.

רוצים להתרגל לנשנוש פירות ולא צ'יפס? שימו קערת תפוחים טריים או אגסים על שולחן המטבח. אם זה נוח, הסבירות שהדבר יקרה גבוהה יותר. לסביבה שלנו יש השפעה גדולה על היכולת שלנו לשנות את הרגלינו.

5.הקימו "מועדון מעריצים"

ספרו לחבריכם התומכים, בני משפחה ועמיתים לעבודה על השינויים שאתם מנסים לעשות. תנו להם לדעת מה אתם צריכים וכיצד הם יכולים לעזור. היו ממוקדים. אל תשאירו להם את זה לפרשנות פתוחה.

לדוגמה, אולי אתם לא רוצים שהם יזכירו לכם את מה שאתם אמורים או לא אמורים לאכול, אבל אתם כן מרגישים שאתם זקוקים שייתנו לכם שיחת עידוד כשאתם זקוקים לכך.

6.היו גמישים

תמיד יהיה משהו שיצוץ ויכול להוציא אתכם מהמסלול שתכננתם (במכולת נגמרו מרכיבי הסלט האהובים עליכם, או ששיעור הזומבה האהוב עליכם זז לשעה אחרת), יש לצפות לבלתי צפוי.

ייתכן שיהיה עליכם ליצור תכנית גיבוי בהתראה של רגע – כמו לנסות שיעור במכון הכושר, או לקנות סלרי או אפונה יחד עם החומוס שתכננת לקנות. המפתח הוא להיות מוכנים, ומסוגלים לשנות את השגרה ולמצוא דרכים לעקוף מכשולים. אל תתנו להפתעה אחת לשבש את לכם את השגרה כולה.

7.היו סלחנים כלפי עצמכם

מודעה

כשאתם מחטיאים את המטרה, הפגינו קצת חמלה כלפי עצמכם. תוכלו למנוע ממעידה להפוך לנפילה.  מחקר שנערך על החלטות לשנה החדשה, מצא, שרוב האנשים שמצליחים לשמור על ההחלטות שקיבלו לקראת השנה החדשה, אומרים שבעקבות המעידה הראשונה התחזקה נחישותם.

אז תנו לעצמכם שיחת עידוד, בדיוק כפי שהייתם עושים עבור חבר קרוב. ואז קומו והמשיכו הלאה, למדו מן השגיאות והמשיכו מהמקום בו הפסקתם.

8.התכוננו לרעב שלכם

כדי למנוע אכילת יתר, דרגו את הרעב בסולם של 1 עד 10, כאשר עשר מסמל שאתם רעבים מאוד. אכלו כשאתם באמצע של המדרג. אם אתם יודעים שלא תוכלו לאכול מאוחר יותר, אכלו חטיף או ארוחה קטנה כשהרעב עדיין ברמה נמוכה. זה יעזור לכם להימנע מלהפוך לרעבים מדי, מה שיכול לגרום לכם לאכול יתר על המידה מאוחר יותר.

9.הפכו למחושבים

ערכו יומן של אוכל והתעמלות רשום על גבי נייר, באינטרנט, או באפליקציה בטלפון. תיעוד עקבי של הרגלי האכילה והפעילות הגופנים שלכם, יחד עם שקילה עצמית באופן קבוע, תעניק לכם כמה יתרונות.

כשתראו את התוצאות הרצויות זה יניע אתכם להמשיך קדימה. אם התוצאות אינן כה מוצלחות, תוכלו לבצע שינויים ולתקן את זה. אתם יכולים לעקוב אחר ההתקדמות שלכם בכל דרך שתרצו. נסו ובחרו את השיטה המתאימה לכם ביותר, ובעלת הסיכויים הגבוהים ביותר שתתמידו בה.

10.היו מודעים למעוררים הרגשיים שלכם

שימוש במזון כדי לטפל בשעמום, תסכול, מתח, כעס, או עצב יכול לחבל במאמצים שלכם. הרגישו את הרגשות שלכם, אבל אל תאפשרו להם להרוס לכם. נסו להבין מה עוזר לכם להירגע ולהרגיש חיוביים. נסו להאזין למוסיקה, לשוחח עם חברים, או לצאת לטיול.

11.תנו קדימות לשינה

מודעה

מחקרים מראים כי חוסר שינה מעורר שינויים הורמונליים שעלולים לגרום לתחושת רעב. אין להמעיט בחשיבות של מנוחת לילה טובה. הכמות המומלצת למבוגרים היא 7 עד 9 שעות שינה בלילה.

12.התאמנו באכילה מודעת

לעסו את המזון היטב, והניחו את המזלג בין נגיסה לנגיסה. אכילה איטית יותר תעזור לכם להעריך את האוכל יותר. תנו לבטן הזדמנות להודיע ​​למוח ששבעתם.

ברגע שאתם מקבלים את הסימן הזה, הניחו את המזלג ושאלו את עצמכם – האם אני יכול לקום כעת ולעזוב את השולחן כשאני מרגיש שבע מספיק? אם התשובה היא לא, אכלו קצת יותר. אם התשובה היא כן, הזיזו את הצלחת הצידה והתמקדו בשיחה שמתרחשת סביבכם, או כל דבר אחר שאינו האוכל שמונח על השולחן.

הצטרפו למייל של אגוגו!

ותקבלו תכנים מיוחדים ישירות למייל.