6 דברים מזיקים שאנו חייבים להעיף מיד מהבית שלנו

6 דברים מזיקים שאנו חייבים להעיף מיד מהבית שלנו

נהוג לומר שביתו של האדם הוא מבצרו, אך בעולם המודרני של היום, הבתים שלנו יכולים להכיל חפצים שעלולים לסכן את בריאותנו. במאמר זה נדבר על שישה פריטים ביתיים שכדאי להיות מודעים אליהם ולשקול להחליף אותם בדברים אחרים, בטוחים יותר. גללו למטה כדי לקרוא.

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.

לחצו להצטרפות
מודעה

1.כלי בישול נון-סטיק

כלי הבישול עם משטחים לא-דביקים (נון-סטיק) שהמזון לא נדבק אליהם בזמן הבישול, במיוחד אלה המיוצרים עם טפלון, עלולים לשחרר כימיקלים מזיקים הנקראים חומצה פרפלואורואוקטנואית (PFOA) ופוליטטראפלואורואתילן (PTFE) כאשר הם מתחממים יתר על המידה. כימיקלים אלו נקשרו במחקרים לבעיות בריאותיות שונות, כולל הפרעות בבלוטת התריס ובעיות התפתחותיות. [1]

מה אפשר לעשות? בחרו במקום זאת בכלי בישול מנירוסטה, קרמיקה או ברזל יצוק, שאינם משחררים כימיקלים רעילים במהלך הבישול.

2.מטהרי אוויר בניחוחות סינטטיים

מטהרי אוויר רבים המכילים חומרים המכילים ניחוחות סינתטיים, יכולים לשחרר תרכובות אורגניות נדיפות (VOCs) לאוויר. VOCs נקשרו במחקרים לבעיות נשימה, כאבי ראש ותגובות אלרגיות. [2]

מה אפשר לעשות? השתמשו בחלופות טבעיות כמו מפזרי שמנים אתריים או מטהרי אוויר תוצרת בית עשויים מסודה לשתייה ושמנים אתריים.

3.נפטלין

כדורי נפטלין עשויים מכימיקלים כמו נפתלין ופרדיכלורובנזן, שעלולים לשחרר אדים רעילים שמזיקים בשאיפה. חשיפה לטווח ארוך עלולה להוביל לבעיות נשימה, כאבי ראש ואפילו נזק לכבד ולכליות.

מה אפשר לעשות? בחרו בחלופות לא רעילות כמו קוביות ארז או שקיות מלאות לבנדר מיובש כדי להגן על הבגדים שלכם מפני עש.

4. צבע ישן ותרסיסי צבע

צבעים המשמשים לצביעת קירות (במיוחד קירות ישנים) או תרסיסי צבע מסוימים עלולים להכיל עופרת, אשר עלולה להוות סיכון בריאותי חמור. חשיפה לעופרת מסוכנת במיוחד עבור ילדים ונשים בהריון, שכן היא עלולה לגרום לנזק נוירולוגי ולעיכובים בהתפתחות.

מה אפשר לעשות? אם בבית שלך יש צבע עופרת, שקלו לשכור איש מקצוע שיסיר אותו בבטחה. בעת צביעה מחדש, בחרו בצבע על בסיס מים, בעל תרכובות אורגניות נדיפות (VOC) ברמה נמוכה או אפסית.

5.קופסאות מזון מפלסטיק

מיכלי מזון מפלסטיק, במיוחד אלו המיוצרים עם ביספנול א (BPA), עלולים לדלוף מהם כימיקלים מזיקים למזון בעת החימום. כימיקלים אלה קשורים במחקרים להפרעות הורמונליות, בעיות רבייה ובעיות התפתחותיות. [3]

מודעה

מה לעשות במקום? החליפו את קופסאות הפלסטיק במיכלי זכוכית או נירוסטה ללא כימיקלים מזיקים.

6.מוצרי ניקוי קונבנציונליים

מוצרי ניקוי רבים מכילים כימיקלים מזיקים שעלולים לגרום לגירוי בעור, בעיות נשימה ואפילו בעיות בריאותיות ארוכות טווח. מרכיבים כמו אמוניה, אקונומיקה כלור ונתרן הידרוקסיד יכולים להזיק במיוחד.

מה לעשות במקום? בחרו במוצרי ניקוי ידידותיים לסביבה ולא רעילים, או השתמשו בחומרי ניקוי טבעיים כמו חומץ, סודה לשתייה ומיץ לימון.

הצטרפו למייל של אגוגו!

ותקבלו תכנים מיוחדים ישירות למייל.