הגנו על הכליות מפני נזק! בצעו את 8 הדרכים היעילות הבאות!

הגנו על הכליות מפני נזק! בצעו את 8 הדרכים היעילות הבאות!

הכליות שלנו מתפקדות כשומרות הסף של הגוף שלנו. איברים אלה בגודל אגרוף הממוקמים בחלק האחורי של הבטן מבצעים את התפקיד החשוב של סינון פסולת ונוזלים עודפים ממחזור הדם שלנו, שמירה על מאזן האלקטרוליטים בגופנו, ויסות לחץ הדם ואפילו תרומה לייצור תאי דם אדומים.

העלייה בשכיחותם של מחלות כמו סוכרת ויתר לחץ דם, הובילה גם לעלייה מדאיגה במצבים הקשורים בכליות, כולל מחלת כליות כרונית (CKD) ואי ספיקת כליות.

לפיכך, חשוב להתמקד בשמירה על בריאות הכליות שלנו. גללו למטה כדי לקרוא על מספר דרכים פשוטות אך יעילות לשמירה על תפקוד מיטבי של הכליות.

1.הקפידו על שתיית מים

שתייה מספקת של מים עוזרת לכליות להסיר פסולת מהדם בצורת שתן ולשמור על איזון בריא של מלחים ומינרלים. בעוד שהכמות המומלצת יכולה להשתנות בהתאם מאדם לאדם, ההמלצה הכללית היא לשאוף ל-8-10 כוסות מים ליום. עם זאת, זכרו שגם שתייה עודפת של מים אינה מועילה, מכיוון שהיא לא בהכרח תשפר את תפקוד הכליות.

2.הקפידו על תזונה בריאה

אכילת תזונה מאוזנת ועשירה בחומרים מזינים יכולה לעזור לשמור על בריאות הכליות. מזונות המועילים לכליות כוללים פירות, ירקות, דגנים מלאים וחלבונים רזים. הגבילו את צריכת המזון המעובד, מזונות עתירי נתרן ומשקאות ממותקים מכיוון שהם עלולים להפעיל לחץ על הכליות לאורך זמן.

3.פעילות גופנית

פעילות גופנית סדירה מסייעת לשמור על לחץ דם בריא ומשקל גוף, שניהם חיוניים לבריאות הכליות. אתם לא צריכים לרוץ מרתון, אפילו פעילויות פשוטות כמו הליכה, רכיבה על אופניים או שחייה יכולות להועיל באופן משמעותי לבריאותנו. אבל, כמו תמיד, חשוב להתייעץ עם הרופא שלכם לפני שמתחילים תכנית אימונים חדשה.

4.הימנעו מעישון והגבילו אלכוהול

העישון פוגע בכלי הדם, מה שמוביל להאטה בזרימת הדם לכליות ופוגע ביכולתן לתפקד כראוי. צריכה מופרזת של אלכוהול עלולה לגרום לנזק דומה, מלבד סיכונים בריאותיים אחרים. לכן, הגבלת אלכוהול והימנעות מעישון מועילים לכליות שלנו.

5.ניטור לחץ דם

לחץ דם גבוה הוא הגורם המוביל לנזק לכליות. לכן, מעקב קבוע הוא חיוני, במיוחד אם יש לכם היסטוריה משפחתית של יתר לחץ דם או מחלת כליות. שינויים באורח החיים ותרופות שנקבעו יכולים לעזור בשמירה על רמות לחץ הדם.

6.בקרת רמות הסוכר בדם

אם יש לכם סוכרת או בסיכון, ניהול רמות הסוכר בדם הוא חיוני. סוכר גבוה בדם עלול לגרום לנזק לכליות לאורך זמן, מה שמוביל למצב המכונה נפרופתיה סוכרתית. בדיקה סדירה לתפקוד הכליות מומלצת גם לחולי סוכרת.

7.הימנעו משימוש יתר בנוגדי דלקת שאינם סטרואידים (NSAIDs)

תרופות נוגדות דלקת לא סטרואידיות (NSAIDs) כמו איבופרופן יכולות לגרום לנזק לכליות אם נלקחות באופן קבוע לאורך תקופות ארוכות. נסו לנהל כאב ודלקת עם אפשרויות בטוחות יותר והשתמשו רק ב-NSAIDs כמוצא אחרון, ותמיד בהנחייתו של הרופא שלכם.

8.בדיקות סדירות

בדיקות בריאותיות סדירות הן דבר חשוב במניעת בעיות בריאותיות, כולל בריאות הכליות. בדיקות כאלה יכולות לזהות בעיות בריאותיות פוטנציאליות מוקדם ולקבל את הטיפול המתאים. אם אתם בסיכון למחלת כליות – עקב סוכרת, יתר לחץ דם או היסטוריה משפחתית של מחלת כליות – ייתכן שתזדקקו לבדיקות תכופות יותר של תפקודי כליות.