דיאטת תת פעילות בלוטת התריס: מה לאכול? ממה להימנע?

דיאטת תת פעילות בלוטת התריס: מה לאכול? ממה להימנע?

תת פעילות של בלוטת התריס הוא מצב בריאותי בו בלוטת התריס אינה מייצרת מספיק הורמונים. עם זאת, הקפדה על תזונה מסוימת יכולה לעזור לנהל את הסימפטומים ולשפר את המצב. גללו למטה כדי לקורא.

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.

לחצו להצטרפות
מודעה

לבלוטת התריס תפקיד מכריע בוויסות חילוף החומרים, יצירת אנרגיה ומצב הרוח שלנו. תזונה המותאמת להיפותירואידיזם מתמקדת במזונות התומכים בתפקוד בלוטת התריס ובבריאות הכללית.

1. יוד: הדלק של בלוטת התריס

יוד חיוני לייצור הורמוני בלוטת התריס. כללו בתזונה שלכם מזונות עשירים ביוד כמו: אצות, דגים, מוצרי חלב וביצים. עם זאת, חשוב להימנע מעודף יוד, שעלול להחמיר תת פעילות של בלוטת התריס. קראו גם: 7 סימנים שיש לכם מחסור ביוד (ואיך לתקן את המצב?)

2. סלניום: מינרל מפתח להורמוני בלוטת התריס

סלניום הכרחי להמרה של הורמוני בלוטת התריס מצורותיהם הלא פעילות לפעילות. מזונות כמו אגוזי ברזיל, טונה וביצים הם מקורות מצוינים.

3. אבץ: תומך בתפקוד בלוטת התריס

אבץ מסייע בייצור הורמונים. כללו מזונות עשירים באבץ כגון בקר, עוף, אגוזים וקטניות בארוחות שלכם. קראו גם: 12 סימנים למחסור באבץ ואיך לתקן את זה

4. מזונות עשירים בסיבים: שיפור העיכול

אנשים רבים עם תת פעילות בלוטת התריס חווים עיכול איטי. מזונות עשירים בסיבים, כגון פירות, ירקות ודגנים מלאים, יכולים לשפר את בריאות מערכת העיכול.

5. נוגדי חמצון

נוגדי חמצון מפחיתים מתח חמצוני, שעלול להזיק לבלוטת התריס. פירות יער, פלפלים, ופירות וירקות צבעוניים אחרים הם בחירה מצוינת.

6. תפקידם של צמחי מרפא

צמחי מרפא כמו אשווגנדה וגוגול עשויים לתמוך בבריאות בלוטת התריס, אם כי יש צורך במחקר נוסף. התייעצו תמיד עם רופא לפני הוספת אלה למשטר שלכם.

מזונות שיש להגביל או להימנע מהם

  • גויטרוגנים: ירקות חיים מסוימים כמו ברוקולי, כרובית וקייל יכולים להפריע לייצור הורמון בלוטת התריס. בישול ירקות אלו יכול להפחית את השפעתם הגויטרוגנית.
  • גלוטן: חלק מהאנשים עם תת פעילות של בלוטת התריס, במיוחד אלה עם מחלה אוטואימונית של בלוטת התריס, עשויים להפיק תועלת מתזונה נטולת גלוטן.
  • מזונות מעובדים: עתירים בשומנים וסוכרים לא בריאים, אלה יכולים להחמיר את תסמיני תת פעילות בלוטת התריס.

תפריט ליום אחד לדוגמה לתת-פעילות בלוטת התריס:

  • ארוחת בוקר: ביצים מקושקשות עם תרד וטוסט דגנים מלאים.
  • חטיף: חופן אגוזי ברזיל.
  • ארוחת צהריים: סלט עוף בגריל עם ירקות מעורבים, עגבניות ואבוקדו.
  • חטיף: פירות טריים או שייק.
  • ארוחת ערב: סלמון אפוי עם ברוקולי מאודה וקינואה.

לסיכום, תזונה מאוזנת יכולה להשפיע באופן משמעותי על איכות החיים שלנו עם תת פעילות של בלוטת התריס. זכרו, טיפים תזונתיים אלה משלימים את הטיפולים שנקבעו לכם על ידי הרופא שלכם. התייעצו תמיד עם הרופא לפני ביצוע שינויים תזונתיים משמעותיים.

הצטרפו למייל של אגוגו!

ותקבלו תכנים מיוחדים ישירות למייל.