למה אני רעב כל הזמן? 8 סיבות אפשריות

למה אני רעב כל הזמן? 8 סיבות אפשריות

האם אתם מוצאים את עצמכם מנשנשים כל מיני שטויות, גם אחרי שאכלתם ארוחה שלמה? רעב מתמיד יכול להיות מתסכל, במיוחד אם אתם מנסים לשמור על המשקל והבריאות. במאמר זה נבין מהן הסיבות העיקריות לרעב מתמיד ואיך אפשר להתמודד עם המצב. גללו למטה כדי לקרוא.

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.

לחצו להצטרפות
מודעה

1. חוסרים תזונתיים

כאשר התזונה שלנו חסרה חומרים מזינים חיוניים, הגוף עשוי לאותת על רעב, בתקווה לקבל את מה שחסר לו. ברזל, חלבון וויטמינים מסוימים חשובים במיוחד. אם אתם לא מקבלים מספיק מאלה, הגוף עשוי לבקש ממכם לאכול יותר בניסיון למלא את החסר.

2. התייבשות

לעתים הגוף מבלבל בין צמא לרעב. אם אתם לא שותים מספיק מים במהלך היום, אתם עלולים להרגיש רעבים, כאשר אתם למעשה, אתם פשוט מיובשים. לכן, לפני שאתם אוכלים עוד איזה משהו, נסו לשתות כוס מים והמתינו מספר דקות כדי לראות אם הרעב עובר.

3. חוסר שינה

חוסר שינה יכול להשפיע על ההורמונים המווסתים את הרעב – גרלין ולפטין. גרלין מסמן רעב, בעוד לפטין קשור לתחושת מלאות. כאשר אתם לא ישנים מספיק, הגוף מייצר יותר גרלין ופחות לפטין, מה שמוביל לרעב ולתיאבון מוגבר.

4. רמות מתח גבוהות

מתח גורם לשחרור קורטיזול, הורמון שיכול להגביר את התיאבון. עבור אנשים מסוימים, זה מוביל לאכילה רגשית, כדרך לנחם או להסיח את דעתם. זיהוי דרכים אחרות לניהול מתח, כגון פעילות גופנית או מדיטציה, יכול לעזור להפחית את ההשפעה הזו.

5. אכילת יותר מדי פחמימות מזוקקות

מזונות עשירים בפחמימות מזוקקות, כמו לחם לבן, מאפים וחטיפים ממותקים, עלולים לגרום לרמות הסוכר בדם לעלות ואז ליפול, מה שמוביל למעגל של שובע לטווח קצר ואחריו רעב עז. בחירה בדגנים מלאים ובמזונות עשירים בסיבים יכולה לעזור לשמור על רמות סוכר יציבות בדם ולשמור על תחושת שובע לאורך זמן.

6. לא אוכלים מספיק חלבון וסיבים

חלבון וסיבים הם המפתח לשובע. אם הארוחות והנשנושים שלכם חסרים את החומרים המזינים האלה, אתם עלולים למצוא את עצמכם מרגישים רעבים לזמן קצר לאחר האכילה. שילוב חלבונים רזים, דגנים מלאים, פירות וירקות בתזונה יכול לעזור לנו להישאר שבעים לאורך כל היום.

7. תרופות

תרופות מסוימות יכולות להגביר את התיאבון כתופעת לוואי. אם שמתם לב לעלייה ברעב לאחר התחלת תרופה חדשה, התייעצו עם הרופא שלכם. ייתכן שהם יוכלו להתאים את המינון  או להחליף לתרופה אחרת.

8. מצבים רפואיים

לבסוף, מצבים רפואיים מסוימים כמו סוכרת, יתר פעילות בלוטת התריס והיפוגליקמיה יכולים להשפיע על רמות הרעב. אם אתם חווים רעב מתמיד יחד עם תסמינים אחרים, חשוב לפנות לייעוץ רפואי כדי לשלול בעיות בריאותיות.

הצטרפו למייל של אגוגו!

ותקבלו תכנים מיוחדים ישירות למייל.