נבטים

10 מאכלים המורידים לחץ דם גבוה

Avatar of אגוגו
אגוגו

יתר לחץ דם מהווה גורם סיכון דומיננטי הן להתקפי לב והן לשבץ. גורמים רבים תורמים ללחץ דם גבוה, לרבות תורשה, מתח, אורח חיים ללא פעילות גופנית ותזונה לקויה. במאמר זה נביא 10 מזונות המסייעים בהפחתת לחץ הדם.

הצטרפו לאגוגופון!

ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!

רבים נוטלים תרופות מרשם בכדי להוריד את לחץ הדם. ברם, ניתן לעשות זאת באופן טבעי על ידי אכילת המזונות המתאימים. תזונה בריאה הינה אחת הדרכים היעילות ביותר להורדת לחץ דם. מזונות-על רבים יכולים להוריד את לחץ הדם תוך שבועיים. כמו כן, ישנם מזונות על שבכוחם להוריד את רמת הכולסטרול בדם, לשפר את איכות השינה ולהפחית כאבי ראש.

להלן 10 מזונות-על להורדת לחץ דם גבוה

1. נבטים

נבטים מכילים נוגד חמצון הנקרא גלוקרפאנין, שבכוחו להוריד לחץ דם ולהפחית את הדלקת בלב, בעורקים ובכליות. השפעות נוגד חמצון זה יכולות גם להפחית את הסיכון לשבץ ולהתקף לב. יש לאכול נבטים טריים, משום שהם מכילים את הריכוז הגבוה ביותר של חלבונים, מינרלים, אנזימים, נוגדי חמצון, חומרים אנטי-סרטניים, ויטמינים ומינרלים.

2. תרד

התרד הינו מזון עשיר בפולאטים, אשר בכוחו להפחית את הסיכון ליתר לחץ דם. ירק עלי ירוק זה מספק גם חלבון מאוזן, מסיס לחלוטין, לצד נוגדי חמצון המסייעים בהורדת לחץ הדם. מחקר שפורסם בבטאון האיגוד הרפואי האמריקני העלה כי אלו שצרכו לפחות 1000 מיקרוגרם פולאט המצוי בתרד, נמצאו בסיכון נמוך יותר ליתר לחץ דם, לעומת אלו שצרכו 200 מיקרוגרם ליום. מקורות אחרים למזונות עשירים בפולאט כוללים קטניות ואספרגוס.

3. סלרי

ירק ירוק ופריך זה מכיל תרכובת הנקראת 3-n-butyl phthalide, אשר מרגיעה את השרירים החלקים בדפנות כלי הדם, וכתוצאה מכך מורידה לחץ דם. הסלרי הוא גם מקור טוב לויטמינים ולמינרלים, לרבות ויטמין C, אשלגן, סידן ומגנזיום, התורמים להורדת לחץ הדם. על פי מחקר שדווח ב”ניו יורק טיימס”, אלו שאוכלים ארבעה גבעולי סלרי ביום הורידו את רמת לחץ הדם שלהם ב-12-14%, לעומת אלו שלא אוכלים סלרי.

4. שום

השום הינו בעל תכונות נוגדות דלקת ואנטי-ויראליות, אשר בכוחן להילחם במחלת לב כלילית תוך פתיחת העורקים החסומים. הגז המופק על ידי השום בבטן מרגיע את העורקים ומוריד את לחץ הדם. אכילת שן שום אחת ביום עשויה להוריד משמעותית את לחץ הדם תוך שלושה חודשים. ניתן גם לשלב שום במתכונים או ליטול תוספי שום.

5. בננות

בננות מכילות כמות גדולה של אשלגן, הידוע כמוריד לחץ דם ומפחית את הסיכון ללקות בשבץ. כמו כן, בננות דלות בנתרן, ממנו בעלי לחץ דם גבוה צריכים להימנע. בננה אחת בלבד ביום יכולה לספק כמות מספקת של אשלגן, אשר תוריד את רמת לחץ הדם ותמנע מחלות לב וכלי דם שונות. פרט לבננות, ניתן לאכול פירות אחרים כגון תפוחים, שזיפים, אגסים, רימונים ומנגו.

6. עגבניות

עגבניות מכילות ליקופן, נוגד חמצון התורם להגנה על התאים מפני השפעותיהם המזיקות של הרדיקלים החופשיים. הליקופן וקרוטנואידים אחרים המצויים בעגבניות מסייעים בהורדת לחץ דם גבוה ובהפחתת הסיכון למחלות לב. עגבניות מכילות גם חומרים מזינים כגון סידן, אשלגן ו-ויטמינים A, C, E, המועילים לבריאות באופן כללי. מחקר משנת 2006, אשר פורסם ב-American Heart Journal העלה כי צריכה קבועה של 250 מ”ג מיץ עגבניות במשך 8 שבועות מורידה משמעותית את לחץ הדם הסיסטולי והדיאסטולי בקרב הסובלים מיתר לחץ דם.

7. תפוחי אדמה

תפוחי אדמה עשירים באשלגן ומכילים גם תרכובת המורידה את לחץ הדם, הנקראת קוקואמינים. תפוחי האדמה גם מכילים מגוון מינרלים ו-ויטמינים, כגון ויטמינים C, B6, B1, B3, מגנזיום, ברזל, אבץ ופוספורוס, כמו גם קרוטנואידים ופנולים טבעיים. כל המינרלים וה-ויטמינים הללו מועילים לבריאות באופן כללי. להשגת התוצאות הטובות ביותר, יש להמנע מטיגון תפוחי האדמה ולאכול אותם ללא תוספת חמאה, מרגרינה, או שמנת חמוצה.

8. שקדים

שקדים הם מסוג האגוזים המספקים חלבון ושומנים בריאים המועילים לבריאות. הכמות הגדולה של החלבון הטוב בשקדים ובחלב שקדים מסייעת להוריד את לחץ הדם ולהילחם בסכרת ובמחלות לב וכלי דם. השומנים החד רוויים בשקדים הוכחו כמורידים את רמות הכולסטרול, כמקלים על דלקת בעורקים ובסופו של דבר, כתורמים להורדת לחץ הדם. איגוד בריאות הלב האמריקני מציין כי האשלגן בשקדים יכול למתן את ההשפעות השליליות של הנתרן על לחץ הדם. שומנים בריאים מקדמים גם את בריאות הלב וכלי הדם.

9. שמן זית

שמן הזית מכיל נוגדי חמצון הנלחמים ברדיקלים החופשיים, המוכרים כפוליפנדים. אלו תורמים להורדת לחץ הדם תוך הגנה על הכולסטרול ה”רע” מפני חמצון. כאשר הכולסטרול ה”רע” מתחמצן יתר על המידה בכלי הדם,הם הופכים נוקשים וכתוצאה מכך גורמים להעלאת לחץ הדם. שמן הזית עשיר גם בחומצות שומן חד רוויות כגון חומצה אולאית, התורמת למניעת לחץ דם גבוה. ברם, חשוב לזכור כי שמן הזית מאבד רבים מיתרונותיו הבריאותיים בעת חימום. משום כך, יש לנסות לצרוך שמן זית מבלי לבשל אותו. ניתן לטפטף שמן זית עיל הסלט או לבחוש אותו בקערת תפוחי אדמה צלויים בכדי למצות את יתרונותיו.

10. סלמון

חומצות השומן אומגה-3 וה-EPA (חומצה איקוספנטונית) המצויות בעיקר בדגים החיים במים קפואים, כגון סלמון, מפחיתים דלקת ומונעים לחץ דם גבוה. כמו כן, הסלמון דל שומן ועתיר חלבון, המועילים לבעלי לחץ דם גבוה. לצד הסלמון, ניתן לאכול גם דגי מים קפואים אחרים, כגון מקרל, הליבוט, אנצ’ובי, טונה והרינג. מי שפחות אוהב את טעמו של הסלמון או את טעמם של דגים אחרים, יכול ליטול תוספי שמן דגים.

מזונות העל הללו יכולים לתרום להורדת לחץ הדם, אחדים בפרק זמן קצר מאוד. פרט לכך, יש להגביל את צריכת הסוכר והשומנים הרוויים, אשר יכולים להחמיר דלקת ולהצר את העורקים, ובכך לתרום ליתר לחץ דם.

הצטרפו לדיוור של אגוגו

ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל