לחץ דם גבוה הוא מצב מסוכן שיכול להוביל למחלות לב, שבץ מוחי, ובעיות בריאות נוספות. חשוב לדעת מהם הגורמים העיקריים שיכולים להעלות את לחץ הדם כדי שנוכל להימנע מהם או לכל הפחות לנהל אותם באופן יעיל יותר.
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
1. תזונה עתירה במלח
צריכה מופרזת של מלח היא אחד הגורמים השכיחים ביותר לעלייה בלחץ הדם. מלח מכיל נתרן, שהגוף זקוק לו בכמות קטנה, אך רוב האנשים צורכים ממנו יותר מדי. נתרן גבוה גורם לגוף לאגור נוזלים ולהפעיל לחץ נוסף על כלי הדם.
2. עישון
עישון סיגריות כולל ניקוטין וכימיקלים נוספים שמעלים את לחץ הדם באופן מיידי ומכווצים את כלי הדם. יתר על כן, העישון עלול לפגוע בלב ולגרום להתקשות של העורקים, מה שמגביר את הסיכון ליתר לחץ דם כרוני.
3. צריכת אלכוהול מוגזמת
שתיית אלכוהול בכמויות גדולות יכולה לגרום לעלייה בלחץ הדם. צריכה מרובה של אלכוהול יכולה להוביל לנזק לכבד ולמערכת העצבים המרכזית, גם לזה תורם לעלייה תוך שמירה על לחץ הדם.
4. חוסר פעילות גופנית
חוסר פעילות גופנית או אורח חיים יושבני הם גורם סיכון נוסף ללחץ דם גבוה. פעילות גופנית סדירה כמו הליכה, ריצה, או כל פעילות אחרת שמאתגרת את הלב, עוזרת לשמור על לחץ דם בריא ומונעת יתר לחץ דם.
5. מתח ולחץ נפשי
מתח נפשי כרוני יכול לתרום באופן משמעותי לעלייה בלחץ הדם. מצבים של לחץ ואי ודאות מפעילים את מערכת העצבים הסימפתטית, שמשחררת הורמונים כמו אדרנלין שיכולים להעלות את לחץ הדם.
6. עודף משקל והשמנה
עודף משקל והשמנה הם גורמים משמעותיים ללחץ דם גבוה. ככל שהמשקל שלנו גבוהה, כך הלב חייב לעבוד קשה יותר כדי לפמפם דם לכל הגוף, וזה יכול לגרום לעלייה בלחץ הדם. שמירה על משקל גוף תקין ותחזוקה של חורים בריאים עוזרים לשמור על לחץ דם בריא.
הצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל