למה הידיים שלי רועדות?

למה הידיים שלי רועדות?

Avatar of אגוגו
אגוגו

אולי הרעידות החלו לאחרונה. או אולי הן הולכות ומחמירות. סביר להניח כי הן החלו בהדרגה. יתכן כי זה קרה כאשר הייתם לחוצים או כועסים. גם מחלה עשויה לגרום לרעידות.

לא משנה מהו הגורם, המומחים מכנים את הידיים (ולעתים אף כפות הרגליים) הרועדות האלו, בשם “רעד”. התופעה הזו נפוצה יותר משאתם עשויים לחשוב, והגורמים והתוצאות עשויים להיות די מגוונים.

הצטרפו לאגוגופון!

ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!

רעד ראשוני

מבין כל הסיבות לרעידות, זו הסיבה הנפוצה ביותר. הרופא שלכם עשוי לקרוא לתופעה זו רעד ראשוני. זו המחלה הנפוצה ביותר במערכת העצבים. היא בדרך כלל מתחילה בידיים, אך היא עשויה לעבור לזרועות, לראש, לקול, או לחלקי הגוף האחרים.

הרעד הראשוני שונה מתופעות אחרות, כיוון שהוא משפיע על הידיים כאשר הן כבר נעות. רוב צורות הרעד האחרות מופיעות כאשר הידיים דוממות.

מחלת הרעד הראשוני עשויה להוות תוצאה של שינויים בגנים שלכם (הרופא שלכם עשוי לכנות זאת מוטציה). כלומר, אם לאחד ההורים שלכם היה רעד, סביר יותר להניח כי גם אתם תסבלו ממחלה זו.

רעלים בסביבה גורמים לחלק מהמקרים. אך יש צורך במחקר נוסף על מנת להבין בצורה טובה את הקשר בין שתי התופעות.

גיל הוא גורם סיכון נוסף. אף כי הרעד הראשוני עשוי להופיע בכל גיל, הוא נפוץ יותר בקרב אנשים בני 40 ומעלה. הסיכוי להתפתחותו של רעד ראשוני עולה ככל שאתם מתבגרים.

הרעד הראשוני אינו מסכן חיים, אך הוא עשוי להחמיר לאורך הזמן. לחץ, עייפות, וכמות מוגזמת של קפאין, עשויים להחמיר אותו. בשלב מסוים, האכילה, השתייה, הכתיבה, וכל המשימות היומיומיות האחרות המתבצעות באמצעות הידיים, עשויות להפוך לאתגר.

לעתים, קשה לטפל בתסמונת זו. קיימות תרופות, אך אף אחת מהן לא עובדת באופן עקבי. ניתוח הוא אפשרות, כמו גם טיפול המכונה גירוי מוחי עמוק, במסגרתו הרופאים משתילים מכשיר במוח, שיסייע לשליטה ברעידות. אם אתם סובלים מידיים רועדות, שאלו את הרופא שלכם אם טיפול זה עשוי לסייע.

מחלת פרקינסון

רעד הוא סימן מוקדם למחלת פרקינסון, המשפיעה על 10 מיליון אנשים ברחבי העולם. לא כל מי שסובל ממחלה זו מתחיל לרעוד, אך בשלב המוקדם של המחלה, רוב האנשים יחוו תנועה קלה ביד, בכף הרגל, או אפילו באחת מהאצבעות.

רוב הזמן, הרעד משפיע רק על צד אחד של הגוף. לעתים קרובות, הוא מתרחש כאשר האדם מרפה את שריריו. לכן הוא מכונה רעד במצב מנוחה.

כאשר אתם נעים, הרעידות פוסקות. אפילו כיפוף קטן של האצבעות עשוי לסייע. בדומה לסוגים אחרים של רעד, לחץ או התרגשות עשויים להחמיר את המצב.

במהלך החיים עם המחלה, הרעד עשוי להתפשט מצד אחד של הגוף לצדו השני.

טרשת נפוצה

מחלה זו, התוקפת את המערכת החיסונית, המוח, העצבים ועמוד השדרה, עשויה גם לגרום לידיו של החולה לרעוד. סביר להניח כי אנשים החולים בטרשת נפוצה יחוו רעד ביד או בכף הרגל.

טרשת נפוצה עשויה לגרום למגוון של סוגי רעד. הנפוץ ביותר, בדומה לרעד ראשוני, מופיע כאשר האדם נמצא בתנועה.

גמילה מאלכוהול

רעד הוא אחד מהסימנים הראשונים.

אם לא הייתם מכורים מאוד, יתכן כי הרעידות ייעלמו לאחר מספר ימים בודדים. אם שתיתם המון, או למשך זמן רב, הן עשויות להופיע למשך שנה או אף יותר.

לא תמיד מדובר במחלה

רעידות בידיים אינן תמיד מהוות סימן למחלה. לעתים, רעד בגוף מהווה תגובה לאחד מהגורמים הבאים:

תרופות: הגורמים הנפוצים ביותר הן תרופות העוצרות כימיקל במוח המכונה דופמין. הדופמין מעביר מידע מחלק אחד של המוח לאחר. תרופות אלו משמשות לייצוב מצבי רוח. הרעידות ייעלמו לאחר שתפסיקו לנטול את התרופות.

מחסור ב-B12: ללא B12, מערכת העצבים שלכם לא תעבוד בצורה טובה. תוכלו לקבל B12 מבשר, דגים, עוף, ביצים ומוצרי חלב. אם גופכם מקבל כה מעט ממנו עד כי הידיים שלכם רועדות, סביר להניח כי הרופא שלכם ימלא את החסר באמצעות זריקה.

קראו על 8 סימנים למחסור בויטמין B12 ואיך לתקן את זה

לחץ: החל מחששות כלכליים ודאגות בנוגע לעבודה ועד לבעיות הקשורות למערכות יחסים ולבריאות, הלחץ מחמיר את הרעידות. כעס עוצמתי, רעב קיצוני או חוסר שינה, גם הם עשויים לגרום לידיים שלכם לרעוד. מצב זה ידוע כרעד פיזיולוגי.

רמת סוכר נמוכה בדם: הרופא שלכם יכנה מצב זה בשם היפוגליקמיה. הוא מעורר את תגובת הלחץ הטבעית של הגוף שלכם, וגורם לכם לרעוד.

פעילות יתר של בלוטת התריס: בלוטה זו נמצאת על הצוואר שלכם, ממש מעל לעצם הבריח. כאשר אתם חווים פעילות יתר של בלוטת התריס, כל הגוף שלכם מאיץ. ייתכן כי תתקשו לישון, הלב שלכם יפעם מהר יותר, והידיים שלכם יתחילו לרעוד.

ראו: הבנת בעיות בבלוטת התריס – אבחון וטיפול

נזק עצבי: פציעה, מחלה, או בעיה במערכת העצבים המרכזית, עשויים גם הם לגרום לרעידות. הרופא שלכם יכנה מצב זה בשם נוירופתיה פריפרית. הוא עשוי להשפיע על הידיים וכפות הרגליים שלכם.

כיוון שהגורמים והטיפולים משתנים במידה רבה בהתאם לסוגי הרעד השונים, חשוב כי תתייעצו ברופא שלכם בנוגע להיסטוריה הרפואית ולתסמינים שאתם חווים.

הצטרפו לדיוור של אגוגו

ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל