אלה הסימנים שהמעיים צריכים ניקוי (ואיך עושים זאת)

אלה הסימנים שהמעיים צריכים ניקוי (ואיך עושים זאת)

אולי אתם חושבים שהמעיים שלנו משפיעים רק על תדירות היציאות שלנו, גזים או עצירות, אבל למעשה, למעיים יש השפעה חזקה על פרמטרים שונים בבריאות שלנו, כמו רמות האנרגיה, השינה שלנו ואף המצב רוח והתפקודים המוחיים.

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.

לחצו להצטרפות
מודעה

1.הבטן שלכם לא רגועה

אתם סובלים מאי-נוחות תמידית בבטן. גזים, נפיחות, עצירות, שלשולים וצרבת יכולים להיות סימנים לכך שהמעיים שלכם מתקשים לעבד מזון ולסלק פסולת.

2.אתם מרגישים עייפות תמידית

אנשים עם עייפות כרונית עלולים לסבול מחוסר איזון במעיים. מחקר אחד מצא שיותר מחצי מהאנשים הסובלים מתסמונת המעי הרגיז (IBS) סובלים גם מעייפות כרונית.

3.השינה שלכם גרועה

סקירה מדעית משנת 2020 מדברת על הקשר בין חוסר איזון במיקרוביוטה (קהילת החיידקים במערכת העיכול) לבעיות שינה. דבר המשליך גם על הסעיף הקודם של עייפות ומצב רוח.

4.אי-סבילות למזונות מסוימים

פתאום, מזונות שהייתם רגילים לאכול, עושים לכם בעיות במעיים. הסיבה לכך היא איכות ירודה של חיידקים במערכת העיכול.

מערכת העיכול "נאבקת" בעיכול של אותם מזונות, דבר שיכול לגרום לנפיחות, גזים, שלשולים, בחילות וכאבי בטן.

5.יש לכם חשקים עזים למזון (במיוחד סוכר)

אכילת יתר של סוכר עלולה לגרום לחוסר איזון בחיידקי המעיים ושגשוג של החיידקים ה"רעים". כמויות גבוהות של סוכר,  קשורות לדלקת בגוף ומעמידה אתכם בסיכון למחלות אחרות.

6.עלייה או ירידה לא מכוונת במשקל

כאשר המעיים שלנו לא מאוזנות, לגוף עשוי להיות קשה יותר לספוג חומרים מזינים, לאגור שומן ולווסת את רמת הסוכר בדם. ירידה או עלייה במשקל עלולים להיגרם על ידי צמיחת יתר של חיידקים או חוסר בחומרים מזינים.

7.גירויים בעור

מחלות עור מסוימות כמו אקנה, אקזמה ופסוריאזיס עשויות להיות קשורות לבעיות מעיים.

8.מיגרנות

יש קשר בין כאבי ראש לבריאות המעיים, במיוחד אם אתם חווים בחילות או הקאות יחד עם מיגרנות. מחקרים מצביעים על כך שאנשים עם כאבי ראש תכופים נוטים יותר לסבול מהפרעות במערכת העיכול.

9.יש לכם בעיות אוטואימוניות

מודעה

חיידקי מעיים "רעים" מסויימים עשויים לעורר מצבים אוטואימוניים כמו בעיות בבלוטת התריס, דלקת מפרקים שגרונית, טרשת נפוצה וסוכרת מסוג 1.

10.שינויים תכופים במצב הרוח.

בעיות מעיים ודלקות במערכת העצבים עלולות להוביל לחרדה ודיכאון.

איך מאזנים את מערכת העיכול

הוסיפו פרוביוטיקה לתפריט שלכם. פרוביוטיקה מקדמת את הצמיחה של חיידקים בריאים במעיים. רצוי, ממקורות טבעיים כמו יוגורט, כרוב כבוש קפיר, קומבוצ'ה וקימצ'י. אבל אפשר לקחת גם תוסף פרוביוטי.

הגבילו מזון מעובד וסוכר. במקום זאת, צרכו חומרים מזינים ממזונות צמחיים ומחלבונים רזים. תזונה עשירה בסיבים יכולה לקדם מעיים בריאים.

אכלו לאט. לעסו ביסודיות ואכלו לאט כדי לעכל את האוכל במלואו ולעזור לגוף לספוג את כל אבות המזון.

זהו את המזונות הבעייתיים לכם. אם מזונות מסוימים תמיד גורמים להתכווצויות, בחילות או ריפלוקס, ייתכן שיש לכם אי סבילות למזון. נסו דיאטת אלימינציה כדי לקבוע אילו מזונות גורמים לכם לטריגר, ואז הסירו אותם מהתזונה לחלוטין. קראו את המאמר הבא כדי להבין איך עושים זאת 12 סיבות לנסות את דיאטת האלימינציה

מודעה

שתו מים. כבר שמעתם את זה בעבר, אבל שמירה על מאזן נוזלים באמת משפרת את הבריאות הכללית של הגוף שלכם. שתיית מים מסייעת לעיכול.

התאמנו באופן קבוע. הזזת הגוף משפרת את החיידקים הבריאים במערכת העיכול, שומרת על יציאות קבועות ומונעת מחלות תוך שיפור הבריאות הכללית.

לכו לישון. נסו לשאוף ל-7-8 שעות בכל לילה. שינה נכונה עוזרת לאזן את ההורמונים שלנו ולמנוע תרחישים רבים שיכולים להשפיע לרעה על בריאות העיכול, כמו לחץ או אכילה קרוב מדי לשעת השינה.

נסו להפחית לחץ. כמה מחקרים מראים שאנשים שסבלו מלחץ בשלבים המוקדמים בחייהם הם בעלי סיכוי גבוה יותר לפתח IBS. קראו את המאמר 10 דרכים להפסיק לחץ נפשי

הפסיקו לעשן. עישון יכול להזיק למערכת העיכול שלנו בדרכים רבות – מצרבת וכיבים ועד מחלות כבד וסרטן. במידה ואתם מעשנים, נסו להפסיק.

שוחחו עם הרופא שלכם. ספרו לרופא שלכם על סימפטומים, כאבים ושינויים שאתם מרגישים שמתחוללים בגופכם.

הצטרפו למייל של אגוגו!

ותקבלו תכנים מיוחדים ישירות למייל.