אכלנו שנים ולא ידענו! 7 יתרונות מדהימים לשעועית ירוקה

אכלנו שנים ולא ידענו! 7 יתרונות מדהימים לשעועית ירוקה

השעועית הירוקה מכילה בתוכה רכיבים תזונתיים רבי-עוצמה, אשר יכולים לתמוך בבריאותנו בכל מיני דרכים. במאמר זה, נחקור את היתרונות הבריאותיים הרבים של השעועית הירוקה ומדוע כדאי לנו לאכול אותה.

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.

לחצו להצטרפות
מודעה

1.עשירה ברכיבים תזונתיים

שעועית ירוקה היא מקור עשיר לרכיבים תזונתיים חיוניים, כולל ויטמינים A, C ו-K, יחד עם מינרלים כמו אשלגן, סידן וברזל. הם גם מקור נהדר לסיבים תזונתיים, המספקים כ-3 גרם לכל 100 גרם שעועית מבושלת.

2.עשירה בנוגדי חמצון

שעועית ירוקה מלאה בשפע של נוגדי חמצון, במיוחד פלבנואידים וקרוטנואידים, המסייעים במאבק ברדיקלים חופשיים ומפחיתים דלקת בגוף. נוגדי חמצון אלו ידועים כמסייעים במניעת מחלות כרוניות, כגון מחלות לב, סרטן וסוכרת מסוג 2. הם גם ממלאים תפקיד מכריע בשמירה על בריאות העור והעיניים, קידום מראה צעיר והפחתת הסיכון לניוון מקולרי הקשור לגיל.

3.בריאות הלב

שעועית ירוקה היא מקור מצוין לסיבים מסיסים, אשר קשורים להפחתה ברמות גבוהות של הכולסטרול הרע (LDL) הקשור לסיכון מוגבר למחלות לב. בנוסף, האשלגן המצוי בשעועית ירוקה יכול לעזור לווסת את לחץ הדם על ידי מניעת השפעות הנתרן. צריכת תזונה עשירה באשלגן הוכחה כמפחיתה את הסיכון לשבץ מוחי ומחלות לב.

4.טיפול בסוכרת

הסיבים בשעועית ירוקה יכולים לעזור לווסת את רמות הסוכר בדם על ידי האטת ספיגת הגלוקוז לזרם הדם. זה הופך אותם לבחירה אידיאלית עבור אנשים עם סוכרת סוג 2 או אלה המעוניינים לשמור על רמות סוכר בריאות בדם. בנוסף, האינדקס הגליקמי הנמוך שלהם (GI) שעומד על 30 אומר שיש להם השפעה מינימלית על רמות הסוכר בדם כאשר אנו אוכלים אותם.

5.שמירה או ירידה במשקל

בשל הקלוריות הנמוכות ותכולת הסיבים הגבוהה שלה, שעועית ירוקה יכולה לסייע לנו לשמור על המשקל או לרדת במשקל. צריכת מזונות עשירים בסיבים יכולה לעזור להגביר את תחושות השובע ולהפחית את צריכת הקלוריות היומית שלנו.

6.בריאות העצם

שעועית ירוקה היא מקור טוב לויטמין K, הממלא תפקיד חיוני בשמירה על בריאות העצם. ויטמין K נדרש לתפקוד תקין של אוסטאוקלצין, חלבון הקושר סידן לעצמות. על ידי הקפדה על צריכה נאותה של ויטמין K, אנו יכולים לתמוך בצפיפות מינרלים אופטימלית של העצם ולהפחית את הסיכון לאוסטאופורוזיס.

7.בריאות מערכת העיכול

הסיבים התזונתיים המצויים בשעועית ירוקה מקדמים עיכול בריא על ידי הוספת נפח לצואה ומניעת עצירות. צריכה קבועה של מזונות עשירים בסיבים כמו שעועית ירוקה יכולה גם לעזור לשמור על קהילת החיידקים במעיים שלנו במצב מאוזן.

הצטרפו למייל של אגוגו!

ותקבלו תכנים מיוחדים ישירות למייל.