זאת הסיבה שאתם צריכים לאכול שום מדי יום

זאת הסיבה שאתם צריכים לאכול שום מדי יום

שום הוא סוג של פקעת הידועה בטעמה הטעים. אבל מעבר לטעם, לשום יש יתרונות בריאותיים עוצמתיים שהוכחו במאות מחקרים. במאמר זה נמנה את היתרונות העיקריים והחשובים של השום.

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.

לחצו להצטרפות
מודעה

מניעה והפחתה של לחץ חמצוני בגוף

אחד היתרונות המרכזיים של השום הוא יכולתו להוריד סמנים של עקה חמצונית (oxidative stress) ודלקת בגוף. עקה חמצונית היא מצב המתרחש כאשר האיזון בין ייצור מיני חמצן תגובתי (ROS) לבין יכולת הגוף לנטרל אותם או לנקות אותם מופרע. ROS יכול לגרום נזק לתאים, חלבונים ו-DNA, ולגרום להתפתחות מחלות שונות כגון סרטן, מחלות לב והפרעות ניווניות. (1)

מחקרים הראו שצריכת שום יכולה להפחית את רמות המלונדאלדהיד, סמן ללחץ חמצוני, וסמנים הקשורים לדלקת כמו חלבון מגיב C ו-TNF-α.

תועלת לבריאות הלב

כמו כן, נמצא ששום מוריד את רמות הכולסטרול, במיוחד אצל אנשים עם מחלות לב וכלי דם, ומשפר מדדים אחרים לבריאות הלב וכלי הדם כגון סידן בעורקים. (2)

הפחתה בסיכון לסוגי סרטן שונים

בנוסף להשפעותיו על עקה חמצונית ודלקת, מחקרים תצפיתיים הראו גם שצריכת שום, בין אם דרך מזון או כתוסף, קשורה לסיכון נמוך יותר לסרטן קיבה ומעי הגס. (3)

אילו חומרים בשום אחראים ליתרונות האלה?

השום מכיל כימיקלים המכילים גופרית, כמו אליצין ודיאליל דיסולפיד, שאחראים ליתרונות אלו. כאשר מתבצע מטבוליזם של השום, הוא מייצר מימן גופרתי (H2S), שאחראי לריח המוכר שלו ויש לו גם השפעות ישירות על תהליכים גופניים שונים כמו רקמת כלי דם, סינפסות העצבים ותהליכים דלקתיים.

לכימיקלים המכילים גופרית יש גם השפעות ישירות, על מנגנונים של נוגדי חמצון, אנטי-טרומבוטיים ואנטי-דלקתיים, שיכולים להסביר את ההשפעות החיוביות של השום על בריאות הלב וכלי הדם.

בנוסף, כימיקלים אלו עשויים לווסת את מחזור התא בתאי הסרטן, ולגרום לאפופטוזיס (מוות תאי מתוכנת), דבר שיכול להסביר את התפקיד הפוטנציאלי של השום בהפחתת הסיכון לסרטן הקיבה והמעי הגס.

מהם המינונים הבטוחים לצריכת שום?

  • שום טרי: המינון המינימלי היעיל לשום טרי הוא שן שום אחת, פעמיים או שלוש ביום, עם הארוחות.
  • תוספים: במקרה של נטילת תוספי שום, רוב המחקרים משתמשים בטווח מינון של 600-1,200 מ"ג ליום, שבדרך כלל מחולקים למספר מינונים.

חימום השום במיקרוגל יהרוס חלקית את המרכיבים המועילים שלו, בעוד שבישול וצלייה לא פוגעים בחומרים הביו-אקטיביים, בתנאי שפורסים או כותשים את השום לפני כן.

הצטרפו למייל של אגוגו!

ותקבלו תכנים מיוחדים ישירות למייל.