טיפולים לפטרת ציפורניים שבאמת עובדים

טיפולים לפטרת ציפורניים שבאמת עובדים

זיהומים פטרייתיים בציפורניים, הידועים גם בשם "פטרת ציפורניים", הם דבר נפוץ מאוד. הם משפיעים על כ-14% מהאוכלוסייה הכללית. המצב נפוץ יותר בציפורניי כפות הרגליים ופחות בכפות הידיים.

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.

לחצו להצטרפות
מודעה

תסמינים

רוב המקרים של פטרת ציפורניים אינם נחשבים למצב רפואי רציני, עם זאת, אנשים מסוימים עשויים לחוות כאב או להיות מוטרדים ממראה הציפורניים שלהם.

פטרת ציפורניים עלולה לגרום לציפורניים להיות במצב דהוי, עבה, שביר או סדוק. כמו כן, הציפורן עשויה להשתחרר ממצע הציפורן.

לאנשים עם פטרת ציפורניים יש לעתים קרובות דלקת עור פטרייתית בכף הרגל, במיוחד בין אצבעות הרגליים (המכונה בדרך כלל כף רגל של ספורטאים, או גזזת בכף הרגל).

מה גורם לפטרת ציפורניים?

זיהומים פטרייתיים בציפורניים נגרמים על ידי סוגים רבים ושונים של פטריות שחיות בסביבתנו. סדקים קטנים בציפורן או בעור שמסביב לציפורניים עלולים לאפשר לחיידקים הללו לחדור לציפורן ולגרום לזיהום.

כל אחד יכול לחוות זיהום פטרייתי בציפורניים, אך דברים מסוימים עשויים להגביר את הסיכון ללקות בפטרת ציפורניים, כגון:

  • פציעה בציפורן או עיוות בכף הרגל
  • טראומה (פציעה)
  • סוכרת
  • מערכת חיסון מוחלשת (לדוגמה, בגלל סרטן)
  • אי ספיקה ורידית (זרימת דם לקויה ברגליים) או מחלת עורקים היקפית (עורקים צרים מפחיתים את זרימת הדם לידיים או לרגליים)
  • זיהומים פטרייתיים בעור בחלקים שונים של הגוף

מדי פעם, זיהום חיידקי יכול להתרחש על גבי הזיהום הפטרייתי בציפורניים ולגרום למצב קשה יותר. זה נפוץ יותר אצל אנשים עם סוכרת או מצבים אחרים שמחלישים את ההגנה של הגוף מפני זיהום.

איך מונעים פטרת ציפורניים?

  • שמרו את הידיים והרגליים נקיות ויבשות.
  • הקפידו על ציפורניים קצרות ונקיות.
  • אל תלכו יחפים באזורים כמו חדרי הלבשה או מקלחות ציבוריות.
  • אל תשתפו קוצץ ציפורניים עם אנשים אחרים.
  • בעת ביקור בסלון ציפורניים, בחרו סלון נקי ומורשה. ודאו שהסלון מעקר את המכשירים שלו (קוצץ ציפורניים, מספריים וכו') לאחר כל שימוש, או הביאו משלכם.

איך מטפלים?

פטרת בציפורניים יכולה להיות קשה לריפוי, והטיפול המוצלח ביותר הוא כאשר מתחילים לטפל בשלב מוקדם.

זיהומים פטרייתיים בציפורניים בדרך כלל אינם חולפים מעצמם, והטיפול הטוב ביותר הוא בדרך כלל כדורי מרשם הנלקחים דרך הפה. במקרים חמורים יותר, הרופא עשוי להסיר את הציפורן לחלוטין. זה יכול לקחת מספר חודשים עד שנה עד שהזיהום חולף.

התרופות השונות

תרופות נגד פטרת (דרך הפה). תרופות אלו הן לרוב הבחירה הראשונה. תרופות אלו עוזרות לציפורן חדשה לצמוח ללא זיהום, ומחליפות לאט את החלק הנגוע.

מודעה

בדרך כלל לוקחים את התרופה מדי יום במשך 6 עד 12 שבועות. אבל את התוצאה הסופית של הטיפול לא תראו עד שהציפורן תצמח בחזרה לגמרי. זה עלול לקחת ארבעה חודשים או יותר כדי לחסל את הפטרת. שיעורי הצלחת הטיפול בתרופות אלו גבוהים ברוב האוכלוסייה, אך נמוכים יותר במבוגרים מעל גיל 65.

לק רפואי. הרופא עשוי לרשום לק אנטי פטרייתי. יש למרוח את הלק על הציפורניים ועל העור מסביב פעם ביום. לאחר שבעה ימים, יש לנקות את השכבות הנערמות עם אלכוהול וממשיכים למרוח שוב את הלק. ייתכן שתצטרכו להשתמש בסוג זה של לק מדי יום במשך כמעט שנה.

קרם תרופתי. הרופא עשוי לרשום קרם אנטי פטרייתי. יש למרוח את הקרם על הציפורניים הנגועות.

ניתוח

הרופא עשוי להציע הסרה זמנית של הציפורן כך שיהיה ניתן למרוח את התרופה האנטי פטרייתית ישירות על הזיהום מתחת לציפורן.

לסיכום

פטרת ציפורניים היא מצב רפואי קל ולרוב אינו מצריך טיפול, אך מסיבות קוסמטיות, אנשים רבים מעוניינים לטפל בבעיה.

הטיפול היעיל ביותר כיום הוא באמצעות תרופות אוראליות (דרך הפה).

מודעה

פטרת ציפורניים יכולה להיות קשורה בקשר הדוק לזיהומי עור פטרייתיים. אם לא מטפלים בזיהום פטרייתי, הוא יכול להתפשט ממקום למקום. יש לעדכן את הרופא בכל חשש שיש לכם לגבי פטרת במקומות אחרים בגוף, כדי שיוכל לבדוק ולהבטיח שכל הזיהומים הפטרייתיים מטופלים כראוי.

גם לאחר הטיפול, זיהומים פטרייתיים בציפורניים עלולים לחזור. הדבר נפוץ יותר אצל אנשים הסובלים ממצבים כמו סוכרת שגורמים להם סיכוי גבוה יותר לחלות בזיהום פטרייתי בציפורניים. אם אתם חושדים שהזיהום חזר, פנו לרופא שלכם.

הצטרפו למייל של אגוגו!

ותקבלו תכנים מיוחדים ישירות למייל.