5 ירקות ופירות שלא כדאי לקלף

5 ירקות ופירות שלא כדאי לקלף

כולנו יודעים שפירות וירקות בריאים לנו. אבל לעתים, רבים מאיתנו משליכים את הקליפות של המזונות הבריאים האלה, בלי לדעת את אוצר הרכיבים התזונתיים שהם מכילים. באופן מפתיע, הקליפות של פירות וירקות רבים מכילים יותר חומרים מזינים מאשר הפרי עצמו. גללו למטה כדי להבין יותר.

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.

לחצו להצטרפות
מודעה

1. קליפות תפוחי אדמה

נהוג אולי לחשוב שהקליפה של תפוחי אדמה לא נועדה לאכילה, אך קליפות תפוח האדמה עשירות בסיבים, אשלגן וברזל, התורמים לבריאות הלב ולעיכול. לכן הכללת הקליפה בתזונה שלנו מבטיחה שנקבל את כל מגוון החומרים המזינים שיש לירק הצנוע הזה להציע.

2. קליפות תפוחים

הקליפות היפות והצבעוניות של התפוחים עמוסות בנוגדי חמצון חיוניים, כמו קוורצטין, אשר נחקר בשל תכונותיו האנטי דלקתיות. בנוסף, קליפות תפוחים מגבירים את תכולת הסיבים של הפרי, חיונית למערכת עיכול בריאה.

3. קליפת מלפפון

הקליפה הירוקה הכהה של המלפפונים היא המקום בו נמצא רוב הערך התזונתי. היא עשירה בסיבים, ויטמין K ואשלגן. אכילת מלפפונים עם הקליפה יכולה לתרום להידרציה הכללית שלנו, הודות לתכולת המים הגבוהה שלהם.

4. קליפות חצילים

הגוון הסגול העמוק של עור החציל מגיע מהנוגד חמצון נסונין, הידוע ביכולתו להגן על קרומי התאים מפני נזקים. נוגד חמצון חזק זה הופך את קליפות החצילים לתוספת חשובה לכל ארוחה.

5. קליפות הדר (תפוזים, לימונים, ליים)

קליפות פירות הדר בדרך כלל אינן נאכלות גולמיות בשל טעמן המר, אך ניתן לגרד אותן או להשתמש בהן בבישול כדי לספק תוספת של טעם. קליפות אלה עשירות בויטמינים C ו-D וביופלבנואידים, ומציעים יתרונות משיפור התפקוד החיסוני ועד להפחתת הסיכון למחלות כרוניות.

בטיחות והכנה: אכילת הקליפות בצורה הנכונה

כדי ליהנות בבטחה מהיתרונות של קליפות פירות וירקות, עקבו אחר ההנחיות הבאות:

  • לשטוף היטב: תמיד לשטוף פירות וירקות מתחת למים זורמים לפני אכילת הקליפה כדי להסיר שאריות חומרי הדברה ומזהמים. השתמשו במברשת קטנה עבור קליפות קשות יותר.
  • בחרו אורגני: במידת האפשר, בחרו בתוצרת אורגנית אם אתה מתכננים לאכול את הקליפות. לפירות וירקות אורגניים יש סיכוי נמוך יותר לרמות גבוהות של חומרי הדברה.
  • לבשל בצורה יצירתית: שלבו קליפות בארוחות שלכם בצורה יצירתית. לדוגמה, אופים קליפות פריכות של תפוחי אדמה, השתמשו בקליפת הדרים מגורדת במתכונים, או ערבבו מלפפונים שלמים בשייקים.

סיכום

אכילת קליפות של פירות וירקות יכולה לשפר את הערך התזונתי של התזונה שלנו באופן משמעותי. על ידי אימוץ הקליפות, אתם לא רק ממקסמים את צריכת החומרים התזונתיים שלכם אלא גם מפחיתים בזבוז מזון.

הצטרפו למייל של אגוגו!

ותקבלו תכנים מיוחדים ישירות למייל.