עוצמה כפולה! 6 שילובי מזון המגבירים את הערכים התזונתיים

עוצמה כפולה! 6 שילובי מזון המגבירים את הערכים התזונתיים

הרעיון של שילוב מזונות שונים וצריכתם כדי למקסם את היתרונות הבריאותיים שלהם, תפס תאוצה בשנים האחרונות. על ידי הבנת הסינרגיה התזונתית בין שילובי מזון שונים, אנו יכולים לייעל את ספיגת החומרים התזונתיים שלהם ולתמוך בבריאותנו. במאמר זה, נחקור את המדע מאחורי כמה שילובי מזון רבי עוצמה ואת היתרונות הבריאותיים שלהם.

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.

לחצו להצטרפות
מודעה

עגבניות ואבוקדו לבריאות הלב

הצמד היפהפה והצבעוני הזה לא מושך רק ממבחינה ויזואלית אלא גם מבחינה תזונתית. העגבניות עשירות בליקופן, נוגד חמצון חזק שנקשר לסיכון מופחת לסרטן ולמחלות לב. השומנים הבריאים באבוקדו עוזרים להגביר את ספיגת הליקופן. בנוסף, אבוקדו מכיל חומצות שומן חיוניות המקדמות את בריאות הלב ומפחיתות דלקות.

תרד ופירות הדר לספיגת הברזל

תרד הוא מקור מצוין לברזל, אך ברזל על בסיס צמחי (ברזל שאינו הם – Heme) אינו נספג בקלות בגוף כמו הברזל במזונות מן החי. שילוב של תרד עם פירות הדר, כמו תפוזים או מיץ לימון, יכול לשפר את ספיגת הברזל. מה שמסייע לכך הוא הויטמין C בפירות הדר אשר מגביר את הזמינות הביולוגית של ברזל לא-heme, ועוזר לגוף שלנו להפיק את המרב מחומר תזונתי זה. [1]

כורכום ופלפל שחור לספיגת כורכומין

כורכום הוא תבלין אנטי דלקתי רב עוצמה המכיל כורכומין, תרכובת הידועה ביתרונות הבריאותיים הרבים שלה. עם זאת, לכורכומין יש זמינות ביולוגית נמוכה, כלומר הגוף מתקשה לספוג אותו. שילוב של כורכום עם פלפל שחור מגביר משמעותית את ספיגת הכורכומין. פפרין, תרכובת שנמצאת בפלפל שחור, מגבירה את הזמינות הביולוגית של הכורכומין בעד 2000%. [2]

סלמון ושום לספיגת אומגה 3

סלמון הוא מקור פנטסטי לחומצות שומן אומגה 3, התומכות בבריאות הלב והמוח. שום, לעומת זאת, הוכח כבעל תכונות אנטי-ויראליות, אנטיבקטריאליות ואנטי-דלקתיות. בשילוב, שום משפר את יכולת הגוף לספוג חומצות שומן אומגה 3, מה שהופך את השילוב הזה למועיל במיוחד לבריאות הלב וכלי הדם.

שקדים ויוגורט יווני לויטמין E

שקדים הם מקור עשיר לויטמין E, נוגד חמצון המגן על התאים מפני נזקים ותומך בעור בריא. יוגורט יווני מכיל פרוביוטיקה מועילה המקדמת את בריאות המעיים. כאשר הם נצרכים יחד, הפרוביוטיקה ביוגורט משפרת את הספיגה של ויטמין E מהשקדים.

תה ירוק ולימון ליותר EGCG

תה ירוק ידוע בזכות תכונותיו נוגדות החמצון, הודות לתרכובת הנקראת אפיגאלוקיצ'ין גלאט (EGCG). נוגד חמצון רב עוצמה זה עוזר להגן על הגוף מפני מתח חמצוני, שעלול להוביל למחלות כרוניות כמו סרטן ומחלות לב.

סחיטה קטנה של לימון לתה הירוק שלכם לא רק תשפר את הטעם אלא גם תגביר את הזמינות הביולוגית של EGCG. ויטמין C שבמיץ הלימון עוזר לייצב את ה-EGCG, מה שהופך אותו לנגיש יותר לגוף וממקסם את היתרונות הבריאותיים של התה הירוק. [3]

הצטרפו למייל של אגוגו!

ותקבלו תכנים מיוחדים ישירות למייל.