חשיבות הצבעים בפירות וירקות

חשיבות הצבעים בפירות וירקות

פירות וירקות אדומים

על פי סקירה מדעית, פירות וירקות אדומים מגנים על הלב שלנו. צבע אדום ברוב הפירות והירקות מכיל נוגדי חמצון (כמו ליקופן) המפחיתים את הסיכון לפתח טרשת עורקים, יתר לחץ דם וכולסטרול גבוה. הם גם מורידים את הסיכון לפתח סוגים שונים של סרטן (למשל סרטן הערמונית) ומגנים מפני מחלות לב ומשפרים את תפקוד המוח.

  • ירקות אדומים: עגבניות, צנוניות, כרוב אדום, סלק.
  • פירות אדומים: ענבים אדומים, תותים, אבטיח, דובדבנים, פטל, רימונים, חמוציות, תפוחים אדומים.

פירות וירקות כחולים וסגולים

פירות וירקות כחולים וסגולים מכילים אנתוציאנינים, סוג של פיגמנט המקנה את הצבע הסגול כחול לפירות וירקות מסוימים. לפיגמנט זה גם מספר יתרונות בריאותיים, הם מסייעים במניעת מחלות לב, שבץ וסרטן. (1)

פירות וירקות כחולים וסגולים חשובים מאוד לזיכרון ותורמים להזדקנות בריאה יותר. מזון זה גם מגן על בריאות דרכי השתן וטוב לעיכול בריא. (2)

  • ירקות כחולים וסגולים: חצילים, כרוב סגול, תפוחי אדמה סגולים.
  • פירות כחולים וסגולים: פטל שחור, אוכמניות, ענבים סגולים, שזיפים, צימוקים, תאנים.

פירות וירקות ירוקים

פירות וירקות ירוקים מגנים על בריאות העיניים, ומפחיתים את הסיכון לפתח ניוון מקולרי הקשור לגיל.

ירקות עלים ירוקים מכילים גם חומצה פולית שחשובה מאוד לנשים בהריון מכיוון שהיא מפחיתה את הסיכון שהתינוק שלהן יפתח מום מולד.

רכיבי התזונה החיוניים המצויים בירקות ובפירות הירוקים מגנים מפני סרטן ומפחיתות את רמות ה"כולסטרול הרע", מווסתים את העיכול ומשפרים את תפקוד מערכת החיסון.

  • ירקות ירוקים: ברוקולי, תרד, כרוב, חסה, כרוב ניצנים, שעועית ירוקה, מלפפונים, אפונה, פלפל ירוק
  • פירות ירוקים: תפוחים ירוקים, קיווי, ענבים ירוקים, ליים, אבוקדו

פירות וירקות לבנים

פירות וירקות לבנים מכילים חומרים מזינים הידועים כמפחיתים את רמת הכולסטרול הרע וכן מורידים לחץ דם גבוה.

יש להם גם השפעה נהדרת לחיזוק מערכת החיסון על הגוף שלך. חומרים מזינים המצויים בפירות וירקות לבנים ממזערים את הסיכון לסרטן המעי הגס, הערמונית והשד.

  • ירקות לבנים: תפוחי אדמה, בצל, פטריות, כרובית, לפת
  • פירות לבנים: בננות, נקטרינות לבנות, אפרסקים לבנים, אגסים

הצטרפו למייל של אגוגו!

ותקבלו תכנים מיוחדים ישירות למייל.