להיות חדים גם בגיל 100! איך להאט את הירידה הקוגנטיבית

להיות חדים גם בגיל 100! איך להאט את הירידה הקוגנטיבית

ככל שאנו מתבגרים, זה טבעי לחוות ברמה מסוימת ירידה קוגניטיבית. זה עשוי להתבטא בשכחה, קושי בריכוז או פגיעה בפתרון בעיות. עם זאת, זה לא חייב להיות חלק בלתי נמנע מההזדקנות. ישנם דברים שאנו יכולים לעשות כדי להפחית את הירידה הקוגניטיבית, לקדם את החדות המוחית שלנו גם בגילאים מתקדמים. גללו למטה כדי לקרוא.

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.

לחצו להצטרפות
מודעה

1.פעילות גופנית

פעילות גופנית לא רק טובה לגוף שלנו, אלא גם חיונית למוח. פעילות גופנית סדירה מגבירה את זרימת הדם למוח, מה שיכול לעזור לעורר את ההתפתחות של תאי מוח חדשים. למעשה, מחקרים הראו שפעילות גופנית יכולה לעכב את הופעת הדמנציה ולשפר את תפקוד המוח הכללי.

בין אם מדובר בהליכה מהירה, שחייה, ריקוד או אפילו גינון בחצר, מצאו צורת פעילות גופנית שאתם נהנים ממנה ונסו לשלב אותה בשגרת היומיום שלכם.

2.גירוי מנטלי

בדיוק כפי שהגוף שלנו צריך גירוי פיזיולוגי, המוח שלנו משגשג מגירוי אינטלקטואלי. עסקו בפעילויות המאתגרות את המוח שלכם, כמו קריאה, כתיבה, נגינה בכלי נגינה או לימוד שפה חדשה. פעילויות אלו יכולות לעזור לחזק מסלולים עצביים קיימים וליצור מסלולים חדשים, תוך שמירה על גמישות קוגניטיבית.

3.תזונה בריאה

האוכל שאנו אוכלים ממלא תפקיד מכריע בשמירה על בריאות המוח. התזונה הים תיכונית, למשל, עשירה בפירות, ירקות, דגנים מלאים, שמן זית וחלבון רזה, ונקשרה לשיעורים נמוכים יותר של ירידה קוגניטיבית. באופן דומה, דיאטות עשירות בחומצות שומן אומגה 3, כמו אלו שנמצאות בדגים שומניים, אגוזי מלך וזרעי פשתן, יכולות לסייע בתמיכה בבריאות המוח.

4.שינה

שינה חיונית למוח שלנו. חוסר שינה כרוני עלול לפגוע בזיכרון, ביצירתיות וביכולות פתרון בעיות. חוסר שינה גם נקשר לבעיות קוגניטיביות חמורות יותר ולסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר. השתדלו לישון שבע עד תשע שעות שינה בלילה, ושמרו על לוח זמנים קבוע של שינה גם בסופי שבוע.

5.אינטראקציה חברתית

אינטראקציה חברתית קבועה עוזרת לשמור על המוח שלנו. אינטראקציה עם אחרים מגרה את המוח שלנו באופן שלא ניתן לגרות אותו כשאנחנו לבד. בין אם זה הצטרפות למועדון, התנדבות או פשוט בילוי עם חברים ובני משפחה, מצאו דרכים להישאר פעילים חברתית.

6.מיינדפולנס ומדיטציה

מתח הוא גורם משמעותי לירידה קוגניטיבית. פעילויות כמו מיינדפולנס ומדיטציה לא רק עוזרות בניהול מתח, אלא גם הוכחו כמשפרות את התפקוד הקוגניטיבי ומאטות את הירידה הקוגניטיבית. הם פועלים על ידי הפחתת דלקת, הגדלת גורם נוירוטרופי שמקורו במוח BDNF (חלבון התומך בבריאות המוח), ושיפור הקשרים במוח.

7.בדיקות סדירות

בדיקות סדירות יכולות לזהות מצבים בריאותיים שעלולים לגרום לירידה קוגניטיבית, כגון יתר לחץ דם, סוכרת וכולסטרול גבוה. גילוי מוקדם וניהול של מצבים אלו יכולים למנוע או להאט את התקדמות הליקוי הקוגניטיבי.

8.הגבילו אלכוהול

צריכה מופרזת של אלכוהול פוגעת בבריאות המוח ועלולה להאיץ את הירידה הקוגניטיבית. לכן, יש להימנע משתיית אלכוהול, או להגביל באופן משמעותי.

הצטרפו למייל של אגוגו!

מודעה

ותקבלו תכנים מיוחדים ישירות למייל.