5 סוגי מזון שעלולים לגרום לסתימות עורקים שכדאי להימנע

5 סוגי מזון שעלולים לגרום לסתימות עורקים שכדאי להימנע

גוף האדם הוא מכונה מופלאה, הפועלת במשך שנים בצורה מושלמת, מזינה את תאי הגוף, מסירה פסולת ונלחמת במחלות.

אחד המרכיבים המרכזיים של המערכת המורכבת הזו הם העורקים שלנו, המעבירים חמצן וחומרי מזון שונים מהלב שלנו לשאר הגוף. עם זאת, העורקים שלנו עלולים להיסתם, מצב המכונה טרשת עורקים, מצב שעלול להוביל לבעיות בריאותיות חמורות כמו מחלות לב, שבץ ואפילו מוות. אחד הגורמים העיקריים לבעיה זו היא התזונה שלנו. גללו למטה כדי לקרוא. מחקרים תומכים מופיעים בסוגריים במהלך המאמר.

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.

לחצו להצטרפות
מודעה

1.שומני טראנס: המתחבאים במזון מעובד (להימנע)

שומני טראנס הם ללא ספק הסוג הגרוע ביותר של שומן. הם תוצאה של תהליך תעשייתי שמוסיף מימן לשמן צמחי, מה שגורם לשמן להפוך למוצק בטמפרטורת החדר. תהליך זה מאריך את חיי המדף של מזונות והוא נפוץ במזונות מעובדים רבים, כגון מאפים, עוגיות, קרקרים, מרגרינות ומזון מהיר. [1]

שומני טראנס מגבירים את הכולסטרול בצפיפות נמוכה של ליפופרוטאין (LDL), המכונה לעתים קרובות כולסטרול "רע", ומורידים את כולסטרול ליפופרוטאין בצפיפות גבוהה (HDL), או הכולסטרול "הטוב". דבר זה מגביר את הסיכון לסתימת עורקים, דבר שמוביל למחלות לב.

2.שומנים רוויים: בשר אדום ומוצרי חלב עשירים בשומן (להגביל)

שומנים רוויים, הנמצאים בדרך כלל בבשרים אדומים ובמוצרי חלב מלאי שומן, יכולים גם הם לגרום להתפתחות של טרשת עורקים. למרות שהם אינם מזיקים כמו שומני טראנס, שומנים רוויים עדיין יכולים להעלות את רמות הכולסטרול בדם, וצריכה גבוהה קשורה למחלות לב. מזונות עשירים בשומנים רוויים כוללים בשר בקר, כבש, חמאה, שמנת וגבינות. [2]

3.מזונות עשירים בכולסטרול (אפשר במידה)*

כולסטרול נחשב בעבר לגורם מרכזי למחלות לב, אך בשנים האחרונות הדעה הזאת השתנתה. זה נכון שחלק מהמזונות העשירים בכולסטרול, כמו סוגי בשר מסוימים, יכולים לגרום לעלייה ברמות הכולסטרול בדם. עם זאת, עבור אנשים רבים, לצריכת כולסטרול מהמזון יש השפעה קטנה על רמות הכולסטרול הכולל בדם.

בכל זאת, זה עדיין חכם להגביל את צריכת הכולסטרול התזונתי שלנו ולשמור אותו מתחת ל-300 מ"ג ליום, במידה ואתם בעלי סיכון מוגבר לפתח מחלות לב כדאי להגביל ל-200 מ"ג ליום*. [3]

4.נתרן (להגביל)

למרות שצריכת נתרן אינה קשורה ישירות לכולסטרול, צריכה שכזאת עלולה להעלות את רמות לחץ הדם, דבר אשר עלול לפגוע בעורקים ולהפוך אותם לרגישים יותר להצטברות של פלאק. מזונות עם תכולת נתרן גבוהה כוללים מזונות מעובדים כגון מרקים משומרים, ארוחות קפואות, סוגים מסוימים של לחם ובשרים מעובדים או משומרים. [4]

5.סוכרים ופחמימות מזוקקות (להגביל)

מזונות עשירים בסוכרים ופחמימות מזוקקות, כמו לחם לבן, פסטה וחטיפים מעובדים, עלולים לגרום לעלייה ברמות הסוכר בדם ולהוביל לעלייה במשקל. שני הגורמים הללו יכולים להגביר את הסיכון שלך לטרשת עורקים. כמו כן, משקאות ממותקים כמו משקאות מוגזים נקשרו למחלות לב. [5]

הצטרפו למייל של אגוגו!

ותקבלו תכנים מיוחדים ישירות למייל.