Logo
דרכים טבעיות לטיפול בתסמינים העיקריים של קנדידה

דרכים טבעיות לטיפול בתסמינים העיקריים של קנדידה

Avatar of אגוגו

הקנדידה (Candida), הנקראת גם קנדידאזיס – היא סוג של זיהום שמרים הנמצא בדרכי העיכול, הפה והנרתיק.

הקנדידה עשויה גם להשפיע לרעה על העור ועל מספר ריריות אחרות. בעוד זיהום השמרים הזה לא מסוכן ביותר, הוא יכול לעבור לדם ולקרומים סביב המוח והלב ולגרום למחלות מסכנות חיים.

הצטרפו לאגוגופון!

ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!

המערכת החיסונית משחקת תפקיד מרכזי בכמה מהר הקנדידה מתפתחת ומה הנזקים שהיא תגרום לגוף. מערכת חיסונית חזקה מדכאת את צמיחת הקנדידה, ואילו מערכת חיסונית חלשה מאפשרת את התפתחות הזיהום. בואו נראה מה גורם לקנדידה וכיצד ניתן לטפל בסימפטומים העיקריים שלה.

מהם הגורמים העיקריים לקנדידה?

ישנם הרבה גורמים שמובילים לזיהום שמרים, אבל חמש הבאים הם העיקריים:

1.מערכת חיסון חלשה

מערכת חיסונית חלשה אינה מסוגלת לעצור דלקת וזיהומים בגוף. תינוקות, ילדים, קשישים, ואנשים הסובלים מכל סוג של דלקת או מאובחנים עם HIV/איידס נוטים יותר להיות בעלי מערכת חיסון מוחלשת ולכן נוטים יותר לקנדידה.

2.סוכרת

לאנשים הסובלים מסוכרת יש רמת גלוקוז גבוהה יותר בפה ובריריות אחרות מאשר בקרב אנשים בריאים. מכיוון שסוכר מזין וממריץ צמיחת שמרים, לאנשים עם סוכרת סוג 1 וסוג 2 יש סיכון גבוה יותר לקנדידה.

3.גלולות למניעת הריון

למרות שגלולות למניעת הריון לא גורמות ישירות לקנדידה, הן יכולות לתרום לצמיחתה אם אתן צורכות הרבה סוכרים מזוקקים.

4.אנטיביוטיקה

אנטיביוטיקה נהדרת עבור חיסול חיידקים, אבל הורסת את הטובים והרעים יחד. שילוב של אנטיביוטיקה עם גלולות למניעת הריון ותזונה גבוהה בסוכר- ואתם מסתכנים בפיתוח צמיחת יתר של קנדידה.

5.משאפים קורטיקו-סטרואידים

אנשים הסובלים מאסטמה לעיתים קרובות משתמשים במשאפים סטרואידים, אשר הוכחו כמעוררים צמיחת זיהום שמרים בפה.

מה הם התסמינים העיקריים של קנדידה?

לפעמים קשה לזהות ולאבחן זיהום שמרים כי הוא מתפתח בצורה שונה אצל אנשים. עם זאת, אם הקנדידה צמחה יתר על המידה בגופכם, אתם צפויים לחוות את הסימפטומים הבאים:

  • תסמונת עייפות כרונית או פיברומיאלגיה
  • רגישויות שונות למזון
  • בעיות עור כמו אקנה ואקזמה
  • ערפול מוחי וריכוז לקוי
  • דיכאון
  • עלייה או ירידה מהירה במשקל
  • מיגרנות, כולל כאבי ראש כרוניים
  • בעיות במערכת העיכול, כגון שלשולים ועצירות
  • נפיחות וגזים מתמשכים וכואבים
  • תשוקה אינטנסיבית לפינוקים מתוקים
  • שכבה לבנה על הלשון
  • ריח רע מפה
  • מערכת חיסונית חלשה
  • בעיות אלרגיה
  • סינוסיטיס כרוני
  • אובדן חשק מיני
  • כאבי מפרקים
  • חוסר איזון הורמונלי

כיצד לטפל בקנדידה באופן טבעי לחלוטין

קנדידה היא בעיה בריאותית רצינית, ובהחלט יש להתייעץ עם הרופא לפני שתנסו לפתור זאת בתרופות טבעיות. אבל עבור אלה מכם שלא רוצים ליטול תרופות מלאות בכימיקלים- תרופות טבעיות אלה יסייעו מאוד. התייעצו עם הרופא שלכם בעת בחירת התרופה הטבעית הנכונה עבורכם, כדי לוודא שאתם בכיוון הנכון.

1.חומץ תפוחים

חומץ תפוחים מסייע לאיזון רמת ה-pH הטבעית של הגוף והוא יעיל בשליטה על זיהומי קנדידה בשל תכולת האנזימים הגבוהה שבו. יתר על כן, חומץ תפוחים מאיץ את צמיחת החיידקים הבריאים, מפחית דלקות ונלחם בזיהומים.

תלוי בסוג הקנדידה- תוכלו להשתמש בחומץ תפוחים בכמה דרכים שונות. תוכלו לטבול באמבטיה חמה עם כוס חומץ תפוחים במשך 10 עד 15 דקות, או פשוט להוסיף חומץ תפוחים למי השתייה שלכם.

הוסיפו כף לכוס מים ושתו לפני ארוחת הערב. חזרו על כך בכל יום אבל לא יותר מ- 5 ימים. ייתכן שתרגישו רע יותר ביומיים הראשונים, כשהקנדידה מתחסלת לאט. הקפידו להשתמש רק בחומץ תפוחים אורגני.

2.שמן אורגנו

שמן אורגנו הוא מקור מצוין לקרווקרול- תרכובת שהוכחה כמונעת צמיחת שמרי קנדידה. השמן מתגאה בתכונות מיקרוביאליות ואנטי-פטרייתיות רבות עוצמה, מה שהופך אותו לתרופה יעילה לבקרה וטיפול בצמיחת קנדידה.

מוסיפים 3 טיפות שמן אורגנו לכוס מים רגילים, ושותים פעמיים ביום למשך שלושה ימים ועד לשבוע. או, ערבבו 3 טיפות שמן אורגנו עם כף שמן זית אורגני. מערבבים היטב ומורחים על האזור הנגוע – ייתכן שיהיה עליכם להשתמש בצמר גפן. השאירו את זה למשך כמה שעות והסירו או שטפו.

3.שמן עץ התה

שמן עץ התה טוב במיוחד עבור טיפול בזיהום שמרים נרתיקי. שמן זה מציע תכונות אנטיבקטריאליות ואנטי-פטרייתיות רבות עוצמה, ובכך עוזר להילחם בזיהומים באופן טבעי. כדי לטפל בזיהום נרתיקי ספגו טמפון בכמה טיפות שמן עץ התה, הכניסו אותו והשאירו למשך 4 עד 6 שעות. עשו זאת בכל יום עד להשגת שיפור.

אם הפטריה שלכם נמצאת דווקא בפה- יש לערבב 6 טיפות של שמן בכוס מים פושרים ולגרגר את במשך 2 דקות בלי לבלוע. השתמשו בשיטה זו פעמיים ביום עד לריפוי הזיהום.

4.שמן קוקוס

שמן קוקוס עשיר בחומצות שומן בינוניות שרשרת, כגון חומצה לאורית, קפרית וקפרילית- המקדמות אפקט מיקרוביאלי ומונעות פטריות קנדידה. הכניסו שמן קוקוס אורגני לתוך תוכנית האכילה היומית שלכם. התחילו עם כפית אחת והגדילו בהדרגה עד 3 כפות ביום. לחלופין, ניתן למרוח מקומית על האזור הנגוע 3 עד 4 פעמים ביום עד שהזיהום ירפא.

5.שום

משמש כאחד ממהאנטיביוטיקות הטבעיות הטובות ביותר- השום מגלה תכונות אנטי-ויראליות, אנטי-מיקרוביאליות ואנטי-פטריותיות רבות, יחד עם חומרים נוגדי חמצון רבים. שום מסייע להילחם ברדיקלים חופשיים, לחזק את המערכת החיסונית, להרוג את החיידקים הלא ידידותיים וזה כולל זיהומי קנדידה.

התכווננו לאכול 3 עד 6 שיני שום ביום. תוכלו להוסיף אותם לסלטים, כריכים או לאכול אותם עם המרק. אם לא מתחשק לכם לאכול שום, שקלו לקחת תוספי שום אורגני. ההמלצה הכללית לנטילת שום היא בדרך כלל 600 עד 900 מ”ג ליום, אבל חשוב לקבוע את המינון עם רופא.

בעוד חלק מהמקורות ממליצים למרוח שום כתוש, עדיף להימנע משימוש בשיטה זו כיוון שהיא יכולה להביא ליותר נזק מאשר תועלת.

6.פרוביוטיקה

פרוביוטיקה- הנמצאת ביוגורט, קפיר וירקות תוססים- מסייעת בחיזוק המערכת החיסונית ובכך מפחיתה את הסיכון לקנדידה. תרבית הלקטובצילוס אצידופילוס שביוגורט, למשל, מחסלת זיהום שמרים ומבטיחה בטן בריאה. שקלו לאכול מזון גבוה בפרוביוטיקה פעמיים ביום כדי לשמור את הזיהום הרחק מכם.

אם אתן סובלות מזיהום שמרים בנרתיק, נסו להכניס טמפון טבול ביוגורט רגיל, תוצרת בית (רצוי) פעמיים ביום. עשו זאת בכל יום עד שתראו שיפור. אבל הקפידו להתייעץ עם הגניקולוג שלכן פני שתתחילו להשתמש בשיטה זו.

7.מיץ חמוציות

חמוציות הם מקור עשיר לארבוטין, תרכובת שמסייעת לטפל ולמנוע זיהום שמרים. שתיית כוס מיץ אוכמניות טריות לא ממותק פעמיים ביום במשך לפחות שבועיים- יילחם בקנדידה. אם אתם לא אוהבים את הטעם של מיץ חמוציות- שקלו לקחת תוסף חמוציות אורגני.

8.תמצית זרעי אשכוליות

כדאי להוסיף תמצית זרעי אשכוליות לתזונה כשאנו רוצים לטפל בקנדידה. מחקר פולני משנת 2001 אשר בוצע על אנשים הסובלים מקנדידה, מצא כי לתמצית זרעי האשכולית יש השפעה אנטי-פטרייתית עוצמתית. רכיבים אנטי-פטרייתים אלה מסייעים בחיסול תאי השמרים אשר השתלטו על הגוף.

זיהום שמרים הוא לא בדיחה, אבל כפי שראיתם- תוכלו לשלוט בו באמצעות כמה טריקים בתזונה שלכם. לא רק שתילחמו כך בקנדידה, אלא גם תשפרו את הבריאות הכללית.

[mks_toggle title=”מקורות והפניות” state=”close “]

  • http://www.webmd.com/skin-problems-and-treatments/candidiasis
  • http://hivinsite.ucsf.edu/InSite%3Fpage%3Dkb-00%26doc%3Dkb-05-02-03
  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17651080
  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16178366

[/mks_toggle]

הצטרפו לדיוור של אגוגו

ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל

המידע באתר אגוגו מיועד למטרות אינפורמטיביות בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי מקצועי. יש להתייעץ עם רופא או איש מקצוע מוסמך בכל בעיה רפואית.

נסו את משחק הצירופים!

צרו ארבע קבוצות עם מכנה משותף

טעויות נותרו: 4