דברים שאפשר לשתות כדי להיפטר מנפיחות בבטן

דברים שאפשר לשתות כדי להיפטר מנפיחות בבטן

לא משנה כמה בריא אתם אוכלים, נפיחות בבטן עדיין יכולה להטריד אתכם מדי פעם. אמנם יש כל מיני תרופות שאפשר לקחת כדי להקל או למנוע נפיחות, אבל תמיד הכי טוב להתמודד עם הבעיה בצורה טבעית.

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.
מודעה

ראשית, לפני הכל, תמיד כדאי לברר את הסיבה לנפיחות שלכם, במיוחד אם אתם חווים אותה לעתים קרובות. בעבר העלנו מאמר בנושא: 12 סיבות לכך שהבטן שלך נפוחה.

אז בואו נצלול ישר לעניין, אם אתם סובלים מנפיחות בבטן נסו לשתות את המשקאות הבריאים הבאים.

1.תה נענע

אם אתם רגילים להתחיל את היום עם כוס קפה ואז אתם מרגישים נפוחים בשאר היום, כדאי לכם לאמץ הרגל חדש של שתיית תה נענע בבוקר.

בניגוד לקפה שיש בו חומציות גבוהה המגרה את רירית הקיבה, המובילה לנפיחות, הנענע מסייעת להקל נפיחות הנגרמת כתוצאה מתסמונת המעי הרגיז או כל סוג אחר של בעיות עיכול. תה צמחים זה גם עוזר לטפל בדלקת כרונית בגוף.

מעבר לכך שיש לה טעם נהדר, הנענע גם מסייעת להרגיע חוסר נוחות בבטן הגורמת לבחילה ונפיחות. מחקר שנעשה על ידי ה"מרכז לחקר התזונה האנושית על הזדקנות באוניברסיטת טאפטס מצא כי לתה נענע יש יכולות אנטי-ספסודיות המסייעות בהפחתת הגזים והנפיחות במערכת העיכול.

תה זה גם נודע כבעל רכיבי משככי כאבים חזקים, המסייעים בהקלת הכאב הקשור להתכווציות בבטן ונפיחות.

לא משנה איך שותים אותה, הנענע היא בחירה מעולה למשקה בוקר.

2.מי-קוקוס

לצערנו, אנו לא חיים במדינה טרופית שעשירה בעצי קוקוס, אבל אם אתם מוצאים מי קוקוס טריים, דעו לכם שהם מעולים לטיפול בנפיחות.

מי הקוקוס עשירים באשלגן, אפילו יותר מבננות, מינרל זה אחראי בין השאר על שליטה ברמות האלקטרוליטים בגוף, שומר על רמות הנוזלים ומונע התייבשות. התייבשות היא אחד מהגורמים העיקריים לנפיחות.

החלפה של כוס אחת של קפה או תה שחור בכוס של מי-קוקוס יכולה להפחית משמעותית את הסיכוי לנפיחות.

3.תה קמומיל

תה קמומיל הוא כנראה המשקה היעיל ביותר להפחתת הנפיחות בלילה, נפיחות הנגרמת בדרך כלל על ידי אכילת יתר או בעיות קלות במערכת העיכול.

מודעה

לתה קמומיל יש מגוון רחב של יתרונות בריאותיים מדהימים. הוא מכיל רכיבים המשרים רוגע באופן טבעי, מפחיתים הצטברות מים, נלחמים בדלקת כרונית, מקדמים שינה, מסדירים מצבי רוח, ומשפרים את ההרגשה הכללית.

המדענים סאונג'ו ל יון ואוליבר גרונדמן מאוניברסיטת פלורידה הראו במחקרם על תסמונת המעי הרגיז שתה קמומיל מכיל תרכובות בשם אפיגנין (apigenin), קוורצטין (quercetin), לוטיולין (luteolin), ו-פטולטין (patuletin) המסייעות להרגיע את הבטן ואת שרירי המעיים.

יתר על כן, החוקרים ציינו כי תה צמחים זה עשוי לסייע בהקלת ההשפעות המזיקות של הלקטוז היוזם נפיחות.

מאחר ותה קמומיל עוזר לקדם רוגע ושינה טובה יותר, מכיוון שהוא עוזר לשפר את קולטני ה-GABA במערכת העצבים, הוא מציע הקלה לבטן ומסייע לנו להיפטר מנפיחות.

4.תה ג'ינג'ר

עוד אפשרות נהדרת היא להכין תה משורש הזנגביל (ג'ינג'ר), לתה יש טעם חריף מעט, והוא בעל השפעה מרגיעה ומרעננת. תה הג'ינג'ר ידוע במשך שנים כתרופה טבעית יעילה לטיפול בגירוי בקיבה ובחילות.

מחקר שפורסם ב-World Journal of Gastroenterology הראה את ההשפעות של הג'ינג'ר על מערכת העיכול. קבוצת מדענים הגיעה למסקנה כי תה ג'ינג'ר משפר את תפקוד מערכת העיכול וגורם לריקונה מהר יותר, ביעילות ובמהירות, תוך שחרור הסימפטומים של נפיחות בקיבה.

מודעה

המרכיבים הביו-אקטיביים העיקריים בתה הג'ינג'ר, כגון שוגאול וג'ינגרול, מכילים רמה גבוהה של נוגדי חמצון רבי עוצמה, אשר מסייעים להילחם בדלקת כרונית הקשורה למחלות רבות והפרעות המתרחשות בדרכי העיכול.

5.תה ירוק (לא ממותק)

אם אתם לא יכולים לשתות או לא אוהבים קפה, אבל עדיין משתוקקים לקפאין, תוכלו לבחור בתה ירוק.

חם או קר, תה ירוק הוא אחד המשקאות הטובים ביותר למערכת העיכול שלנו. הודות לתכונות האנטי-דלקתיות החזקות שלו ולתוכן הגבוה של נוגדי חמצון וקטצ'ינים, תה ירוק מקדם את פעילות העיכול ומקל על הסימפטומים של בעיות עיכול שונות, כמו נפיחות.

הקטצ'ינים בתה הירוק מסייעים בהקלה על השרירים במערכת העיכול וריקון הצטברות הגז במעיים. בנוסף, תה ירוק משפר את תפקודם של תהליכים עיקריים במערכת העיכול הגורמים לספיגה יעילה יותר של חומרים מהמזון.

עם זאת, אם אתם מתכוונים לשתות תה ירוק קר, הימנעו משתייתו עם קשית, מאחר והיא גורמת להכנסת עודף אוויר למערכת העיכול, דבר אשר יכול להחמיר את הסימפטומים של הנפיחות.

6.שן הארי

התה עשוי לרוב מעלי הכותרת, עלים, או שורשים של שן הארי, התה הוא תרופה מצוינת להפחתת נפיחות. למרות שלתה יש "טעם ייחודי" משלו, היתרונות הבריאותיים שלו בהחלט מרשימים.

כאשר מדובר בנפיחות כרונית, מומלץ לשתות את תה שן הארי העשוי משורשים. תה זה בעל תכונות משתנות המסייעות לגוף לשטוף החוצה רעלים מזיקים.

כאשר התה נצרך באופן קבוע, שן הארי יכול לסייע בטיפול ומניעת נפיחות המופעלות על ידי גז עודף.

7.שומר

מודעה

עוד תה שכדאי לשקול הוא תה זרעי השומר. הטעם של התה דומה לליקוריץ, יש כאלה שאוהבים ויש כאלה שפחות, אבל שוב, לתה יש יתרונות ממש טובים.

ראשית, הוא מכיל נוגדי חמצון רבים המסייעים בהתמודדות מול מחלות והפרעות. מחקר שפורסם ב-Journal of Food Biochemistry גילה כי השומר מכיל רכיבים אנטי-דלקתיים המסייעים בהקלת בעיות במערכת העיכול הכוללות גזים ונפיחות. השומר מכיל שמני וולטיל שמשתמשים בהם שנים לטיפול בבעיות עיכול.

8.היביסקוס

יש להשרות את עלי הכותרת של צמח ההיביסקוס בכוס מים חמים ולחלוט במשך 5 דקות. תה היביסקוס אינו מכיל קפאין ויש לו טעם פנטסטי הדומה לטעם של חמוציות. התה מתוק וחמצמץ והוא עוזר להקל על כאבי בטן, אי נוחות בבטן, ונפיחות המופעלת על ידי גזים.

תה ההיביסקוס משפיע על ההורמונים ומפחית הצטברות נוזלים, ולכן מונע נפיחות. התה עשיר בפלבנואידים המסייעים לווסת אלדוסטרון, הורמון חשוב הממלא תפקיד קריטי בשליטה על רמות האלקטרוליטים וצריכת המים שלנו.

9.תה לימון

לימון עם מים חמים הוא בעל יתרונות בריאותיים רבים ובין השאר הוא יכול לטפל בנפיחות.

יש להוסיף פרוסת לימון טריה למים חמים ולתת לכוס לעמוד במשך 10 דקות. הלימון הוא מקור מצוין של שמן הקליפה – d-limonene, רכיב רב עוצמה הנודע בזכות יכולותיו האנטי-דלקתיות.

תה הלימון עוזר להקל על בטן מגורה ואי נוחות וכאבים הנלווים אליה. תה הלימון גם משתן המסייע לשפר את תפקוד מערכת העיכול ולהפחית נפיחות.

אם אתם לא אוהבים תה עם לימון, אתם יכולים לשתות את תה המליסה. לתה זה יש יתרונות דומים, כולל הלחימה בנפיחות.

10.מי מלפפון

אם אתם לא שתיינים מובהקים של תה, או שפשוט אין לכם בנמצא את סוגי התה שמנינו, אתם יכולים פשוט לחתוך כמה חתיכות מלפפון ולהשרות אותם במים.

המשקה ירווה אתכם, יזרז את חילוף החומרים, ויסייע לגופכם להתמודד מול הנפיחות.

11.שייק אבטיח

האחרון, והבהחלט חביב, שיכול לסייע לנו להיפטר מנפיחות הוא – שייק האבטיח. הוא מרענן, טעים, ופשוט בריא.

האבטיח מכיל אשלגן והוא מסייע להרוות את הגוף. אם אתם חווים נפיחות, שתייה של שייק אבטיח יכולה לסייע בטיפול מהיר של הבעיה.

לסיכום

משקאות אלה יכולים להיות יעילים למדי, אך עם זאת כמובן, הם אינם תרופות. הקפידו להתייעץ עם רופא במידה ואתם סובלים בבעיות רפואיות מסוימות, או סובלים מנפיחות לעתים קרובות.

ניתן לשחק עם החומרים כדי להפוך את המשקאות לטעימים יותר, רק להקפיד לא להוסיף סוכר.