הם חוסמים הכל! 8 דברים שפוגעים בספיגת ויטמינים

הם חוסמים הכל! 8 דברים שפוגעים בספיגת ויטמינים

אנחנו חייבים ויטמינים ומינרלים כדי שהגוף שלנו יתפקד בצורה מיטבית. למרבה הצער, אנחנו יכולים "לאכול טוב" אך לא לקבל את כל הויטמינים שאנו צריכים.

ישנם מספר גורמים שיכולים לעכב את ספיגתם, ולצמצם את יעילותם של ויטמינים ומינרלים. גללו למטה כדי לקרוא.

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.

לחצו להצטרפות
מודעה

1.צריכת אלכוהול מופרזת

אלכוהול יכול להפריע לספיגה של חומרים מזינים על ידי פגיעה ברירית הקיבה והמעיים, פגיעה באנזימים האחראים על העיכול ופגיעה בהובלת רכיבים תזונתיים.

פתרון: הגבילו את צריכת האלכוהול והקפידו על מתינות – עד משקה אחד ליום לנשים ועד שני משקאות ליום לגברים.

2.שימוש יתר בסותרי חומצה

שימוש קבוע בסותרי חומצה יכול להפחית את רמות החומצה בקיבה, להפריע לספיגה של ויטמינים ומינרלים כמו סידן, ברזל ו-B12.

פתרון: השתמשו בסותרי חומצה במתינות ותחת הנחיות הרופא שלכם. היכן שניתן, התמודדו עם רפלוקס וצרבת באמצעות שינויים באורח החיים ושינויים בתזונה.

3.חוסר בשומן בתזונה

ויטמינים מסיסים בשומן A, D, E ו-K דורשים שומנים תזונתיים לספיגה. תזונה דלה מדי בשומנים בריאים עלולה להגביל את הטמעת הוויטמינים הללו.

פתרון: כללו מקורות של שומנים בריאים בתזונה שלכם כגון אבוקדו, שמן זית ודגים שומניים כדי לסייע בספיגת ויטמינים מסיסים בשומן.

4.צריכת תה וקפה עם הארוחות

טאנינים המצויים בתה וקפה יכולים להיקשר לברזל, ולהפחית את ספיגתו. צריכתם עם הארוחות יכולה להפחית משמעותית את יכולתו של הגוף לספוג את המינרל החיוני הזה.

פתרון: שתו תה וקפה בין הארוחות ולא איתם, ושקלו לצרוך מזונות עשירים בוויטמין C עם מזונות עשירים בברזל כדי לשפר את ספיגת הברזל.

5.מינונים גבוהים של תוספי ויטמינים

מודעה

צריכת מינונים גבוהים של מינרל אחד יכולה לעכב את הספיגה של מינרל אחר. לדוגמה, צריכה מוגזמת של אבץ עלולה להפריע לספיגת הנחושת.

פתרון: הקפידו על הכמויות היומיות המומלצות בעת נטילת תוספים.

6.חוסר בחומצת קיבה

רמות נמוכות של חומצת קיבה עלולות לעכב את הספיגה של מספר ויטמינים ומינרלים, כולל סידן, מגנזיום ו-B12.

פתרון: אנשים עם חומצת קיבה מופחתת (בדרך כלל אנשים מבוגרים יותר) עשויים להפיק תועלת מתוספי אנזימי עיכול או צריכת מזונות עשירים בפרוביוטיקה כדי לסייע בספיגת חומרים מזינים.

7. מזונות עתירים בחומצה פיטית ואוקסלית

מזונות מסוימים עשירים בתרכובות כמו חומצה פיטית (נמצאים בדגנים ובקטניות) וחומצה אוקסלית (נמצאים בתרד ובירקות כמו סלק), שיכולים להיקשר למינרלים כמו סידן, ברזל ואבץ, ולהפחית את ספיגתם.

פתרון: השתמשו בשיטות הכנה כמו השרייה, הנבטה והתססה, שיכולות להפחית את רמות החומצות הללו, ושלבו את המזונות הללו עם מזונות עשירים בוויטמין C כדי לשפר את ספיגת המינרלים.

8.לחץ כרוני

מודעה

מתח כרוני עלול להפריע ליכולת של הגוף לספוג חומרים מזינים עקב שינויים בהפרשת אנזימי העיכול ושינויים ברירית מערכת העיכול.

פתרון: פתחו אסטרטגיות לניהול מתחים כגון פעילות גופנית סדירה, שינה מספקת, טכניקות הרפיה ותזונה מאוזנת כדי להפחית את השפעת הלחץ על ספיגת הרכיבים התזונתיים.

הצטרפו למייל של אגוגו!

ותקבלו תכנים מיוחדים ישירות למייל.