11 מזונות שיש להימנע מהם כאשר מנסים לרזות

11 מזונות שיש להימנע מהם כאשר מנסים לרזות

למאכלים שאנו אוכלים יש השפעה ענקית על המשקל שלנו. מזונות מסוימים יכולים לסייע לנו לרדת במשקל. אך מאכלים מסוימים, במיוחד מזונות מעובדים ומוצרים המכילים פחמימות מזוקקות גורמות לנו להשמנה. הנה המאכלים שלא כדאי לכם לאכול אם אתם מעוניינים לרדת במשקל.

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.
מודעה

1.צ'יפס אפוי או חטיף צ'יפס בשקית

תפוחי אדמה לפני טיגון או בישול הם בריאים ומשביעים. לעומתם, צ'יפס רגיל או בשקית? בדיוק ההפך. הערכים שלהם גבוהים בצורה לא רגילה מבחינה קלורית וקל לאכול כמות גדולה מהם מבלי להתמלא. במחקרי תצפית, הוכח קשר בין צריכת צ'יפס לסוגיו לבין עלייה במשקל. מחקר אחד אפילו טען שלמעשה, צ'יפס בשקית גורם לעלייה במשקל יותר מכל מאכל אחר. יותר מכך – תפוחי אדמה אפויים, צלויים או מטוגנים יכולים בדיעבד לגרום לסרטן בגלל שהם מכילים אקרלימידים, תרכובות כימיות המתקשרת לגרימת סרטן. לכן, עדיף לצרוך רק תפוחי אדמה מבושלים במים בהכנה פשוטה.

2.משקאות עתירי סוכר

משקאות עתירי סוכר כמו משקאות מוגזים למיניהם, הם מהמשקאות הגרועים ביותר לצריכה בעולם כולו. המשקאות הללו מתקשרים ישירות לעלייה במשקל ויש להם השפעות חריפות והרסניות לגוף כאשר צורכים את המשקה המוגז באופן קבוע. יש למשקאות הללו גם ערך קלורי גבוה בשל רמות הסוכר הגבוהות אבל המוח והגוף לא מכיר אותם כאוכל מוצק. קלוריות שמגיעות מנוזל ממותק הן קלוריות ריקות, לא ממלאות ומשביעות את הגוף ולכן לא נוצר איזון או הפחתה באכילה בשל צריכת המשקאות המוגזים. להיפך! למעשה ברוב המקרים אנו מוסיפים לעצמנו קלוריות רבות לצריכה היומית בנוסף לקלוריות שצרכנו מהמשקאות בהמשך היום ויוצרים עומס קלורי. אם אתם רציניים לגבי ירידה במשקל, שקלו ברצינות לוותר לגמרי על משקאות מוגזים ממותקים.

3.לחם לבן

לחם לבן הוא קמח "מזוקק" הכולל כמות גבוהה במיוחד של סוכר לבן המתווסף לעתים בתהליך הייצור. הערך הגליקמי של לחם לבן הוא גבוה במיוחד ויוצר עליה חדה של רמות הסוכר בגוף. מחקר, בו השתתפו 9,267 אנשים, חשף שאכילת צמד פרוסות לחם לבן ביום (כ-120 גרם) התקשר בצורה ישירה ל40% (!) יותר סיכון להשמנה חריפה ועלייה במשקל. לשמחתנו, יש תחליפים נהדרים ללחם לבן, תחליפים בריאים ומצוינים. מעבר ללחמים המכילים גלוטן וחיטה, יש לחמים מגוונים שמתאימים גם לרגישים לגלוטן כמו לחם תירס, לחם מקמח שקדים ועוד.

4.חטיפי שוקולד

חטיפי שוקולד הם מאוד לא בריאים. יש בהם כמויות של סוכר, שמנים שונים וקמח לבן, ארוזים יחד בכמויות גדולות ליצירת חטיף קטן. חטיפי שוקולד למיניהם גבוהים בקלוריות ונמוכים מבחינת ערך תזונתי. חטיף שוקולד בגודל ממוצע יכול בקלות להגיע לערך קלורי גבוה של 200 עד 300 קלוריות. הטרנד החדש של חטיפים "מוגדלים" וחטיפים גדולים במיוחד כוללים אפילו יותר קלוריות. לצערנו הרב, החטיפים הללו נמצאים בכל מקום. למעשה, אפילו בחנויות שונות שאנו מבקרים בהם, מערכת השיווק של החנות יוצרת תצוגה המפתה את הקונים לרכוש יותר מהחטיפים, בשל מיקום אסטרטגי שלהם בחנות. אם בא לך חטיף, עדיף לבחור פרי או חופן אגוזים.

5.מיצי פירות למיניהם

לרוב מיצי הפירות שניתן למצוא בסופרמרקט יש קשר קטן מאוד לפירות מהם יוצרו. מיצי פירות הם מוצר מעובד ועתיר סוכר. למעשה, במיצי פירות יש אותה כמות הסוכר וקלוריות שיש במשקה מוגז, אם לא יותר. גם מיצי פירות כמו משקאות ממותקים אחרים לא כוללים סיבים ולא דורשים לעיסה ופעולה בעיבוד המשקה. מה זה אומר? שכוס משקה מיץ תפוזים לא תשביע אותנו כמו אכילת תפוז ושלא כל היתרונות הבריאותיים יהיו קיימים במיץ לעומת הפרי. בנוסף, בשתיית מיץ, קל לצרוך כמות גדולה של נוזל בזמן קצר במיוחד. עדיף להתרחק ממיצי פירות ולדבוק בפירות שלמים בלבד במקום.

6.מאפים, עוגות ועוגיות

מאפים, עוגות ועוגיות, כולם כרובם מלאים במרכיבים לא בריאים כמו הררי סוכר וקמח לבן. במאפים קנוים יש פעמים רבות גם שומני טראנס שהם מזיקים וקשורים ישירות להיווצרות מחלות. מאפים, עוגות ועוגיות הם לא ממלאים למרות שהם טעימים ואנחנו נהיים שוב רעבים זמן קצר אחרי אכילתם, משום שהם מאכלים עם ערך תזונתי נמוך וערך קלורי גבוה. אם יש לך חשק למשהו מתוק, בחר שוקולד מריר כאופציה אידיאלית.

7.סוגי אלכוהול שונים (כמו בירה למשל)

אלכוהול מספק יותר קלוריות מאשר פחמימות וחלבונים, בערך 7 קלוריות לכל גרם. עם זאת, ההוכחה שאלכוהול מתקשר ישירות לעלייה במשקל היא עדיין מעורפלת. נדמה מהממצאים ששתיית אלכוהול מתונה היא שגרה סבירה שלעיתים אפילו מתקשרת להפחתה במשקל. לעומת זאת, שתייה כבדה, תכופה או מרובה מתקשרת ישירות לעלייה במשקל. סוג האלכוהול הוא גם חשוב מאוד. בירה יכולה לגרום לעלייה במשקל ולעומת זאת, שתיית יין במתינות יכולה להיות מנהג בריא.

8.גלידה

גלידה היא אחד המאכלים היותר טעימים שנמצאים אך היא מאוד לא בריאה. יש לה ערך קלורי גבוה ורוב הסוגים של הגלידה מפוצצים בסוכר. אין בעיה בצריכת כמות קטנה של גלידה פה ושם, הבעיה היא בצריכה קבועה ובאכילה של כמות גדולה של גלידה בפעם אחת. הרעיון הטוב ביותר הוא להכין גלידה בעצמכם, השתמשו במעט סוכר ומרכיבים בריאים כמו יוגורט דל-שומן ופירות. שיטה נוספת לצמצם קלוריות היא לקחת לעצמכם כף או שתיים של גלידה לקערה ולא לשבת מול הטלוויזיה עם החבילה כולה, זה יאפשר לכם לשלוט בכמויות.

9.פיצה

פיצה היא מזון מהיר פופולרי במיוחד. הבעיה היא שרוב העסקים והחנויות מוכרות גרסאות מאוד לא בריאות של המאכל הפופולרי. הפיצות הנמכרות הן לרוב בעל ערך קלורי גבוה מאוד וכוללות תוספות לא בריאות ומרכיבים לא בריאים כמו קמח לבן ובשר מעובד. אם מתחשק לכם פיצה, הכינו בבית כדי שתוכלו לשלוט על המרכיבים ובחרו מוצרים בריאים. גם רוטב פסטה ביתי הוא בריא יותר – הסוג שמוכרים בחנות מלא בסוכר ברוב המקרים. אופציה נוספת היא לחפש פיצריה בה שמים דגש על הפן הבריאותי בהכנת הפיצה.

10.משקאות קפה בעל ערך קלורי גבוה

לקפה יש מספר חומרים המשפיעים על הביולוגיה שלנו כאשר בראשם עומד הקפאין. הכימיקלים האלה ממריצים את המטבוליזם שלנו ומעלים את שריפת השומן, לפחות לטווח הקצר. עם זאת, ההשפעות השליליות מגיעות למשקאות הללו לאחר שאנו מוסיפים להם חומרים לא בריאים כמו סוכר, מלבין וחומרי חלב סינתטייים שמבטלים את האפקט הבריא של הקפאין. משקאות קפה עשירים בקלוריות הם גרועים בדיוק כמו משקאות מוגזים ממותקים, יש בהם קלוריות ריקות ששוות לארוחה שלמה. אם אתם אוהבים קפה, הדרך הטובה ביותר היא לדבוק בקפה שחור, קפה פשוט ללא סוכר ותוספת מועטה של חלב או שמנת למשקה, במיוחד אם מנסים לרדת במשקל.

11.מאכלים עם תוספת סוכר גבוהה

תוספת סוכר זה אחד הדברים הגרועים ביותר הקיימים בדיאטה המודרנית. עודף סוכר מתקשר לחלק מהמחלות הגרועות ביותר שקיימות בעולם. מאכלים עם כמות סוכר גבוהה מספקים כמות גבוהה של קלוריות ריקות אבל הם לא משביעים. דוגמאות לאוכל שכולל כמות גבוה של תוספת סוכר כוללים דגני בוקר ממותקים, חטיפי גרנולה ויוגורט דל שומן אך ממותק בטעמים עם רמת סוכר גבוהה.

מודעה

חשוב לשים לב כאשר בוחרים מוצרים ללא שומן או דלי שומן ולבדוק את רמת הסוכר. יצרנים פעמים רבות מוסיפים כמויות גבוהות של סוכר כדי לפצות על הטעם שאבד עם הפחתת או הסרת השומן במוצר.