תזונה

5 מאכלי-על ליום יום שאסור לפספס

המאכלים הסופר בריאים הבאים עשירים בחומרים מזינים שיחזיקו אותכם בריאים וחיוניים במשך שגרת היום יום.

קינואה עשירה בחלבון, סיבים ומקור נהדר לברזל

קינואה עשירה בחלבון, סיבים ומקור נהדר לברזל

בטטה

החליפו את תפוח האדמה בבטטה אשר עשירה בויטמין A, ויטמין C, סידן ואשלגן. ולפני שאתם מוסיפים חמאה או סוכר תטעמו את המתיקות שנוצרת בבטטה במהלך הבישול ותחשבו כמה קלוריות אפשר לחסוך.

ברוקולי

אחד הירקות האהובים בגלל הטעם הנפלא והזמינות לאורך כל השנה. הברוקולי עשיר בויטמין A, ויטמין C, וויטמין K המסייע בבניית העצמות. כמו כן לברוקולי כמות יפה של סיבים אשר יגרמו לך להרגיש שבע ויסייעו לך לשלוט על משקל הגוף שלך. אפשר לאכול את הברוקולי בכל מיני דרכים: טרי, מאודה, קלוי או אפוי.

שעועית

השעועית טובה ללב. השעועית עמוסה בסיבים בלתי מסיסים, המסייעים בהפחתת הכולסטרול. בנוסף לכך כמו הסיבים המסיסים הם תורמים לתחושת שובע ומסייעים בסילוק הפסולת מהגוף.

בשעועית יש גם חלבון דל בשומן, פחמימות, מגנזיום ואשלגן. השעועית יכולה בקלות להיות תחליף מעולה לבשר. הכמות המומלצת לצריכה היא 3 כוסות בשבוע.

קינואה

הקינואה משווקת היום וזמינה בכל סופרמרקט, היא אחת מהדגנים המלאים הכי טובים שאפשר לצרוך. הקינואה עשירה בחלבון, סיבים ומקור נהדר לברזל. כמו כן בקינואה יש אבץ, ויטמין E וסלניום המסייע בשמירה על המשקל ומפחית את הסיכון למחלות לב וסוכרת.

הקינואה קלה להכנה, ממש כמו אורז וניתן לאכול אותה מעורבבת עם ירקות, אגוזים, ועוד. בנוסף לקינואה מומלץ לנסות גם שיבולת שועל, כוסמת, אורז בר ודוחן.

קיווי

הקיווי הוא אחד הפירות המזינים ביותר, עשיר בנוגדי חימצון, ויטמין C, מקור נפלא לאשלגן, סיבים, וכמות יפה של ויטמין A וויטמין E החסרים כל כך וקיווי הוא אחד מהפירות היחידים שמספקים אותם. ניתן לחתוך אותו לשניים ולאכול בכפית או לחתוך ולהוסיף לסלט.

התגובה שלך

תגובות