תהיתם פעם למה בחלק מהביצים החלמון בצבע כתום עז ובביצים אחרות הצבע צהוב דהוי? מה גורם להבדל בצבע? והאם יש הבדלים ביתרונות הבריאותיים?
באפשרותכם לגלול למטה לקריאת המאמר, או לצפות בסרטון בראש הדף.
על פי מחקר, ביצים המכילות חלמון בעל צבע כהה יותר, מכילות בדרך כלל יותר אומגה 3 וויטמינים בהשוואה לביצים עם חלמונים בהירים. במיוחד אצל תרנגולות הגדלות במרחב פתוח (לא בכלובים) המייצרות "ביצי חופש".
במחקר הנ"ל התרנגולות אכלו זרעי צ'יה, שמן דגים וזרעי פשתן, כולם עשירים באומגה 3. תזונה עשירה באומגה 3 קשורה להפחתת דלקות, הפרעות עיכול ומחלות לב, סיכון נמוך לבעיות נפשיות כמו דיכאון, ושיפור בתפקודיים מוחיים שונים.
המזון שהתרנגולות אוכלות, משפיע על צבע החלמון.
כאשר התזונה שלהן מורכבת ממזונות המכילים קרטונואידים, צבע החלמון יהיה כתום.
קרטונואידים הם נוגדי חמצון בעלי יתרונות בריאותיים רבי עוצמה, הם האחראים לצבע הכתום בירקות ופירות שונים כמו גזר, בטטה, מנגו, פלפלים וכדומה.
קרטונואידים יכולים לשפר את בריאות העיניים שלנו, לשפר את בריאות המערכת הקרדיווסקולארית (לב וכלי דם), להפחית דלקות בגוף, ומניעת סרטן. (1,2,3,4)
אין הבדל בין ביצים עם חלמון צהוב או כתום בנוגע לערכי חלבון ושומנים.
הרבה אנשים מוכנים להישבע שביצים כתומות טעימות יותר מהצהובות. הן בהחלט נראות יותר טוב, ואולי הביטוי "אנחנו אוכלים עם העיניים" משפיע במקרה הזה, אם נקח בחשבון שחלק מחווית האכילה היא בנראות של המזון.
בשורה התחתונה, כדאי לכם לבדוק בעצמכם ולהחליט.
visibility_offהשבת את ההבזקים
titleסמן כותרות
settingsצבע רקע
zoom_outזום (הקטנה)
zoom_inזום (הגדלה)
remove_circle_outlineהקטנת גופן
add_circle_outlineהגדלת גופן
spellcheckגופן קריא
brightness_highניגודיות בהירה
brightness_lowניגודיות כהה
format_underlinedהוסף קו תחתון לקישורים
font_downloadסמן קישורים