בעדכון משמעותי חדש בתאריך 15.5.23, ארגון הבריאות העולמי (WHO) פרסם הנחיה חדשה המייעצת לא להשתמש בממתיקים שאינם סוכרים (NSS) לצורך ירידה במשקל או להורדת הסיכון למחלות. ביניהם ממתיקים מלאכותיים פופולאריים כמו אספרטיים הנמצא במזונות ומשקאות רבים.
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
המהלך מגיע לאחר סקירה מקיפה של עובדות עדכניות, המערערת על התפיסה בעבר לפיה ממתיקים אלה יכולים לסייע בירידה במשקל ובמניעת מחלות. [1]
הסקירה, שניתחה מחקרים מרובים על ההשפעות של ממתיקים שאינם סוכרים (NSS), לא מצאה יתרונות ארוכי טווח בהפחתת שומן הגוף בקרב מבוגרים או ילדים המשתמשים בממתיקים אלה. יתרה מכך, הוא חשף סיכונים בריאותיים פוטנציאליים הקשורים לשימוש ארוך טווח במוצרים אלו, כולל סיכון מוגבר לסוכרת מסוג 2, מחלות לב וכלי דם ותמותה.
פרנצ’סקו ברנקה, מנהל ארגון הבריאות העולמי לתזונה ובטיחות מזון, הרחיב וקבע, “החלפת סוכרים ב-NSS לא עוזרת לשליטה במשקל בטווח הארוך. אנשים צריכים לשקול דרכים אחרות להפחית את צריכת הסוכרים שלהם. כמו מזון עם סוכרים טבעיים, כמו פירות, או מזון ומשקאות לא ממותקים.”
ההנחיה המעודכנת כוללת ממתיקים סינתטיים, או טבעיים שאינם מסווגים כסוכרים ונמצאים במזון ומשקאות, או נמכרים לצרכנים כדי להוסיף למזון ולמשקאות בעצמם. זה כולל מגוון של NSS כגון אצסולפאם ק, אספרטיים, סטיביה, סוכרלוז, סכרין, נאותמה, סיקלמטים, ואדבנטמים. חשוב לציין כי ההנחיה אינה חלה על אנשים עם סוכרת קיימת.
ההנחיה גם מציינת כי היא אינה חלה על מוצרי טיפוח והיגיינה המכילים NSS, לרבות משחת שיניים, קרם עור ותרופות, או על סוכרים דלי קלוריות ואלכוהולי סוכר (פוליאולים), שכן אלו מכילים קלוריות ולכן אינם מסווגים. בתור NSS.
ארגון הבריאות העולמי מדגיש שלמרות שקיים קשר בין NSS למחלות שונות, הקשר עשוי להיות גם קשור למצבם הבריאותי הבסיסי של משתתפי המחקר וסגנון החיים שלהם. לפיכך, למרות שההמלצה כרגע נגד שימוש בממתיקים לא סוכריים, עדיין הארגון ממליץ לקיים דיונים נרחבים בנושא לפני קביעת נהלים מסודרים בנושא.
הצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל