ההרגל המגונה שגורם לנו לאכילת יתר ועליה במשקל

ההרגל המגונה שגורם לנו לאכילת יתר ועליה במשקל

אחד הדברים הכי חשובים שאנו יכולים לעשות למען הגוף שלנו הוא שינה, אך לעתים אנו נוטים להפחית מהערך שלה. בנוסף, אורח החיים המודרני הוביל אותנו לכך שהרבה מאיתנו לא מקבלים מספיק שעות שינה.

לחוסר שינה ישנה השפעה רבה על הבריאות שלנו, במאמר זה נתרכז בהשפעה על המשקל שלנו.

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.

לחצו להצטרפות
מודעה

כשאנחנו לא ישנים מספיק, רמות הורמון הרעב, גרלין, עולות ורמות ההורמון שמאותת על שובע, לפטין, יורדות. דבר זה מוביל לעלייה בתיאבון, במיוחד למזונות עתירי קלוריות וסוכר, שעלולים לגרום לעלייה במשקל.

יתרה מכך, חוסר שינה גורם גם לירידה ברגישות להורמון אינסולין, המשפיעה על האופן שבו הגוף שלנו מעבד את הגלוקוז. דבר זה יכול לגרום לעלייה בתנגודת לאינסולין, מה שעלול להוביל לעלייה במשקל ולסיכון גבוה יותר לפתח סוכרת מסוג 2.

חוסר שינה ועלייה במשקל

מחקרים הראו שאנשים שאינם ישנים מספיק נוטים לסבול יותר מעודף משקל או השמנת יתר. הסיבה לכך היא שחוסר שינה משבש את איזון ההורמונים השולטים ברעב ובשובע שלנו, דבר שמוביל לעלייה בתיאבון וצריכת מזון רבה יותר.

בנוסף, כשאנחנו לא ישנים מספיק, אנחנו יותר עייפים ונוטים יותר לקבל החלטות שפחות בריאות לנו, כמו לוותר על שעת הכושר שלנו, וגם אנו נוטים לאכול דברים שפחות טובים לנו.

חוסר שינה ולחץ נפשי

מתח הוא גורם נוסף שיכול לעודד עלייה במשקל, והוא גם קשור קשר לשינה. חוסר שינה עלול להגביר את רמות הלחץ, אשר בתורו עלול לגרום לשחרור קורטיזול, הורמון הקשור לעלייה במשקל, במיוחד באזור הבטן. כמו כן, כאשר אנו לחוצים, יש לנו סיכוי גבוה יותר להשתוקק למזון מנחם עתיר קלוריות, אשר יכול גם לעודד עלייה במשקל.

לסיכום

השינה היא חיונית לשמירה על משקל תקין. כמות השינה המומלצת למבוגרים היא 7-9 שעות בלילה, וילדים ובני נוער צריכים אפילו יותר. שינה יכולה לסייע בוויסות ההורמונים, הרגישות לאינסולין, הפחתת רמות הלחץ ושמירה על משקל תקין.

הצטרפו למייל של אגוגו!

ותקבלו תכנים מיוחדים ישירות למייל.