האם אפשר "לאכול יותר מדי אבוקדו"?

האם אפשר "לאכול יותר מדי אבוקדו"?

"אבוקדו זה החיים!" רוב הסיכויים ששמעתם את המשפט הזה מיליון פעם. אנשים נהנים מאבוקדו על טוסט, בכריכים, חביתות, רולים, שייק פירות וירקות ואפילו מרקים.

בימינו משתמשים באבוקדו אפילו בגלידות טבעוניות, בראוניז ופודינג. הסיבה לכך היא שהאבוקדו עשיר בשומן בריא בלתי-רווי.

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.

לחצו להצטרפות
מודעה

אבוקדו מתהדר בהמון יתרונות בריאותיים, זה נכון לגמרי. הוכח כי הוא מקדם צריכה טובה יותר של חומרים מזינים וסיכון נמוך יותר לתסמונת מטבולית. (1)

יחד עם זאת, אכילת יותר מדי אבוקדו יכולה לגרום יותר נזק מתועלת. מעט מחקרים נערכו בכדי להראות את הסיכונים הבריאותיים של אכילת יתר של אבוקדו, ובכל זאת הנה מה שקורה כאשר תפריט הארוחות היומית עולה על גדותיה באכילת אבוקדו:

עלייה במשקל

כמובן שאפשר להעלות קילוגרמים על ידי אכילת אבוקדו לאורך כל היום. בל נשכח, אבוקדו עשיר בקלוריות ושומנים.

תלוי בגודל האבוקדו, פרי אחד מכיל עד 20 גרם שומן ו-250 עד 320 קלוריות. לפי ועדת האבוקדו בקליפורניה, גודל מנת ההגשה של האבוקדו הוא 1/3 בגודל בינוני או 50 גרם אבוקדו. (2)

אוכלי אבוקדו אוכלים הרבה יותר מגודל ההגשה ואין סכנה בכך סכנה גבוהה. עם זאת, אנשים עם קצב חילוף חומרים איטי, הנוטים לעלות במשקל במהירות, צריכים להיות זהירים במיוחד בצריכת אבוקדו. אכילת יותר מדי אבוקדו עלולה לגרום לעלייה משמעותית במשקל.

ברור שעדיין ניתן לאכול אבוקדו אחד גדול בכל יום, אבל נסו להגביל רק לאחד. לחלופין, עליכם לשקול מחדש את כל תפריט התזונה שלכם – במיוחד אם הוא כולל מזונות אחרים עשירים בשומנים בריאים, כמו שמן זית, זרעים ואגוזים.

אם קצב חילוף החומרים שלכם מהיר, אין לכם מה לדאוג לגבי הקלוריות. אפשר לאכול שתי אבוקדו בכל יום ולראות מעט מאוד, אם בכלל, עלייה במשקל. זה באמת תלוי בתפקודי הגוף האישיים.

אם אתם בדיאטה לירידה במשקל, זה לא אומר שצריך להעלים אבוקדו לגמרי מהתפריט. רק וודאו שאתם אוכלים בין חצי ועד לאבוקדו אחד שלם ביום.

בעיות עיכול

האם חוויתם כאבי בטן לאחר אכילת אבוקדו? אם אתם אוכלים עד 2 אבוקדו ביום, יתכן שאתם בסיכון מוגבר לבעיות עיכול כמו גזים, נפיחות, בחילות ושלשולים.

מודעה

עבור הסובלים מבעיות עיכול כמו אי סבילות לפוד-מאפ (FODMAP) או צמיחת יתר של חיידקים במעי הדק, נוטים יותר לסבול מבעיות קיבה שכיחות במקרה שהם צורכים יותר מדי אבוקדו.

אם אתם סובלים מהפרעות עיכול, הגבילו את צריכת האבוקדו שלכם ל-1/8 מנה או פחות ביום ובדקו איך אתם מרגישים. שוב, זה תלוי במצב הבריאותי ותפקוד הגוף האישי שלכם.

אנשים רבים שוגים לחשוב שאכילת הרבה אבוקדו בכל יום תגרום להם לחיות ארוכים יותר ובריאים מתמיד. יחד עם זאת, זה גם עלול לגרום להפרעות עיכול רבות. למדו כיצד לאכול אבוקדו כך שתוכלו להפיק ממנו תועלת מיטבית.

כמה אבוקדו לצרוך בכל יום

על פי מחקר שפורסם בכתב העת של איגוד הלב האמריקני, אכילת אבוקדו שלם ביום עשויה לסייע בניהול רמות הכולסטרול הרע אצל אנשים עם השמנת יתר או סובלים מעודף משקל. (3) המשמעות היא שיותר מאבוקדו אחד ליום, יכול להוסיף קלוריות ולהחמיר את הבעיה.

אם אינכם סופרים קלוריות ואתם דבקים בתזונה בריאה בכדי לספק לגופכם חומרים מזינים ונוגדי חמצון חיוניים, כללו אבוקדו אחד בתפריט שלכם. אם אתם סופרים קלוריות או שאתם מנסים לרדת במשקל, זכרו את המספרים הבאים בעת יצירת התפריט השבועי:

  • מספר פרוסות אבוקדו עשויות להכיל 60 עד 65 קלוריות
  • שליש מאבוקדו בגודל ממוצע מכיל כ-80 קלוריות
  • מחצית אבוקדו שלם מכיל כ-120 קלוריות
  • כוס שלמה של קוביות אבוקדו מכילה כבר כמות רצינית של 240 קלוריות

יתר על כן, וודאו שהתפריט שלכם כולל מגוון של פירות וירקות אחרים שיענו על הצרכים התזונתיים.

מודעה

כמו כן, צמצמו את צריכת המזון המעובד. הרבה אנשים רוצים להאמין שאם הם יאכלו אבוקדו אחד או שניים בכל יום ובמקביל גם יאכלו מזון מהיר או מזון מעובד, הם ישארו בריאים.

אבוקדו הוא אמנם מזון-על, אבל הוא לא מה שיהפוך אתכם לרזים וחטובים או בריאים יותר אם לא תפקחו על כל מה שאתם מכניסים לגופכם.

השורה התחתונה

למכורים לאבוקדו מבינכם – חשוב לזכור שמתינות היא שם המשחק. למרות שאף תזונאי לא יגיד לכם שאבוקדו מזיק לבריאות, הקשיבו לגופכם.

אם אתם מרגישים מדהים אחרי אכילת אבוקדו שלם, המשיכו לאכול ממנו. אם חצי מנה מספיקה לכם, המשיכו כך.

לסיכום, אבוקדו הוא מזון בריא להפליא שמשפיע לטובה על הרווחה הכללית. אלא אם כן אתם מגזימים ואוכלים חמישה אבוקדו במהלך היום, אין סבירות שתחוו תופעות לוואי.

הצטרפו למייל של אגוגו!

מודעה

ותקבלו תכנים מיוחדים ישירות למייל.