4 תוספי מזון שעלולים להזיק לכם ואתם כנראה לא צריכים

4 תוספי מזון שעלולים להזיק לכם ואתם כנראה לא צריכים

Avatar of אגוגו
אגוגו

תוספי המזון השונים זמינים מאוד בימינו וניתן להשיג אותם בקלות ללא כל מרשם. עם זאת, לצריכתם עלולים להתלוות השלכות רציניות על בריאותנו, במיוחד כשהצריכה היא מופרזת, או כשפשוט אין לנו צורך בתוסף, כי אין לנו מחסור.

הצטרפו לאגוגופון!

ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!

אנו ממליצים לפני כל שימוש בתוסף, לקבוע תור אצל הרופא שלכם, הוא יוכל להפנות אתכם לבדיקות המתאימות ובמידה וידרש, יוכל להתאים לכם תכנית טיפול מתאימה.

להלן 4 תוספי מזון שעלולים להזיק לכם ואתם כנראה לא צריכים. הפניות למחקרים מופיעות במהלך המאמר.

תוסף סידן

תוספי סידן עשויים להיות קשורים לסיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם (CVD) בקרב נשים לאחר גיל המעבר. עודף סידן יכול להוביל להצטברות של סידן בכלי הדם. מצב שיכול לגרום להסתיידות, התקשות והיצרות של כלי הדם, והדבר מעלה את הפוטנציאל לחסימות עורקים.

עודף הסידן יכול להצטבר גם באיברים אחרים, כמו הלב והכליות, דבר שעלול להוביל לנזק לאיברים. בנוסף, רמות גבוהות של סידן בדם יכולות גם להגביר את הסיכון לאבנים בכליות. (1, 2)

מטה-אנליזה משנת 2021 מצאה שתוספי סידן הגדילו את הסיכון מחלות לב וכלי דם (CVD). החוקרים בדקו 13 מחקרים עם סך של 28,935 משתתפים בקבוצת ההתערבות ו-14,243 בקבוצת הביקורת. תוצאות המחקר מצאו כי תוספי סידן העלו משמעותית את הסיכון ל-CVD ומחלת לב כלילית (CHD) בנשים בריאות לאחר גיל המעבר.

המחקר מתייחס במיוחד לגבי צריכה של 700-1000 מ”ג ליום או צריכת תוסף סידן בכמות של 1000 מ”ג ליום, אלו הגדילו משמעותית את הסיכון ל-CVD ו-CHD. ההערכה של המחקר היא שתוספי סידן מעלים את הסיכון למחלות לב בכ-15% בנשים בריאות לאחר גיל המעבר.

מאמר באותו נושא: 11 מזונות שלא חשבתם שטובים לעצמות שלכם

תוסף ויטמין E

סקירת מדעית העלתה כי תוספי ויטמין E עלולים להגביר תמותה. המנגנון מאחורי הסיכון הזה עדיין לא מובן.

מהמחקר עולה כי ויטמין E עלול להגביר את ייצור האנזימים בכבד שיכולים להוריד את היעילות של תרופות מסוימות שעוברות מטבוליזם על ידי אנזימים אלו. בנוסף, לוויטמין E עשויה להיות השפעה שלילית על לחץ הדם באוכלוסיות בסיכון גבוה.

תוסף יוד

נטילת תוסף יוד צריכה להיעשות בזהירות, מאחר ויותר מדי יוד, או פחות מדי, משפיע ישירות על בלוטת התריס ועלול לגרום להפרעות בבלוטה. לכן, יש לנטול תוסף יוד רק בהמלצת הרופא המטפל שיכול להפנות לבדיקה של רמות היוד בשתן ולהתאים לכם תכנית טיפול מתאימה.

תוסף ברזל

ברזל הוא מינרל חשוב המסייע ביצירת המוגלובין, מרכיב בדם שלנו המספק חמצן לכל הגוף, ותומך בתפקוד תקין של התאים ובסינתזה של הורמונים. עם זאת, חשוב ליטול תוספי ברזל רק כאשר נראה שיש לכם מחסור לאחר בדיקת מעבדה ורק על פי הנחיית הרופא שלכם.

צריכה מוגזמת של ברזל עלולה להוביל לפגיעה בכבד ובאיברים אחרים כמו הלבלב והלב, וגם עלולה לגרום לדלקת בכבד. (3)

באותו נושא: 10 מזונות עשירים בברזל שישמרו עליכם בריאים וחזקים

לסיכום

תוספי מזון זמינים לרכישה ללא מרשם, אך חשוב מאוד להיות זהירים לפני נטילתם. שימוש יתר או נטילתם כאשר איננו זקוקים להם עלולים להיות בעלי השפעות שליליות על בריאותנו. תמיד כדאי לדבר עם הרופא שלכם לפני נטילת תוסף כלשהו. הם יכולים לבצע בדיקות כדי לראות אם ישנם ליקויים ולעזור להתאים לכם תכנית טיפול מתאימה עבורכם.

הצטרפו לדיוור של אגוגו

ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל