האם קרם הגנה גורם לסרטן עור? הרופאים עונים!

האם קרם הגנה גורם לסרטן עור? הרופאים עונים!

Avatar of אגוגו
אגוגו

ברשתות החברתיות הופצו טענות מטעות שקרם הגנה יכול לגרום לסרטן עור. המומחים מנפצים את המיתוסים ומשתפים את הדרך הבריאה ביותר להגן על העור שלכם.

הצטרפו לאגוגופון!

ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!

הטענות המופצות ברשתות החברתיות

בעידן הדיגיטלי של ימינו, הרשתות החברתיות הפכו לפלטפורמה עיקרית בה אנשים משתפים מידע – אמיתי ושגוי כאחד. אחד המיתוסים האחרונים שהפך ויראלי הוא שהשימוש בקרם הגנה עשוי לגרום לסרטן עור. טענה זו הפחידה והטעתה רבים, מה שהוביל לכך שאנשים נרתעו משימוש בקרם הגנה חשוב זה.

המומחים מנפצים את המיתוס

הרופאים מסכימים פה אחד: הקרם הגנה אינו גורם לסרטן עור. למעשה, מחקרים מדעיים רבים מראים שהקרם הגנה הוא אחד הכלים היעילים ביותר במניעת סרטן עור. הקרם הגנה מגן על העור מפני קרינת UV מזיקה שידועה כגורם עיקרי לסרטן עור.

מאיפה הטענות על סרטן הגיעו?

ב-2021, הוזכרו מוצרי קרם הגנה מסוימים של ניוטרוג’ינה ואווינו בשל נוכחות של בנזן, חומר קרצינוגני. אף על פי כן, המומחים מציינים כי רמות הבנזן שנמצאו במוצרים אלו היו נמוכות מכדי לגרום לנזק בריאותי.

סקר שנערך על ידי מכון הסרטן של אורלנדו הראה כי אחד מכל שבעה מבוגרים מתחת לגיל 35 מאמינים שקרם הגנה מזיק יותר מהשמש עצמה. בנוסף, 23% מהאנשים מאמינים כי שתיית מים יכולה למנוע כוויות שמש, למרות שזה לא נכון.

האמת על קרם ההגנה

ד”ר ראז’ש נאיר, מנתח אונקולוגי במכון הסרטן של אורלנדו, מסביר כי “אין דבר כזה שיזוף בריא”. למעשה, שיזוף הוא סימן לנזק לעור והגברת הסיכון למחלות עור קטלניות. קריסטה רובין, אחות מומחית במרכז הסרטן של צוות מלנומה של המרכז הכללי לסרטן, מוסיפה כי אין עדויות לכך שקרם הגנה גורם לסרטן. [פוקס ניוז]

איך להשתמש בקרם הגנה בצורה הנכונה

כדי להפיק את מירב ההגנה מהקרם הגנה, חשוב להשתמש בו בצורה נכונה:

  1. בחרו קרם הגנה בעל מקדם הגנה SPF 30 לפחות – כך תבטיחו הגנה מספקת מפני קרני השמש.
  2. מרחו בנדיבות – אל תתקמצנו בכמות הקרם. יש למרוח כמות מספקת בכדי לכסות את כל חלקי הגוף החשופים לשמש.
  3. חזרו על המריחה כל שעתיים – ובייחוד לאחר שחייה או הזעה כבדה.
  4. לא לשכוח אזורים פחות נפוצים – כמו אוזניים, צוואר וכפות רגליים.

סיכום

הטענות המופצות ברשתות החברתיות המייחסות לקרם הגנה גורם לסרטן עור הן חסרות בסיס מדעי. המומחים ממליצים להמשיך להשתמש בקרם הגנה להגנה מקיפה ובריאה מפני קרני השמש המזיקות.

הצטרפו לדיוור של אגוגו

ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל