הרכיב האנטי-סרטני שהוכח ב-2000 מחקרים (אילו מזונות הוא נמצא?)

הרכיב האנטי-סרטני שהוכח ב-2000 מחקרים (אילו מזונות הוא נמצא?)

סולפורפאן הוא תרכובת טבעית הנמצאת בירקות ממשפחת המצליבים כמו ברוקולי, כרובית וכרוב ניצנים. הוא ידוע ביתרונות הבריאותיים הרבים שלו, כולל הפוטנציאל שלו להגן על הגוף מפני סרטן.

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.

לחצו להצטרפות
מודעה

כיצד סולפורפאן מגן על גופנו מפני סרטן:

הוכח כי לסולפורפאן תכונות אנטי-סרטניות בשל יכולתו להפעיל מסלול תאי ספציפי הנקרא מסלול Nrf2. מסלול זה מסייע להגן על התאים מפני נזקים הנגרמים מלחץ חמצוני ודלקת, שהם גורמי סיכון לסרטן. [2 ,1]

לסולפורפאן יש גם יכולת לעכב את צמיחתם של תאים סרטניים ואף לגרום לאפופטוזיס, או מוות תאי מתוכנת, בתאי סרטן. מחקרים מצאו שסולפורפאן יכול לעכב את ההתפתחות של מספר סוגים של תאים סרטניים, כולל סרטן השד, הערמונית וסרטן המעי הגס.

בנוסף, הוכח כי סולפורפאן מעכב את היווצרותם של חומרים מסרטנים, או חומרים גורמי סרטן, בגוף. הוא עושה זאת על ידי הפעלת אנזימים המסייעים לניקוי רעלים ולסילוק חומרים מסרטנים מהגוף.

יתרונות בריאותיים נוספים של סולפורפאן:

בנוסף לתכונות האנטי-סרטניות הפוטנציאליות שלו, לסולפורפאן יש מגוון יתרונות בריאותיים נוספים. לדוגמה:

  • אנטי דלקתיות: לסולפורפאן יש השפעות אנטי דלקתיות, שיכולות לעזור להפחית את הסיכון למחלות כרוניות כגון מחלות לב, סוכרת ומחלת אלצהיימר.
  • נוגד חמצון: סולפורפאן הוא נוגד חמצון חזק שעוזר להגן על התאים מפני נזק הנגרם על ידי רדיקלים חופשיים.
  • שמירה על המוח: לסולפורפאן יש השפעות נוירו-פרוטקטיביות, כלומר תכונות שעשויות לעזור להפחית את הסיכון למחלות ניווניות של עצבים כגון פרקינסון ואלצהיימר.
  • בריאות לב וכלי דם: הוכח כי סולפורפאן משפר את בריאות הלב וכלי הדם על ידי הפחתת הסיכון לטרשת עורקים, או הצטברות פלאק בעורקים.

מזונות המכילים כמות גדולה של סולפורפאן:

הנה כמה מזונות נפוצים המכילים כמות גדולה של סולפורפן:

  • ברוקולי (כולל נבטי ברוקולי)
  • כרובית
  • קייל
  • כרוב ניצנים
  • כרוב (כולל כרוב אדום)
  • בוק צ'וי
  • ארוגולה (עלי רוקט)
  • גרגיר הנחלים

כדי למקסם את תכולת הסולפורפן, עדיף לאכול את הירקות האלה חיים או מאודים קלות. שיטות בישול כגון הרתחה או מיקרוגל יכולות להפחית את כמות הסולפורפן הקיימת.

בנוסף, מומלץ לקצץ או לרסק את הירקות לפני הבישול, פעולה זו יכולה לעזור לשחרר יותר מהאנזים הדרוש ליצירת סולפורפאן.

הצטרפו למייל של אגוגו!

ותקבלו תכנים מיוחדים ישירות למייל.