המדענים בדקו! זאת הכמות שאנו צריכים לישון בצהריים כדי להגביר את תפקוד המוח

המדענים בדקו! זאת הכמות שאנו צריכים לישון בצהריים כדי להגביר את תפקוד המוח

כולנו היינו שם, העייפות של אחר הצהריים מכה, והעיניים מתחילות לצנוח. בין אם זה בעבודה, בבית הספר, או סתם במהלך סוף השבוע, הפיתוי של שנת צהריים יכול להיות מפתה. אבל האם סייסטה באמת רעיון טוב? התשובה עשויה להפתיע אתכם. גללו למטה כדי להעמיק במדע מאחורי השנ"צ.

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.

לחצו להצטרפות
מודעה

1.מדע השינה

הגוף שלנו עוקב במהלך היממה אחר המקצב הצירקדי, שהוא שעון פנימי או שעון ביולוגי המווסת את מחזורי השינה והערות שלנו. בסביבות אמצע אחר הצהריים, אנשים רבים חווים צניחה ברמות האנרגיה. זהו חלק טבעי מהשעון הביולוגי שלנו והגוף מאותת שהוא עשוי להזדקק למנוחה.

2.זה משנה כמה ישנים

משך התנומה ממלא תפקיד מרכזי בקביעת ההרגשה שלאחר הנמנום. תנומות קצרות, הנמשכות בסביבות 10-20 דקות, יכולות לשפר את הערנות ולהגביר את הביצועים מבלי לגרום לכם להרגיש עצבניים או להפריע לשנת הלילה. מצד שני, שינה של שעה או יותר עלולה להוביל לאינרציה בשינה (Sleep inertia) אותה תחושת עצבנות לאחר שאנו מתעוררים משינה. עם זאת, תנומות ארוכות יותר אלו יכולות להועיל לעיבוד זיכרון קוגניטיבי.

3.הגברת תפקוד המוח

מחקר של נאס"א על טייסים ואסטרונאוטים צבאיים מצא כי תנומה של 10 דקות הובילה לשיפורים משמעותיים בערנות ובביצועים. בנוסף, תנומה קצרה יכולה לשפר את מצב הרוח, הערנות והביצועים במשימות הדורשות תשומת לב. דבר זה מאפשר למוח להיטען מחדש, מה שמוביל להגברת הפרודוקטיביות ברגע שאתם מתעוררים.

4.היתרונות של שנת REM

אם אתם מנמנמים בסביבות 60-90 דקות, תוכלו להיכנס לשינה מהירה של REM, אשר ממלאת תפקיד מפתח ביצירת קשרים חדשים במוח ובפתרון בעיות יצירתיות.

5.שיפור זיכרון ולמידה

נמנום יכול גם להועיל לתהליך הלמידה. מחקר מאוניברסיטת קליפורניה, ברקלי מצא שסטודנטים שנמנמו עמדו בהישגים טובים יותר במבחני למידה מאשר אלו שנשארו ערים לאורך היום.

6.הימנעות ממלכודת שנת יתר

אמנם תנומות קצרות יכולות להועיל, אבל שימו לב, תנומה ממושכת יכולה לשבש את שנת הלילה שלכם. לכן זה חשוב למצוא איזון. אם אתם מוצאים את עצמכם זקוקים לתנומות ארוכות במהלך היום, זה עשוי להיות סימן לכך שאתם לא ישנים מספיק בלילה.

7.סביבת התנומה האידיאלית

לתנומה יעילה, ודאו שאתם נמצאים בסביבה רגועה. משמעות הדבר היא חדר חשוך וקריר, ובאופן אידיאלי חלל שקט. שקלו להשתמש במסכה לעיניים או באטמי אוזניים כדי לחסום הפרעות.

לסיכום

אם שאלתם את עצמכם אם תנומות יום מועילות, המחקר המדעי נוטה לכיוון של "כן" – אבל עם מספר סייגים. שמרו על תנומות קצרות ומתוקות כדי להגביר את תפקוד המוח, מצב הרוח והעירנות. עם זאת, ודאו תמיד שמנוחה בשעות היום לא תפריע לשנת הלילה שלכם. אמצו את התועלת של השנ"צ, ותנו למוח שלכם לקצור את הפירות!

הצטרפו למייל של אגוגו!

ותקבלו תכנים מיוחדים ישירות למייל.