8 גורמים להזעת לילה

8 גורמים להזעת לילה

Avatar of אגוגו
אגוגו

הזעת לילה מתבטאת בהזעת יתר במהלך השינה. התופעה נפוצה בעיקר בקרב נשים מעל גיל 40, אשר חוות שינויים הורמונליים, אך לא רק. בדרך כלל הזעת לילה איננה מזיקה או סימן למחלה, אך ישנם מקרים שהיא מהווה תסמין לבעיות בריאותיות מורכבות יותר. קראו על הגורמים השכיחים.

הצטרפו לאגוגופון!

ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!

לעתים קרובות, רופאים שומעים את המטופלים שלהם מתלוננים על הזעת לילה. הזעת לילה מתייחסת להזעה מוגזמת במהלך הלילה. אך אם חדר השינה שלכם חם במיוחד או שאתם לובשים יותר מדי בגדים בעת השינה, יתכן כי תזיעו במהלך השינה, והזעה זו תהיה נורמלית.

הזעת לילה אמיתית כוללת גלי חום חמורים המתרחשים בלילה, ואלו עשויים להרטיב את הבגדים והסדינים שלכם ללא כל קשר לסביבה המחוממת יתר על המידה.

חשוב לציין כי לעתים, קשה להבחין בין הסמקה (חום או אדמומיות באזור הפנים או הגוף) להזעת לילה אמיתית.

קיימים גורמים שונים ורבים להזעת לילה. על מנת לזהות את הגורם, על הרופא להבין את ההיסטוריה הרפואית המפורטת שלכם, ולהזמין בדיקות שיקבעו האם מצב רפואי אחר אחראי להזעת הלילה שלכם. אלו חלק מהמצבים הידועים העשויים לגרום להזעת לילה:

1.גיל המעבר

גלי החום המלווים את גיל המעבר עשויים להתרחש בלילה ולגרום להזעה. גיל המעבר מהווה גורם נפוץ מאוד להזעת לילה בקרב נשים.

2.הזעת יתר אידיופטית

הזעת יתר אידיופטית היא מצב כרוני, שבמסגרתו הגוף מפיק יותר מדי זיעה ללא כל גורם רפואי ניתן לזיהוי.

3.דלקות

שחפת היא הדלקת הקשורה לעתים הקרובות ביותר להזעת לילה. אך דלקות זיהומיות, כגון דלקת פנים הלב (דלקת בשסתומי הלב), אוסטאומיאליטיס (דלקת של העצמות) ומורסות, עשויות גם הן לגרום להזעת לילה. הזעת לילה היא גם תסמין של מחלת האיידס.

4.סרטן

הזעת לילה עשויה להוות תסמין מוקדם של חלק מסוגי הסרטן. סוג הסרטן הקשור במידה הרבה ביותר להזעות לילה הוא לימפומה. עם זאת, לעתים קרובות, אנשים הסובלים מסרטן שאינו מאובחן חווים גם תסמינים אחרים, כגון ירידה בלתי מוסברת במשקל וחום גבוה.

5.תרופות

נטילת תרופות מסוימות עשויה לגרום להזעת לילה. תרופות נוגדות דיכאון הן סוג נפוץ של תרופות העשויות לגרום להזעת לילה. בין 8-22% מהאנשים הנוטלים תרופות נוגדות דיכאון חווים הזעת לילה. גם תרופות פסיכיאטריות אחרות נמצאו קשורות להזעות לילה.

תרופות הניטלות על מנת להנמיך את חום הגוף, כגון אספירין ופרצטמול, עשויות לעתים לגרום להזעה. תרופות רבות אחרות עשויות לגרום להזעת לילה או לגלי חום.

6.היפוגליקמיה

רמת סוכר נמוכה בדם עשויה לגרום להזעה. אנשים הנוטלים אינסולין או תרופות אוראליות לטיפול בסוכרת עשויים לחוות היפוגליקמיה בלילה, וזו מלווה בהזעה.

7.הפרעות הורמונליות

הזעה או גלי חום עשויים להוות תופעת לוואי של מספר הפרעות הורמונליות, לרבות פאוכרומוציטומה, תסמונת קרצינואידית ופעילות יתר של בלוטת התריס.

8.מצבים נוירולוגיים

לעתים רחוקות, מצבים נוירולוגיים שונים, לרבות דיסרפלקציה אוטונומית, סירינגומאליה פוסט טראומתית, שבץ ונויורופתיה אוטונומית, עשויים להגביר את ההזעה ולגרום להזעת לילה.

הצטרפו לדיוור של אגוגו

ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל