מספר מחקרים בשנים האחרונות הוכיחו את התועלת הבריאותית לשהות בטבע, חוקרים יפנים אף גילו שיש משהו בעצים שגורם לכך. קראו על כך במאמר.
כל מי שאי פעם ראה ילד רץ ביער, או קופץ ומשחק במים, לא יכול שלא להבחין כמה פעילות בטבע טובה בשביל בריאותם של הילדים.
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
לא צריך הסבר מדעי לכך, זה משהו שכל הורה יודע בצורה אינטואיטיבית. כאשר ילדים משחקים בטבע – הם שמחים יותר, מתנהגים יפה יותר, וכישוריהם החברתיים משתפרים גם כן.
רוב המבוגרים יודעים שהטבע טוב בשבילם גם – אבל האם אנו מבלים בטבע מספיק?!
כמה טבע אנו צריכים כדי להיות בריאים יותר?
קבוצה של חוקרים בבריטניה ניסתה לענות על השאלה הזאת.
במחקר זה, החוקרים סקרו מעל 19 אלף אנשים בבריטניה, הם שאלו אותם כמה זמן הם בילו בשבוע האחרון בטבע, ויחד עם זאת שאלו אותם לגבי המצב הבריאותי הנפשי והפיזי שלהם.
החוקרים מצאו שאנשים שבילו לפחות 120 דקות בשבוע בטבע הראו שיפור משמעותי בבריאות הנפשית והפיזית שלהם, ביחס לאנשים שלא בילו שום זמן בטבע.
מחקרים אחרים גם הראו את היתרונות של בילוי קצר בטבע, במחקר אחד, אנשים שביצעו פעילות גופנית של רק 5 דקות בטבע הראו שיפור בדימוי העצמי ומצב הרוח.
ניתן לראות את השיפור גם בקרב אנשים עם עבודות מלחיצות מאוד, החוקרים מספרים, שלאחר הליכה של שעה בטבע, המשתתפים בניסוי החלו לצחוק, ולאסוף דברים מהטבע כמו ילדים קטנים.
איך טיול ביער יכול להשפיע על הבריאות?
משנת 2004 ועד 2012 היפנים השקיעו 4 מיליון דולר בלמידה על ההשפעות הפיזיולוגיות והפסיכולוגיות שיש להליכה ביער. הם אפילו תכננו 48 מסלולים שונים בטבע על פי התוצאות שהם קיבלו.
החוקרים גילו שלעצים ולהליכה ביער יש השפעה על תאי NK, תאי הרג (Natural Killers) של מערכת החיסון השומרים על גופנו. תאים אלו הם בעלי תגובה מהירה לזיהומים ויראלים בתאים ולהתפתחות של גידולים, מקשרים אותם לבריאות המערכת החיסונית ומניעת סרטן.
מחקר מ-2009 הראה את העלייה המשמעותית בתאי NK בגופם של המשתתפים, לאחר שהם בילו סוף שבוע ביער, ההשפעה החיובית נמשכה אף חודש לאחר כל בילוי כזה בטבע.
מה יש ביער הגורם להשפעה הזאת?
החוקרים גילו שאחד הגורמים להשפעה החיובית הזאת הם כימיקלים הנקראים פייטונסידים (Phytoncides), הנמצאים ביערות, צמחים, ובחלק מהפירות והירקות. העצים פולטים את הכימיקלים הללו כדי להגן על עצמם מפני מזיקים.
לכן, אולי הבחנתם בעבר כמה האוויר ביער מרגיש נקי וטוב יותר, מסתבר שנשימה של כימיקלים אלה תורמת לשיפור המערכת החיסונית של גופנו.
הצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל