משתמשים במי-פה? הפסיקו זאת מיד! (מה לעשות במקום)

משתמשים במי-פה? הפסיקו זאת מיד! (מה לעשות במקום)

בשנים האחרונות, השימוש במי פה הפך לדבר שבשגרה בקרב רבים, בכל הקשור להיגיינת הפה. מי-פה משווקים ומוצגים בדרך כלל כמוצר בעל יכולת להרוג חיידקים רעים, לרענן את הנשימה ולמנוע מחלות שיניים,

לכן, לכאורה, מי פה נראים כמו תוספת מועילה לשגרת הצחצוח היומיומית. עם זאת, מחקרים חדשים מצביעים על כך ששטיפה עם מי-פה עלולה להיות לא בריאה כפי שחשבנו ואף מזיקה! גללו למטה כדי לקרוא. מחקרים והפניות מופיעים במהלך המאמר.

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.

לחצו להצטרפות
מודעה

נזק לקהילת החיידקים של הפה (ייתכן גם של המעיים)

מי פה, במיוחד אלה המכילים חומרים אנטיספטיים או אנטיבקטריאליים, עלולים לשבש את האיזון העדין של המיקרוביום בפה. המיקרוביום הוא בעצם קהילת החיידקים החשובה בפה שלנו, אשר ממלאת תפקיד מכריע בבריאות הפה, מסייעת לעיכול והגנה מפני חיידקים מזיקים. [1]

מחקרים הראו כי שטיפות פה מסוימות יכולות להרוג חיידקים ללא הבחנה, להפחית את המגוון המיקרוביאלי ולשנות את סביבת הפה בדרכים שעלולות להזיק לבריאות הפה בטווח הארוך.

בנוסף לחששות לגבי המיקרוביום של הפה, יש עניין גובר בהשפעה הפוטנציאלית של מי פה על המיקרוביום של המעי. המיקרוביום של המעי הוא קהילה מורכבת של מיקרואורגניזמים החיים במערכת העיכול, חיוניים לעיכול, לתפקוד החיסוני ולבריאות הכללית. מחקרים חדשים מצביעים על כך ששיבוש המיקרוביום דרך השימוש במי פה עלול להשפיע בעקיפין על המיקרוביום של המעי.

השפעה פוטנציאלית על לחץ הדם

מחקרים הצביעו על כך ששימוש במי פה מסוימים עלול להפריע לייצור תחמוצת החנקן, תרכובת המיוצרת על ידי הגוף המסייעת לווסת את לחץ הדם. חיידקי הפה מעורבים בהמרת חנקות תזונתיות לחנקן תחמוצת, והרג חיידקים אלו עלול לשבש תהליך זה. מחקר הציע ששימוש במי פה אנטיבקטריאלי יכול להפחית את יכולת הפה לייצר תחמוצת חנקן, שעלול להוביל לעלייה בלחץ הדם. [3]

חלופות לשטיפת פה

בהתחשב בחסרונות הפוטנציאליים של מי פה, הנה כמה חלופות בריאות יותר שכדאי לשקול:

שטיפות פה ממים מלוחים: חומר חיטוי טבעי, מים מלוחים יכולים לעזור לנקות את הפה מבלי לשבש את המיקרוביום של הפה. שטיפה זו שימושית במיוחד להרגעת כאבי גרון או גירויים קלים בפה.

משיכת שמן: שטיפה עתיקה זו כרוכה בשטיפה של שמן, בדרך כלל שמן קוקוס, שומשום או חמניות, בפה למשך מספר דקות כדי להפחית חיידקים, פלאק וריח רע מהפה. בעוד שראיות מדעיות התומכות במשיכת שמן הן מעורבות, כמה מחקרים מצביעים על כך שהיא יכולה לשפר את בריאות הפה.

סילון מים: בסילון מים דנטלי משתמשים בזרם מים כדי להסיר חלקיקי מזון ורובד בין השיניים ומתחת לקו החניכיים. שיטה זו שוחקת פחות משימוש בחוט דנטלי מסורתי ואינה משפיעה על המיקרוביום הפה.

מודעה

שטיפות צמחים: שטיפות צמחיות העשויות ממרכיבים כמו מנטה, ציפורן או שמן עץ התה יכולות לספק יתרונות אנטי-מיקרוביאליים ללא ההשפעות הקשות של חומרי חיטוי כימיים. עם זאת, חיוני להשתמש בהם בצורות מדוללות ולא לבלוע אותם.

צחצוח נכון ושימוש בחוט דנטלי: בסופו של דבר, הדרך היעילה ביותר לשמור על בריאות הפה היא באמצעות צחצוח ושימוש בחוט דנטלי. שימוש במברשת שיניים עם זיפים רכים ומשחת שיניים עם פלואוריד יכול לעזור להסיר רובד ולמנוע בעיות שיניים ללא צורך במי פה.

שתו מספיק מים: שתייה מרובה של מים עוזרת לשמור על הפה נקי על ידי שטיפת חלקיקי מזון וחיידקים, מקדמת ייצור רוק, שהוא אנטיבקטריאלי באופן טבעי.

שיקולים תזונתיים: תזונה עשירה בפירות, ירקות וסיבים יכולה לקדם את בריאות הפה ולהפחית את הצורך במי פה. מזונות אלו ממריצים את ייצור הרוק ויכולים לנקות באופן טבעי את השיניים והחניכיים.

לסיכון, בעוד ששטיפת פה יכולה להיות פתרון מהיר לריח רע מהפה ועשויה להציע כמה יתרונות, הפוטנציאל שלה לשבש את המיקרוביום של הפה ולהשפיע על הבריאות הכללית מצביע על כך שעדיף להשתמש בחלופות טבעיות יותר שהוזכרו במאמר הקצר.

הצטרפו למייל של אגוגו!

ותקבלו תכנים מיוחדים ישירות למייל.