מאכלים המשפרים את חילוף החומרים

מאכלים המשפרים את חילוף החומרים

האם ישנם מאכלים שיכולים לזרז את חילוף החומרים בגופנו וכך לגרום לנו לרזות במהירות? למעשה, כל המאכלים גורמים להגברת חילוף החומרים באמצעות דרישת אנרגיה ממערכת העיכול, אך ישנם מאכלים שעושים זאת ביתר יעילות. אם זאת יש לציין כי אכילתם ללא אימון ותזונה מאוזנת לא תגרום לאפקט שאנו מצפים לו. לכן, בכתבה זו הבאנו מספר מאכלים אשר בשילוב נכון עם דיאטה חכמה יעזרו לנו בהרזייה.

אגוגו-מגזין בריאות| Agogo | פורסם 28/1/13


הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.
מודעה

מאכלים המשפרים את חילוף החומרים
מאכלים המשפרים את חילוף החומרים

מהם המאכלים המשפרים את חילוף החומרים?

ברמה הבסיסית ביותר, חילוף החומרים הוא הדרך בה הגוף שלנו הופך את המזון שאנו אוכלים לאנרגיה. ישנם מספר דרכים בהם תזונה נכונה יכולה לשפר את חילוף החומרים שלנו ובכך עוזרת לנו לרזות:

בניית השרירים

סוג מבנה הגוף שלנו קובע במידה רבה את רמת חילוף החומרים, כלומר, גוף חטוב ושרירי יגרום לשריפת קלוריות רבה יותר במשך היום. איברי גופנו, עצמות ושרירים הרבה יותר פעילים מטבולית מאשר שומן, לכן בניית מסה שרירית היא המפתח אשר תבטיח לנו חילוף חומרים טוב יותר.

וויסות רמת הסוכר בגוף

כשרמת הסוכר בדם עולה, חומר הנקרא אינסולין נכנס לפעולה והוא מפרק ומשתמש בסוכר לצורך ייצור האנרגיה במקום בשומן, לכן בכדי לגרום לאותו אינסולין להשתמש בשומן ולשרוף אותו אנו צריכים לשמור על רמה מאוזנת של סוכר בדם, אפשר לעשות זאת באמצעות תזונה עשירה בסיבים תזונתיים.

שריפה ארוכה וממושכת

כמו לזרוק גזע עץ לתוך תנור, מאכלים מסוימים צורכים יותר אנרגיה בפירוקם. חלבון למשל, אשר תורם בשיקום ובניית רקמות, שורף יותר מאשר פחמימות ושומן.

מאכלים המשפרים את חילוף החומרים

דגים

לא רק שדגים הם מקור מעולה לחלבון, בנוסף לכך הם מכילים ויטמין B אשר הכרחי בתהליך המרת המזון לאנרגיה בגופנו. עוף ובשר יכולים להיות בחירה טובה, אך תכולת האומגה 3 בדג היא שמעלה את הערך התזונתי על פניהם.

מחקרים רבים הראו את היתרונות של האומגה 3, כמו שיפור תפקוד הלב ומניעת שבץ, אך לאחרונה יצא מחקר שהראה כי תזונה אשר עשירה באומגה 3 מגבירה את חילוף החומרים בפחמימות ושומן. לכן הוסיפו דגים לתפריט התזונה שלכם לטובת בניית שרירים, שריפת שומן וגם לשיפור תפקוד הלב.

תבלינים לשיפור חילוף החומרים
תבלינים לשיפור חילוף החומרים

תבלינים

מודעה

פלפל חריף ידוע ביתרון לשיפור חילוף החומרים, אך הוא אינו לבד, פלפל שחור, קינמון, כמון, קארי, ג'ינג'ר וכורכום הם גם כן תבלינים שיכולים לסייע לחילוף החומרים, אומנם מסיבות שונות. בעוד שצ'ילי, פלפל חריף וג'ינג'ר מעלים את חום הגוף וגורמים לעלייה בשריפת הקלוריות, קינמון גורם לחילוף החומרים לעבוד יותר ביעילות בכך שהוא משפר את תפקוד האינסולין, מה שעוזר במלחמה נגד השומן. כמון וכורכום גם להם יש תועלת בכך שהם עוזרים לעיכול בריא יותר.

אבוקדו

למרות שהוא עשיר בקלוריות, האבוקדו הוא מקור מעולה ל-לקרטנין, חומצת אמינו בעלת תפקיד מרכזי בחילוף החומרים בכל הקשור לשומן. חומצת אמינו זו עוזרת לנו בהורדה במשקל, בשיפור בריאות כלי הדם ובוויסות הסוכר בדם, בנוסף לכך הלקרטנין עשיר באומגה 3 ובשאר רכיבים אנטי דלקתיים אשר מסייעים במניעת דלקת מפרקים שגרונית.

אשכולית

אשכולית יכולה לעזור לנו בהרזייה, בשליטה על רמת האינסולין והעלאת רמת הכולסטרול הטוב ה- HDL. על פי מחקר שנעשה ב-2011, משתתפים אשר צרכו אשכוליות, הן באמצעות אכילה והן בשתייה, הראו עלייה משמעותית ברמת הכולסטרול הטוב ביחס לקבוצה שצרכה פלסבו המכיל רק מים. במחקר נוסף אשר נעשה ב-2006 נמצא כי בין שתי קבוצות שנחקרו, הקבוצה אשר צרכה אשכוליות הפחיתה יותר במשקל הגוף במשך 12 השבועות של המחקר, וכמו כן נמצא באותו מחקר כי רמות האינסולין בקבוצת צרכני האשכוליות הייתה נמוכה הרבה יותר מהקבוצה השנייה שלא צרכה אשכוליות, דבר שגרם לרמות דם מאוזנות יותר עד 2 שעות לאחר הצריכה.

קקאו

אולי חלקכם יתפלאו, אך קקאו נחשב לאחד מהמאכלים הבריאים בעולם, הקקאו עשיר בויטמינים ומינרלים, הוא משפר את תפקוד מחזור הדם, מגרה אנזימים חיוניים במערכת העיכול, מדכא תיאבון וכמו כן יש בקקאו תועלת בוויסות רמות הסוכר בדם. הקקאו גם עשיר במגנזיום, המסייע בתהליכים ביו-מכנים רבים בגופנו כולל חילוף החומרים.

לפני שאתם מסתערים על חפיסת השוקולד, כדאי שנאמר, כי למרות ששוקולד בעל כמה תכונות בריאותיות הוא כמו כן מכיל שומן וסוכר, לכן נסו לצרוך את השוקולד הגולמי ולא להגזים בכמויות.

שלב המסקנות

חשוב להזכיר ולומר כי המאכלים שציינו בכתבה זו הם בהחלט לא נוסחאת קסם, לכן, הצריכה של מאכלים אלו צריכה להיות משולבת קודם כל בתזונה מגוונת, מאוזנת ובריאה, וכמו כן באורח חיים המשלב בחובו אימון גופני בצורה קבועה.

אהבתם את המאמר? פרגנו בלייק!

מודעה