עדשים, כמה שהן קטנות ככה הן גדולות ובעלות יתרונות בריאותיים רבים. הן קלות להכנה וניתן להשתמש בהן במלא דרכים. גללו למטה כדי לקרוא למה כדאי לכם לכלול אותם בתפריט שלכם.
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
מה העדשים מכילות?
אחת הסיבות העיקריות לכך שהעדשים מועילות כל כך היא הפרופיל התזונתי המעולה שלהן. כוס אחת של עדשים מבושלות מספקת כ-18 גרם חלבון, מה שהופך אותן למקור מצוין לחלבון מהצומח. הם עמוסים בסיבים תזונתיים (הן מסיסים והן בלתי מסיסים), המסייעים לעיכול ותומכים בבריאות הלב וכלי הדם.
בנוסף, העדשים עשירות בויטמינים ומינרלים חיוניים כמו חומצה פולית, ברזל, מנגן, זרחן, תיאמין ואשלגן. הם מכילים גם כמות ניכרת של פוליפנולים, תרכובות נוגדות חמצון חזקות הנלחמות בלחץ חמצוני ודלקת בגוף.
1.עדשים טובות לבריאות הלב
תכולת הסיבים הגבוהה בעדשים ממלאת תפקיד משמעותי בבריאות הלב. הסיבים מסייעים להפחית את רמת ה”כולסטרול הרע” (LDL), ובכך מורידים את הסיכון למחלות לב. העדשים עשירות גם באשלגן, שיכול לסייע בהורדת לחץ הדם, גורם מפתח בשמירה על בריאות הלב וכלי הדם.
2.ויסות סוכר בדם
יתרון בריאותי נוסף של העדשים הוא יכולתן לווסת את רמות הסוכר בדם. הפחמימות המורכבות ותכולת הסיבים הגבוהה בעדשים מאטות את העיכול, וכתוצאה מכך ישנו שחרור יציב ואיטי של גלוקוז לזרם הדם. דבר זה עוזר למנוע את עליות ונפילות כתוצאה מצריכת סוכרים ופחמימות פשוטות.
3.בריאות מערכת העיכול
הסיבים התזונתיים בעדשים גם יכולים לסייע בקידום יציאות בריאות ומניעת עצירות. תכולת הסיבים בעדשים תורמת גם לתחושת שובע, שיכולה לסייע בשליטה במשקל על ידי מניעת אכילת יתר.
4.עשירות בברזל (למה חשוב לאכול עם לימון?)
עדשים מספקות כמות משמעותית של ברזל, מועילה במיוחד לאלו עם נטייה לאנמיה, כגון נשים בהריון או אלה העוקבים אחר תזונה צמחונית או טבעונית. לברזל יש חשיבות מכרעת לייצור המוגלובין, החלבון בתאי הדם האדומים המוביל חמצן בגוף, ובכך מסייע בייצור אנרגיה ובחילוף החומרים.
שימו לב, העדשים אכן מכילות כמות יפה של ברזל, אך סוג ברזל שנקרא non-heme, סוג של ברזל שאינו נספג ביעילות בגוף כמו ברזל heme, שנמצא במוצרים מן החי. עם זאת, ניתן לשפר משמעותית את הספיגה של ברזל שאינו heme על ידי צריכת העדשים עם מזונות עשירים בוויטמין C.
ויטמין C מסייע לספיגה של ברזל לא-heme על ידי הפיכתו לצורה שקל יותר לגוף לספוג. צריכת עדשים עם מזונות עשירים בוויטמין C כמו לימון, תפוזים, פלפלים, עגבניות, או אפילו כוס מיץ תפוזים, יכולה לעזור למקסם את ספיגת הברזל שלנו.
5.בריאות העצם
העדשים עשירות במינרלים חיוניים כמו זרחן, מגנזיום ומנגן, כולם תורמים למבנה ולחוזק העצם בריא. הכללת עדשים בתזונה יכולה לעזור לתמוך בבריאות העצמות הכללית ואולי למנוע מחלות כמו אוסטאופורוזיס.
6.השפעות נוגדות חמצון
פוליפנולים בעדשים פועלים כנוגדי חמצון רבי עוצמה, מגנים על הגוף מפני רדיקלים חופשיים מזיקים. תרכובות אלו מקושרות ליתרונות בריאותיים רבים, כולל מאבק בדלקות, הגנה מפני מחלות כרוניות, ואולי אף עיכוב צמיחת תאים סרטניים.
הצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל