זה המשקה שיכול להפחית קפיצות סוכר לאחר הארוחה

זה המשקה שיכול להפחית קפיצות סוכר לאחר הארוחה

שמירה על רמות תקינות של סוכר בדם היא דבר חשוב לבריאותנו, במיוחד עבור אנשים עם סוכרת.

אחת הדרכים לעשות זאת היא על ידי בחירת המזונות והמשקאות הנכונים שיכולים לעזור להאט את השחרור והספיגה של גלוקוז בגוף.

מחקר שנערך לאחרונה מצביע על כך ששתיית מי לימון לאחר ארוחה יכולה להפחית את קפיצת הסוכר לאחר הארוחה והמשך שלה.

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.

לחצו להצטרפות
מודעה

המחקר, חקר את ההשפעה וערך השוואה בין תה שחור ומיץ לימון, החוקרים בדקו את התגובה הגליקמית לאחר אכילת לחם. המשתתפים קיבלו מנות שוות של לחם (100 גרם) ו-250 מ"ל מים, תה שחור או מיץ לימון.

ריכוזי הגלוקוז בדם נוטרו במהלך 180 דקות באמצעות דגימת דם מהאצבע, ושלוש שעות לאחר מכן.

התוצאות הראו של-תה לא הייתה השפעה על התגובה הגליקמית. עם זאת, מיץ לימון הוריד משמעותית את השיא של ריכוז הגלוקוז בדם ב-30% ועיכב אותו יותר מ-35 דקות בהשוואה למים.

ממצאים אלו תואמים למחקרים קודמים במבחנה שהראו כי הורדת ה-pH של ארוחה יכולה להאט את עיכול העמילן באמצעות עיכוב מוקדם של עמילאז ברוק.

נראה שלמיץ לימון השפעה דומה. הכללת משקאות חומציים או מזונות בארוחות עמילניות יכולה להיות אסטרטגיה פשוטה ויעילה להפחתת ההשפעה הגליקמית שלהם.

תוצאות המחקר מצביעות על כך ששתיית מי לימון לאחר ארוחה עשויה לסייע בהפחתת עליות סוכר ועשויה להועיל במיוחד לאנשים המתקשים לנהל את רמות הסוכר בדם. מיץ לימון הוא מרכיב זמין וזול שניתן להוסיף בקלות לארוחות או לצרוך אותו כמשקה.

מודעה

ראוי לציין שהמחקר בחן רק את ההשפעה המיידית של שתיית מי לימון לאחר ארוחה ולא בדק את היתרונות לטווח ארוך. יתר על כן, בעוד שמיץ לימון יכול לעזור להאט את עיכול העמילן, זה לא בהכרח אומר שהוא יכול למנוע או לרפא סוכרת. אנשים עם סוכרת צריכים להתייעץ הרופא שלהם כדי לקבוע את האסטרטגיית הטיפול הטובה ביותר בשבילם.

הצטרפו למייל של אגוגו!

ותקבלו תכנים מיוחדים ישירות למייל.