5 צמחים שהוכחו מדעית כיעילים נגד מחלת הנשיקה ווירוסים נוספים

5 צמחים שהוכחו מדעית כיעילים נגד מחלת הנשיקה ווירוסים נוספים

מחלת הנשיקה, היא קבוצה של תסמינים הנגרמים בדרך כלל על ידי הוירוס אפשטיין בר (EBV). שכיחה בעיקר בקרב מתבגרים, אבל אפשר לסבול ממנה בכל גיל. הוירוס מתפשט דרך הרוק, זוהי הסיבה לשם הרומנטי "מחלת הנשיקה". חמשת הצמחים הבאים יכולים לסייע לנו בטיפול במחלה זו ובוירוסים שונים אחרים.

אוריה קוסטינר N.Dאוריה קוסטינר | אגוגו | פורסם 16/7/16

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.

לחצו להצטרפות
מודעה

מחלת הנשיקה
שמן אורגנו. אחד מחמשת הצמחים שהוכחו כיעילים נגד מחלת הנשיקה

הידעתם כי ישנם יותר מ -400 וירוסים שונים שיכולים לגרום לזיהומים, כולל הצטננות, שפעת, דלקת בכבד, מחלת הנשיקה ו-HIV?

כיום, לרוב מעודדים אנשים רבים להתחסן בחיסון שפעת שנתי אך לצערנו נמצא שחיסון זה אינו תמיד יעיל בגלל זני המוטציה של נגיף השפעת, בנוסף חיסון זה אינו נמצא יעיל במיגור וירוסים כמו MONO שגורמים למחלת הנשיקה. ולעתים קרובות בתוך חיסונים אלה ישנם כימיקלים וחומרים משמרים מסוכנים. למרבה המזל, ישנם מספר צמחי מרפא שהוכחו מדעית כיעילים בחיזוק המערכת החיסונית, בהפחתת דלקות ובזיהומים.

1. סמבוק שחור

לצמח הסמבוק יש היסטוריה ארוכה ועשירה במיגור חיידקים ווירוסים. הוא נלחם בזיהומים כולל שפעת, הרפס, מחלת נשיקה, זיהומים נגיפיים וזיהומים חיידקיים. מחקר שפורסם בכתב עת רפואה אלטרנטיבית משלימה בסאן דייגו הגיעו למסקנה שסמבוק יכול לשמש כטיפול בטוח בשפעת A ו-B. זאת בשל יעילותו במניעת שכפול RNA של זני וירוס שפעת שנבדקו, התוצאות הקליניות, מעולות בלי תופעות לוואי.
h4>2. אכינצאה

אכינצאה (בעברית קיפודנית) הפך לא במקרה לאחד הצמחים הנמכרים ביותר בכל הזמנים; מכיוון ששימוש קבוע של אכינצאה מועיל בתמיכה חיסונית ובבריאות הכללית. יש ראיות מדעיות רבות הטוענות כי לפיטוכימיקלים באכינצאה יש את היכולת להפחית זיהומי וירוס וגידולים. צמח זה מכיל אכינאצין (echinacein) שנמצא כמעכב חיידקים ווירוסים לחדור לתאים בריאים. הדבר מצמצם את הסיכוי לחלות בכל סוג של זיהום תוך צריכת אכינצאה.

עוד כמה יתרונות של אכינצאה כוללים יכולתה כדי להקל על הכאב, להפחית את הדלקת, לשפר בעיות עור, לטפל בבעיות בדרכי הנשימה העליונות ולשפר את בריאות הנפש.

3. אסטרגלוס

אסטרגלוס נחשב כצמח מאוד עוצמתי, נעשה בו שימוש ברפואה סינית מסורתית במשך מאות שנים, והשימוש העיקרי שלו הוא בתגבור מערכת החיסונית של הגוף על ידי העלאת מספר תאי דם לבנים. מחקרים מדעיים הראו כי הוא יעיל במניעת EBV אחד הוירוסים שגורמים למחלת הנשיקה ויעיל בזמן החלמה בזמן שפעת והצטננות.

מחקר שנערך בשנת 2004 באוניברסיטה באלברטה קנדה העריך את ההשפעות של אסטרגלוס לסוג וירוס הרפס סימפלקס 1 ונמצא כי צמח זה יעל במניעת הדבקת הוירוס בצורה נחרצת. מחקר אחר שפורסם בכתב העת למדעי הרפואה הסינית הגיעו למסקנה הוא מסוגל לעכב את הצמיחה של וירוס B קוקסאקי בעכברים. בנוסף הוא ידוע בתכונותיו האנטי בקטריאליות ואנטי דלקתיות, זה גם אחד משבעת הצמחים היעילים בהורדת הורמון קורטיזול ומסייע לגוף להתמודד עם מתח כרוני.

עוד בבריאות: 7 דרכים להפחית את הקורטיזול בצורה טבעית

4 עלי זית

עלי הזית הם בעל תכונות אנטי-ויראליות מוכחות, אשר בעלי יכולת להתמודד במחוללי ההצטננות, קנדידה, דלקת קרום המוח, דלקת ריאות, תסמונת העייפות הכרונית, מחלת הנשיקה, דלקת כבד B, מלריה, זיבה ושחפת ואף הוא חלק מטיפול טבעי בשלבקת חוגרת.

מודעה

מחקרים מראים כי תמציות עלי זית מסוגלות להילחם ביעילות נגד מספר חיידקים וגורמי מחלות, כולל כמה וירוסים שגורמים לשפעת וזיהומים בדרכי הנשימה אחרים. תרכובות העוצמה הנמצאים בעלי זית מסוגלים למגר פולשים אורגניזמים ואינם מאפשרים לוירוסים להשתכפל ולגרום לזיהום. למעשה, עלי זית כל כך מועילים לבריאות שלנו כי טיפול במיצוי זה הצליח למנוע זיהומים הקשורים בוירוס HIV-1 .מחקר זה נעשה בבית הספר לרפואה באוניברסיטת ניו יורק.

5. שמן אורגנו

שמן האורגנו נמצא כיעיל כמו סוגי אנטיביוטיקה מסוימים ללא תופעות לוואי מזיקות. הסיבה לכך היא שצמח זה מכיל שתי תרכובות עוצמה, קרווקרול (carvacrol) ותימול, בעלי תכונות אנטיבקטריאליות ואנטי פטרייתיות מוכחות. הקרווקרול מבטל זיהומים נגיפיים ידועים כגון הרפס סימפלקס ו-EBV, כמו גם אלרגיות, טפילים ודלקת גורמי מחלות. צמח זה הוכח מדעית והוא אחד הצמחים שישנם למעלה  מ-800 מחקרים מדעיים! המוכיחים בצורה חד משמעית את היתרונות הבריאותיים של צמח זה.

הכותב הוא אוריה קוסטינר, נטורופת ואירידיולוג מוסמך. רוצים לשאול את אוריה שאלה? שלחו לו הודעה בדף הפייסבוק שלו.

הצטרפו למייל של אגוגו!

ותקבלו תכנים מיוחדים ישירות למייל.