5 סימנים לתסמונת המעי הרגיז (ואיך מטפלים)

5 סימנים לתסמונת המעי הרגיז (ואיך מטפלים)

תסמונת המעי הרגיז (IBS) היא מצב שכיח המשפיע על מערכת העיכול. המצב הוא לרוב כרוני, והתסמינים עשויים להשתנות עם הזמן. עם זאת, עם האסטרטגיה הנכונה ניתן לנהל את המצב ביעילות.

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.

לחצו להצטרפות
מודעה

ראשית, חשוב לציין כי IBS אינו מהווה סיכון משמעותי לבריאותו הגופנית ואינו מעלה את הסיכון לפתח מצבים אחרים הקשורים למעיים או סרטן. הגורם הבסיסי ל-IBS אינו מובן במלואו ולמרות שישנם השערות רבות, אף אחד מהם לא הוכח כגורם ישיר.

תסמונת המעי הרגיז יכולה להתבטא בתסמינים הבאים:

כאבי בטן

אחד התסמינים הנפוצים ביותר של IBS הוא כאבי בטן. כאב זה יכול לנוע בין כאב קל לכאב חמור והוא יכול להיות להתבטא בהתכווצויות, נפיחות או גזים. ניתן לחוש בכאב בכל מקום בבטן והוא מוקל בדרך כלל על ידי ביצוע יציאות.

עצירות

מעי רגיז קשור לעתים קרובות לעצירות. המצב יכול להיות מאופיין ביציאות לעתים רחוקות, צואה קשה וקושי במתן הצואה.

שלשולים

IBS יכול גם לגרום לשלשולים. המצב יכול להיות מאופיין בצואה רכה ומימית ותחושת דחיפות לעשיית צרכים. אם אתם חווים שלשולים, חשוב להימנע ממזונות שידועים כגורמים לשלשולים, כגון מאכלים חריפים או מאכלים עתירי שומן.

נפיחות

מעי רגיז יכול לגרום לנפיחות ולתחושת מלאות בבטן. זה יכול להיגרם כתוצאה מגזים וניתן להקל על המצב על ידי ביצוע יציאות.

עייפות

עייפות היא סימפטום שכיח של IBS. המצב יכול להיגרם על ידי אי הנוחות והכאב הקשורים למצב.

איך מטפלים בתסמונת המעי הרגיז

אין טיפול אחד ספציפי ל-IBS, אלא מגוון אפשרויות שיכולות לעזור בניהול התסמינים:

שינויים בתזונה ובאורח חיים: אחת הדרכים היעילות ביותר לנהל IBS היא באמצעות שינויים בתזונה ובאורח החיים. תזונה עשירה בסיבים יכולה לסייע להקל על עצירות ושלשולים, תוך הימנעות ממזונות שידועים כגורמים לתסמינים, כגון מזון חריף, מזון עתיר שומן וקפאין. שתייה מרובה של מים ופעילות גופנית סדירה יכולים גם לעזור בניהול התסמינים. הרחיבו את הקריאה במאמר תזונה לתסמונת המעי הרגיז (IBS)

מודעה

תרופות: ישנם מספר סוגים של תרופות שניתן להשתמש בהן לטיפול ב-IBS. תרופות נוגדות עוויתות יכולות לעזור להפחית כאבי בטן והתכווצויות, בעוד שתרופות משלשלות יכולות לעזור להקל על עצירות. תרופות נוגדות דיכאון וחרדה יכולות לשמש גם כדי לסייע בניהול הסימפטומים, מכיוון שמתח וחרדה עלולים להחמיר IBS.

פרוביוטיקה: פרוביוטיקה יכולה לעזור להחזיר את האיזון הבריא של חיידקי המעיים שלנו. הם יכולים לעזור להפחית כאבי בטן, נפיחות ושלשולים. ניתן למצוא פרוביוטיקה בצורת תוסף או במזונות מותססים כגון יוגורט, קפיר, כרוב כבוש, ומזונות אחרים במאמר 14 מזונות פרוביוטיים שכדאי לאכול מהם יותר

טיפולים פסיכולוגיים: IBS קשורה לעיתים קרובות לחרדה ודיכאון, וטיפולים פסיכולוגיים כגון טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT) והיפנוזה יכולים לסייע בניהול המצב ולהפחית את הסימפטומים של IBS.

טיפולים משלימים: חלק מהאנשים עם IBS מוצאים הקלה מטיפולים משלימים כגון דיקור, יוגה וצמחי מרפא.

הצטרפו למייל של אגוגו!

ותקבלו תכנים מיוחדים ישירות למייל.