אלה הסימנים הראשונים של תת פעילות בלוטת התריס (איך מטפלים?)

אלה הסימנים הראשונים של תת פעילות בלוטת התריס (איך מטפלים?)

היפותירואידיזם הוא מצב המאופיין בתת פעילות של בלוטת התריס, מצב זה יכול להשפיע רבות על בריאותנו.

לבלוטה הקטנה הזו בצורת פרפר הממוקמת בצוואר שלנו, יש השפעה גדולה על תפקודי הגוף השונים. הבלוטה אחראית על ייצור הורמונים המווסתים את חילוף החומרים, צריכת האנרגיה, מצב הרוח ועוד. כאשר היא לא מייצרת מספיק מההורמונים החיוניים הללו, תסמינים פיזיים ונפשיים רבים יכולים להופיע. גללו למטה כדי לקרוא.

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.

לחצו להצטרפות
מודעה

זיהוי התסמינים המוקדמים

הסימפטומים המוקדמים של תת פעילות בלוטת התריס יכולים להיות קלים, עד כדי כך שלא שמים לב אליהם. עם זאת, מודעות לסימנים אלו יכולה להוביל לאבחון מוקדם יותר, שהוא המפתח לטיפול יעיל במצב. להלן כמה מהתסמינים הראשונים שאנו עשויים להבחין:

עייפות: תחושה של עייפות יתר או שחיקה, גם לאחר שינה מספקת, היא לרוב אחד הסימנים המוקדמים ביותר של תת פעילות בלוטת התריס.

רגישות מוגברת לקור: אנשים עם תת פעילות של בלוטת התריס חשים לעתים קרובות קור בצורה יוצאת דופן, אפילו בסביבה חמה. הדבר נובע מירידה בחילוף החומרים, מה שגורם לייצור מופחת של חום בגוף.

עלייה במשקל: עלייה בלתי מוסברת במשקל או קושי לרדת במשקל, למרות תזונה בריאה ופעילות גופנית סדירה, יכולה להיות סימן להיפותירואידיזם. זה קורה כי מחסור בהורמוני בלוטת התריס יכול להאט את חילוף החומרים.

פנים נפוחות: תת פעילות בלוטת התריס גורמת לרוב לאגירת נוזלים קלה עד חמורה, מה שעלול לגרום לנפיחות בפנים, במיוחד סביב העיניים.

דיכאון ושינויים במצב הרוח: תת פעילות בלוטת התריס יכולה להשפיע על מצב הרוח שלנו, להוביל לתחושות של דיכאון, עצב או סתם תחושה שאתם פשוט לא במיטבכם.

עצירות: תת פעילות בלוטת התריס יכולה להאט את פעולת מערכת העיכול, ולגרום לעצירות.

חולשת שרירים וכאבי מפרקים: שרירים ומפרקים יכולים להרגיש חלשים, כואבים או נוקשים עם תת פעילות של בלוטת התריס.

מודעה

שינויים במחזור החודשי: נשים עלולות לחוות מחזור כבד יותר, תכוף יותר או כואב יותר.

זכרו, תסמינים אלה יכולים להשתנות מאוד מאדם לאדם ויכולים להיות גם תסמינים של מצבים אחרים. אם אתם חווים אחד מהתסמינים הללו, חשוב להתייעץ עם רופא כדי לקבל את האבחנה הנכונה.

איך מטפל בתת פעילות של בלוטת התריס

לאחר שיש אבחנה של תת פעילות של בלוטת התריס, הטיפול כרוך בדרך כלל בהחלפת הורמון בלוטת התריס החסר. זה נעשה בדרך כלל עם תרופה המכונה לבותירוקסין (levothyroxine), צורה סינתטית של תירוקסין (T4), אחד ההורמונים שבלוטת התריס שלנו מייצרת.

הרופא יתחיל במינון מסוים ולאחר מכן יתאים אותו על סמך בדיקות דם רגילות המודדות את רמות הורמון בלוטת התריס בגוף. המטרה היא להגיע לרמות בטווח הנורמלי ולהקל על הסימפטומים.

חשוב ליטול את התרופה באופן עקבי, בדרך כלל על בטן ריקה, ולהימנע מנטילתן במקביל לתרופות מסוימות או תוספי מזון אחרים שעלולים להפריע לספיגה. זה כולל תוספי סידן וברזל, ותרופות כמו מעכבי משאבת פרוטון וסוגים מסוימים של תרופות להורדת כולסטרול.

לצד טיפול תרופתי, שינויים באורח החיים יכולים לתמוך בבריאות בלוטת התריס. אלה עשויים לכלול: אכילת תזונה מאוזנת עשירה בפירות, ירקות, חלבונים רזים ופחמימות מורכבות; פעילות גופנית סדירה; טכניקות לניהול מתח; וישנים מספיק.

מודעה

בעוד שתת פעילות של בלוטת התריס הוא מצב לכל החיים עבור רבים, עם ניהול וטיפול נכון, אנשים עם מצב זה יכולים לנהל חיים בריאים ונורמליים.

שימו לב שמאמר זה נועד למטרות אינפורמטיביות ואינו מחליף ייעוץ רפואי מקצועי. אם אתםה חושדים שאולי יש לכם תת פעילות בלוטת התריס או כל מצב רפואי אחר, התייעצו תמיד עם הרופא שלכם.

הצטרפו למייל של אגוגו!

ותקבלו תכנים מיוחדים ישירות למייל.