8 מזונות עתירים בסוכר שכנראה אתם אוכלים כל יום

8 מזונות עתירים בסוכר שכנראה אתם אוכלים כל יום

Avatar of אגוגו
אגוגו

ארגון הבריאות העולמי המליץ על כך שמבוגרים וילדים צריכים להפחית את צריכת הסוכר לפחות מ-10% מתצרוכת הקלוריות היומית. סוכר לא נמצא רק בממתקים, משקאות מוגזים ועוגות. אלא גם במזונות שלא חשבנו עליהם.

הצטרפו לאגוגופון!

ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!

אולי אתם חושבים שבגלל שאתם לא מוסיפים סוכר למזון שלכם, אתם בסדר. אבל, בממוצע, רובנו צורכים 20 כפיות סוכר ביום דרך המזון בלי שהוספנו כפית אחת בעצמנו, כמות קלורית אדירה המובילה להשמנה ומגבירה את הסיכון למחלות. אלו הם המזונות המועדים לפורענות:

יוגורט עם פירות

האם יוגורט לא אמור להיות ברשימת המזונות “הטובים”? ובכן, הוא כן – אבל הסוגים עם הפירות המוספים בתחתית, בדרך כלל מכילים כמות גבוהה של סוכר – עד כדי כמות עצומה של 19 גרם לכוס. בחירה הרבה יותר טובה: העדיפו יוגורט רגיל והוסיפו בעצמכם את הפירות החתוכים, בתוספת טיפת דבש כממתיק טבעי.

מרקים בקופסה

בטח כבר שמעתם על מרקים משומרים כמכילים כמות נתרן גבוהה, אבל האם ידעתם שהם מכילים גם המון סוכר? זה נכון: סוכר מוסף כחומר משמר למרקי קופסה רבים בכדי להאריך את חיי המדף שלהם – וניתן למצוא עד 15 גרם סוכר לכמות של 1.5 כוסות בסוגים מסוימים, כך שיש לבדוק את התוויות בקפידה לפני שאתם קונים אותם.

רוטב לסלט

רוטב, הוא אחת הדרכים הכי גרועות לאיך ניתן להפוך סלט בריא לכאורה, ממזון בריאות למחרב דיאטה בתוך שניות, עם כמה רטבים המכילים עד 4 גרם סוכר לכל כף של רוטב. שימו לב במיוחד לרטבים מסוג “לייט” או ללא שומן, אשר משתמשים בסוכר כדי לפצות על איבוד הטעם שנוצר בעקבות הורדת אחוזי השומן. המלצתנו? אכלו את הסלט שלכם עם רוטב קליל ופשוט שתכינו מקורטוב של שמן זית וסחיטת מיץ לימון טרי, במקום הרטבים האחרים.

רוטב עגבניות

רוטב עגבניות קנוי בצנצנות הוא נוח – אבל יכול להיות מקור חבוי לסוכר, כיוון שמוסיפים אותו לעתים קרובות בכדי להוריד את הטעם החומצי של העגבניות ולשמור על טריות הרוטב שבצנצנת למשך תקופה ארוכה יותר. אתם עלולים למצוא עד ל -12 גרם סוכר המסתתרים בתוך חצי כוס (למרות שזה עשוי להיקרא “סירופ תירס” ברשימת הרכיבים).

לחם

סוכר יכול להתגנב לכם בתוך הלחם, עם כמה סוגי לחמים המכילים עד 2 גרם סוכר לכל פרוסה (וזה כולל כמה מותגים של לחם מחיטה מלאה). אבל אין צורך שתוותרו על כריכים; פשוט חפשו לחמים עם מעט או ללא תוספת סוכר כלל, וקמח חיטה מלאה מפורט ברשימת המרכיבים.

חטיפי גרנולה

האומנם אכלתם ממתק מהולל לארוחת בוקר? חטיפי גרנולה נשמעים הרבה יותר בריאים ממה שהם באמת; מותגים מסוימים מכילים עד 9 גרם סוכר לחטיף, ואתם עשויים למצוא קמח לבן לא בריא וסירופ תירס ברשימת הרכיבים. חפשו חטיפים המכילים פחות מ -35 אחוזים מהקלוריות המגיעות מסוכר, או חישבו על אכילת פרי וחופן אגוזים שלמים במקום חטיף הגרנולה.

פירות יבשים

פירות יבשים נוטים להישמע הרבה יותר בריאים ממה שהם בפועל. רק קומץ של חמוציות מיובשות, למשל, יכול להכיל עד 29 גרם של סוכר. לכו על בטוח: חפשו אפשרויות טבעיות, שרק הפרי מופיע כמרכיב, וללא תוספת סוכר. מכיוון ויתכן שקשה למצוא את אלה, הפכו את זה לכלל אצבע לבחור בפרי הטבעי בכל הזדמנות שאתם יכולים.

מיץ תפוזים

המיץ האהוב הזה של ארוחות הבוקר, אינו מכיל סוכרים מוספים, אבל תוכלו למצוא עד 9 גרם סוכר בכוס אחת של מיץ תפוזים – כמעט כמו כוס של גזוז! משרד החקלאות ממליץ על אכילת תפוז שלם במקום זאת, כדי לקבל ערך מוסף של סיבים תזונתיים; מחקרים גם מראים כי בחירת פירות שלמים, כמו תפוחים וענבים, על פני המיצים הטבעיים, יכולה לעזור להוריד את הסיכון לסוכרת מסוג 2.

הצטרפו לדיוור של אגוגו

ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל