איך לאזן את לחץ הדם? 7 דרכים מוכחות מחקרית

איך לאזן את לחץ הדם? 7 דרכים מוכחות מחקרית

לחץ דם גבוה לרוב לא מורגש עד שהוא הופך לבעיה. לחץ הדם אחראי על הזרמת דם בכל הגוף שלנו, ומעביר חמצן וחומרי מזון לאיברים השונים.

הבנת לחץ הדם, הרמות האידיאליות שלו, הסיכונים לחוסר איזון ושיטות לשמירה עליו יכולים לשפר משמעותית את הבריאות שלנו.

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.

לחצו להצטרפות
מודעה

מהו לחץ דם?

לחץ דם הוא הכוח המופעל על ידי זרם הדם על דפנות כלי הדם. כוח זה נקבע בעיקר על ידי כמות הדם שהלב שלנו שואב וההתנגדות לזרימת הדם בעורקים. קריאות לחץ הדם מורכבות משני מספרים: סיסטולי (הלחץ כאשר הלב פועם) ודיאסטולי (הלחץ כאשר הלב שלך נח בין פעימות).

מהו לחץ דם טוב?

על פי איגוד הלב האמריקאי, קריאת לחץ דם תקינה היא סביב 120/80 מ"מ כספית. מספרים גבוהים מ-120/80 אך נמוכים מ-140/90 נחשבים לאזור אפור, המכונה לעתים קרובות יתר לחץ דם. לחץ דם גבוה, מאובחן כאשר הקריאות עולות באופן עקבי על 140/90.

גורמים ליתר לחץ דם

מספר גורמים גורמים ליתר לחץ דם, חלקם ניתנים לשינוי ואחרים לא. גורמים שאינם ניתנים לשינוי כוללים גיל, גנטיקה והיסטוריה משפחתית. גורמי סיכון הניתנים לשינוי יכולים להיות: תזונה לא בריאה (עתירה במלח, שומנים רוויים ושומני טראנס), חוסר פעילות גופנית, השמנת יתר, עישון, צריכת אלכוהול מופרזת ומתח נפשי.

הסיכונים של לחץ דם גבוה

לחץ דם גבוה, או יתר לחץ דם, מהווה סיכונים בריאותיים משמעותיים מכיוון שהוא מאלץ את הלב לעבוד קשה יותר כדי לשאוב דם, מה שמוביל להתקשות ועיבוי של העורקים (טרשת עורקים).

מצב זה עלול לגרום לסיבוכים בריאותיים חמורים, לרבות התקף לב, שבץ מוחי, אי ספיקת לב, מפרצת (בליטה לא תקינה בדופן כלי הדם), כלי דם מוחלשים וצרים בכליות (פוגעים בתפקודם), כמו כן, נזק לכלי דם בעיניים (עלול להוביל לאובדן ראייה), תסמונת מטבולית (מקבץ של הפרעות בחילוף החומרים בגוף), ואפילו קשיים בזיכרון או בהבנה.

לחץ דם גבוה שלא מטופל יכול להיות בעל השפעה עמוקה ומתמשכת על הבריאות הכללית של האדם, מה שהופך אותו לחיוני לניהול ולניטור.

אסטרטגיות לאיזון לחץ דם

תזונה בריאה: אימוץ תזונה עשירה בפירות, ירקות, דגנים מלאים וחלבונים רזים יכול להשפיע באופן משמעותי על לחץ הדם. דיאטת ה-DASH (דיאטה להפסקת יתר לחץ דם) תוכננה במיוחד להורדת לחץ הדם. הפחתת צריכת הנתרן היא גם חיונית.

פעילות גופנית סדירה: פעילות גופנית מחזקת את הלב, מאפשרת לו לשאוב דם בפחות מאמץ, ומפחיתה את הלחץ על העורקים. שאפו לפחות ל-150 דקות של פעילות אירובית מתונה או 75 דקות של פעילות אירובית נמרצת מדי שבוע, בשילוב עם פעילות לחיזוק שרירים.

מודעה

ניהול משקל: עודף משקל מאמץ את הלב ועלול להוביל ליתר לחץ דם. ירידה אפילו בכמות קטנה של משקל אם אתם סובלים מעודף משקל או השמנת יתר יכולה לעזור להפחית את לחץ הדם.

הגבילו אלכוהול והפסיקו לעשן: אלכוהול יכול להעלות את לחץ הדם, ולכן רצוי לשתות במידה. עישון מגביר את לחץ הדם ופוגע בכלי הדם, ומחמיר את הסיכון ליתר לחץ דם.

ניהול מתח: מתח כרוני עשוי לתרום ליתר לחץ דם. טכניקות כמו נשימה עמוקה, מדיטציה, יוגה או טאי צ'י יכולות להפחית מתח ולשפר את בריאות הלב וכלי הדם.

בדיקות בריאות סדירות: בדיקות לחץ דם סדירות יכולות לעזור לנו לנטר ולנהל את לחץ הדם שלנו ביעילות. גילוי מוקדם הוא המפתח למניעת סיבוכים.

טיפול תרופתי: במקרים מסוימים, שינויים באורח החיים לבדם אינם מספיקים. תרופות יכולות להיות נחוצות להורדת לחץ הדם. התייעצו תמיד עם הרופא לקבלת הדרכה.

האם יש תוספי מזון שיכולים לסייע לאיזון לחץ הדם?

תוספים מסוימים יכולים לעזור בניהול לחץ הדם. עם זאת, חשוב לזכור שתוספי מזון אינם צריכים להחליף תרופות שהרופא רשם לכם או את החשיבות של שינויים באורח החיים כגון תזונה ופעילות גופנית. התייעצו תמיד עם הרופא שלכם לפני שתתחילו כל תוסף חדש, במיוחד אם יש לכם לחץ דם גבוה או מצבים בריאותיים אחרים. להלן כמה תוספי מזון הידועים ביתרונות הפוטנציאליים שלהם בניהול לחץ דם:

מודעה

אשלגן: אשלגן עוזר לאזן את כמות הנתרן בתאים ומרפה את דפנות כלי הדם, שניהם יכולים להוריד את לחץ הדם. מזונות עשירים באשלגן מומלצים בדרך כלל על פני תוספי מזון. קראו על 8 מזונות שיש בהם יותר אשלגן מבננה

מגנזיום: מגנזיום חיוני לוויסות לחץ הדם. הוא עוזר להרחיב את כלי הדם ועשויה להיות השפעה צנועה על הורדת לחץ הדם.

חומצות שומן אומגה 3: נמצאות בשמן דגים ובזרעי פשתן, חומצות שומן אומגה 3 ידועות ביתרונות בריאות הלב שלהן, כולל הורדת לחץ דם פוטנציאלית.

קואנזים CoQ10: נוגד חמצון, הוכח בכמה מחקרים כמפחית לחץ דם. הוא יכול לעזור לשפר את תפקוד הלב וזרימת הדם.

תמצית שום: לתוספי שום יש מוניטין של יתרונות קרדיווסקולריים, כולל הורדת לחץ דם. הם עשויים לעזור להרפיית שרירים חלקים ולהרחיב את כלי הדם.

היביסקוס: התה ותמציות היביסקוס נמצאו כבעלי השפעה מועילה על לחץ הדם, ככל הנראה בשל תכונותיהם המשתנות והיכולת להרפות את העורקים.

ל-ארגנין (L-arginine): חומצת אמינו זו, שבה הגוף משתמש לייצור תחמוצת חנקן, יכולה לעזור להרפיית כלי דם ולהוריד את לחץ הדם.

סידן: בעוד שהקשר בין סידן ולחץ דם פחות ברור, דיאטות עשירות בסידן נקשרו לרמות לחץ דם בריאות.

מודעה

תה ירוק: תה ירוק ידוע בתכונותיו נוגדות החמצון ונקשר ללחץ דם נמוך יותר, אם כי יש צורך במחקר נוסף.

ברברין: תרכובת זו, שנמצאת במספר צמחים, ידועה ביתרונותיה לבריאות הלב ועשויה לסייע בהורדת לחץ הדם.

זכרו, תוספי מזון יכולים ליצור אינטראקציה עם תרופות, ויתכן שהיעילות והבטיחות שלהם לא נחקרו היטב כמו תרופות. עדיף לנהל את לחץ הדם באמצעות גישה הוליסטית הכוללת דיאטה, פעילות גופנית, שינויים באורח החיים ותרופות כפי שנקבע על ידי הרופא. תוספי מזון יכולים למלא תפקיד תומך אך יש לראות בהם חלק מאסטרטגיית בריאות רחבה יותר.

לסיכום, כדי לאזן לחץ הדם יש לפעול במספר מישורים הכוללים: תזונה, פעילות גופנית, בחירות אורח חיים וניטור קבוע. על ידי הבנה מהו לחץ דם, אילו רמות בריאות וכיצד לשמור או להגיע לרמות אלו, נוכל להפחית משמעותית את הסיכון למחלות לב, שבץ וסיבוכים בריאותיים אחרים.

הצטרפו למייל של אגוגו!

ותקבלו תכנים מיוחדים ישירות למייל.