השורש העוצמתי שיכול לחסל גזים בבטן ודלקות (אופן שימוש ומינונים)

השורש העוצמתי שיכול לחסל גזים בבטן ודלקות (אופן שימוש ומינונים)

הג'ינג'ר או זנגביל (Zingiber officinale) הוא סוג של צמח מרפא ותבלין המשמש במטבחים שונים בעולם לא רק בזכות טעמו העשיר, אלא גם בשל יתרונותיו הבריאותיים.

במאמר זה נבחן את היתרונות הבריאותיים השונים של הג'ינג'ר על פי המחקר המדעי, ונסביר איך אפשר לשלב אותו בשגרת היומיום שלנו.

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.

לחצו להצטרפות
מודעה

תרופה יעילה לבחילות

ג'ינג'ר ידוע ביעילותו בהקלה על בחילות והקאות. מחקרים קליניים הראו שג'ינג'ר יכול לסייע בהפחתת התסמינים של בחילות בוקר במהלך ההריון, בחילות תנועה (נסיעה) ובחילות לאחר ניתוח. [1]

תכונותיו האנטי-מטיות (נוגדות הקאות ובחילות) מיוחסות לתרכובות הפעילות ג'ינג'רול ושוגאול, הפועלות על מערכת העיכול להפחתת בחילות והקאות.

תכונות אנטי דלקתיות ושיכוך כאבים

ג'ינג'ר מכיל תרכובות בעלות תכונות אנטי דלקתיות חזקות, כגון ג'ינג'רול, פרדול ושוגאול. תרכובות אלו יכולות לעזור להפחית דלקת וכאב הקשורים למצבים כמו דלקת מפרקים ניוונית, דלקת מפרקים שגרונית וכאבי שרירים. [2]

מחקרים מראים שצריכה קבועה של ג'ינג'ר יכולה לעזור להפחית כאב ולשפר את תפקוד המפרקים אצל אנשים הסובלים ממצבים דלקתיים כרוניים.

תמיכה במערכת העיכול

ג'ינג'ר שימש במשך מאות שנים כדי לטפל בעיות שונות במערכת העיכול כמו למשל גזים ונפיחות בבטן, קלקול קיבה, מעי רגיז, עוויתות במערכת העיכול, ואולקוס. הג'ינג'ר יכול לעזור לעורר את אנזימי העיכול ולהרגיע את הקיבה. מחקרים אחרונים הראו גם שג'ינג'ר עשוי לסייע בהגנה על רירית המעיים ולהפחית את הסיכון לפתח כיבים. [3]

חיזוק מערכת החיסון

לתרכובות הביו-אקטיביות בג'ינג'ר יש תכונות המחזקות את מערכת החיסון, אשר יכולות לעזור לגוף להדוף זיהומים. ג'ינג'רול, במיוחד, הוכח כמפגין פעילות אנטי-מיקרוביאלית נגד מגוון פתוגנים, כולל חיידקים, וירוסים ופטריות. צריכת ג'ינג'ר באופן קבוע יכולה לשפר את מנגנוני ההגנה הטבעיים של הגוף, לעזור לשמור אותך בריא וחזק. [2]

תכונות פוטנציאליות אנטי-סרטניות

ג'ינג'ר מכיל תרכובות המציגות פעילות אנטי סרטנית, כגון ג'ינג'רול, פרדול ושוגאול. תרכובות אלו יכולות לעזור להפחית דלקת, לעכב את צמיחת תאים סרטניים ולגרום לאפופטוזיס (מוות תאי) בתאים סרטניים. בעוד שדרוש מחקר נוסף כדי לבסס את תפקידו של ג'ינג'ר במניעת סרטן ובטיפול, מחקרים ראשוניים מראים תוצאות מבטיחות. [4]

ויסות רמות הסוכר בדם

ג'ינג'ר הוכח כבעל השפעה חיובית על רמות הסוכר בדם על ידי שיפור הרגישות לאינסולין וספיגת הגלוקוז. דבר זה יכול לעזור לווסת את רמות הסוכר בדם אצל אנשים עם סוכרת מסוג 2, להפחית את הסיכון לסיבוכים הקשורים לסוכרת. [5]

כיצד לשלב ג'ינג'ר בתזונה

מודעה

כדי לקצור את היתרונות הבריאותיים של הג'ינג'ר, נסו לשלב אותו בשגרת היומיום שלכם בדרכים הבאות:

  • שורש ג'ינג'ר טרי: מגררים או פורסים ג'ינג'ר טרי ומוסיפים אותו לתה, שייקים, מוקפצים או מרקים.
  • ג'ינג'ר טחון: השתמשו בג'ינג'ר טחון כתבלין במוצרי מאפה, מרינדות ומנות קארי.
  • תה ג'ינג'ר: חלטו ג'ינג'ר טרי או מיובש עם מים חמים למשקה מרגיע וטעים.
  • תוספי ג'ינג'ר: ישנן קפסולות או תמציות ג'ינג'ר למי שמעדיף מינון מרוכז יותר.

כמה ג'ינג'ר אפשר לצרוך ביום?

הצריכה היומית של ג'ינג'ר משתנה בהתאם לכל מיני גורמים כמו גיל, משקל גוף ומצבים בריאותיים. באופן כללי, כמות מתונה של ג'ינג'ר נחשבת בטוחה עבור רוב המבוגרים.

באופן כללי המינונים המומלצים הם:

  • לבריאות כללית: 1-2 גרם שורש ג'ינג'ר טרי או 250-500 מיליגרם תמצית ג'ינג'ר ליום.
  • לבחילות או מחלת תנועה: 1 גרם אבקת ג'ינג'ר או 1-2 גרם שורש ג'ינג'ר טרי ליום, נלקח במנות מחולקות.
  • עבור דלקת מפרקים ניוונית: 500-1000 מיליגרם של תמצית ג'ינג'ר או 1-2 גרם של שורש ג'ינג'ר טרי ליום, נלקחים במנות מחולקות.

לפני כל שימוש בתוספים, או במידה ואתם סובלים מבעיה רפואית כלשהי, אנחנו ממליצים להתמיד להתייעץ לפני השימוש.

למי אסור לצרוך ג'ינג'ר?

למרות שג'ינג'ר נחשב לבטוח באופן כללי עבור רוב האנשים, ישנם כאלה שצריכים לנקוט משנה זהירות או להימנע מג'ינג'ר עקב תופעות לוואי אפשריות או אינטראקציות עם תרופות. במצבים הבאים כדאי להימנע מג'ינג'ר או להשתמש בו בזהירות ומתינות, כמובן שבמידה ויש לכם ספק, יש להתייעץ עם רופא:

  • תרופות מדללות דם: ג'ינג'ר עשוי להגביר את הסיכון לדימום עקב השפעותיו הפוטנציאליות לדילול הדם. הימנעו במידה ואתם נוטלים תרופות מדללות דם (למשל, וורפרין, אספירין).
  • תרופות לסוכרת: ג'ינג'ר עשוי להוריד את רמות הסוכר בדם, מה שעלול להפריע לתרופות לסוכרת. אם אתם נוטלים תרופות לסוכרת, עקבו אחר רמות הסוכר בדם והתייעצו עם הרופא לפני צריכת ג'ינג'ר.
  • תרופות ללחץ דם גבוה: ג'ינג'ר עשוי להוריד את לחץ הדם, דבר שעלול להפריע לתרופות ללחץ דם גבוה.
  • אבני מרה: אנשים עם אבני מרה או היסטוריה של אבני מרה צריכים להשתמש בג'ינג'ר בזהירות, מכיוון שהוא עלול להגביר את זרימת המרה, ועלול להחמיר את המצב.
  • הריון והנקה: למרות שג'ינג'ר נפוץ בשימוש להקלה על בחילות בוקר במהלך ההריון, חיוני להתייעץ עם הרופא לפני השימוש בו, במיוחד במינונים גבוהים. הבטיחות של ג'ינג'ר בזמן הנקה לא הוכחה היטב, לכן עדיף להתייעץ עם הרופא לפני השימוש.
  • אלרגיות: אנשים אלרגיים לג'ינג'ר או לצמחים קשורים ממשפחת הזנגביליים צריכים להימנע מג'ינג'ר כדי למנוע תגובות אלרגיות אפשריות.

באופן כללי, הג'ינג'ר הוא בטוח לשימוש בכמויות מתונות, לכן אין צורך להגזים בשימוש. תופעות לוואי אפשריות של צריכת כמויות מופרזות של ג'ינג'ר יכולות להיות צרבת, שלשולים, אי נוחות בבטן וגירויים בעור (אם מיושמים באופן מקומי). חשוב להקשיב לגוף שלכם ולהתאים את צריכת הג'ינג'ר בהתאם.

הצטרפו למייל של אגוגו!

מודעה

ותקבלו תכנים מיוחדים ישירות למייל.