כולנו כבר יודעים שאנחנו צריכים 7-9 שעות שינה בכל לילה, אך לזמן ולעקביות בהם אנחנו הולכים לישון יש חשיבות קריטית ביותר, במיוחד על שחרור הורמון הגדילה בגופנו.
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
לכו לישון באותה שעה, בכל יום!
בואו נניח שאנחנו הולכים לישון באותה שעה בכל יום, לדוגמה בין 22:00 ל-23:00, הגוף שלנו מתרגל להרגל הזה ומשחרר הורמון גדילה בהתאם. עם זאת, אם נחרוג מההרגל הזה ונתחיל לישון מאוחר יותר, הגוף שלנו לא ישחרר את הורמון הגדילה בצורה אופטימלית. [1]
שחרור ההורמון נעשה בעוצמה הגדולה ביותר בשלב הראשון של השינה, כשהגוף נכנס לשינה עמוקה, שלב הנקרא שנת גלים איטיים (Slow-wave sleep). ההורמון קשור בקשר הדוק לשעון הביולוגי בגופנו, המווסת את מחזור השינה והערות.
חריגה חד-פעמית, של פעם בחודש, לא תעשה הבדל גדול. אבל שימו לב לא להפוך את זה להרגל קבוע.
שינה בזמנים קבועים חשובה לשחרור מיטבי של הורמון הגדילה (GH). הורמון זה חשוב מכיוון שהוא ממלא תפקיד מכריע בקידום גדילה והתפתחות, ויסות חילוף החומרים, תמיכה במערכת החיסונית, צפיפות העצם ושיפור מסת השריר וחוזקו.
הורמון הגדילה חשוב לגברים ולנשים כאחד. לנשים, הוא חשוב במיוחד לשמירה על צפיפות עצם ומסת שריר בריאה, שעלולה לרדת עם הגיל ולתרום להתפתחות אוסטאופורוזיס ומצבים בריאותיים אחרים. הורמון הגדילה יכול גם לעזור לשפר ביצועי פעילות גופנית ותפקוד קוגניטיבי אצל נשים.
לסיכום, לעיתוי ולעקביות השינה שלנו יש השפעה רבה על בריאותנו, במיוחד על שחרור הורמון הגדילה. זה פחות משנה אם נלך לישון קצת מוקדם או מאוחר, הדבר החשוב שנהיה עקביים בזמן שאנחנו הולכים לישון.
הצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל