מאמר חדש שהתפרסם במגזין Nutrition & Diabetes פרסם כי צריכת מזונות ומשקאות עשירים בפלבונואידים עשויה להפחית את הסיכון לסוכרת סוג 2.
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
הפלבונואידים הם תרכובות כימיות הנמצאות בפירות, ירקות וצמחים אחרים, הידועות בשל תכונותיהן האנטי-סרטניות, האנטי-ויראליות, האנטי-בקטריאליות, נוגדות החמצון והאנטי-דלקתיות.
במחקר שהשתתפו בו 113,097 איש, כל משתתף עשה לפחות שתי הערכות תזונתיות של 24 שעות כדי לקבוע את ניקוד הפלבנואיד שלהם. המחקר בדק את הצריכה של תה שחור וירוק, יין אדום, תפוחים, גרגרי יער, ענבים, תפוזים, אשכולית, פלפלים מתוקים, בצלים ושוקולד מריר.
תוצאות המחקר הראו כי צריכת שש מנות של מזונות עשירים בפלבונואידים ביום יכולה להקטין את הסיכון לפתח סוכרת סוג 2 ב-28% בהשוואה לאכילת מנה אחת בלבד. כאשר הוציאו את היין האדום מהאנליזה, שש מנות של מזונות כאלה היו קשורות להקטנה של 26% בסיכון לסוכרת סוג 2. מעניין לציין, כי צריכת ארבע מנות של תה ביום הפחיתה את הסיכון לסוכרת ב-21%; מנה אחת של גרגרי יער ביום הפחיתה אותו ב-15%; ומנה אחת של תפוחים ביום הפחיתה אותו ב-12%.
המחקר גם הדגיש את ההשפעה החיובית של הפלבונואידים על חילוף החומרים של הסוכר, הדלקת והתפקוד הכלייתי והכבדי. המחברים כתבו כי “המחקר תומך בגישה הנוכחית להגדיל את צריכת הפירות כדי להפחית את הסיכון לסוכרת סוג 2, אך מדגיש את התפקיד המסוים של פירות יער ותפוחים”. עוד הם אמרו כי “עידוד הגדלת הצריכה של מזונות ומשקאות מסוימים עשירים בפלבונואידים, במיוחד תה, גרגרי יער ותפוחים, עשוי להפחית את הסיכון לסוכרת”.
הדיאטנית הרפואית רשם, מייגן הילברט, שאינה חלק מהמחקר, ציינה שהממצאים יכולים לשחק תפקיד משמעותי בחינוך מטופלים על המלצות תזונתיות. בנוסף, “מה שממש נהניתי במחקר הזה הוא שהשוו בין סוגי פלבונואידים שונים ונמצא שלחלקם השפעה גדולה יותר על הפחתת סוכרת, וחלק מהמזונות נראים כמגנים יותר מאחרים”.
אילו מזונות עשירים בפלבנואידים?
להלן כמה מזונות עשירים בפלבנואידים:
- פירות יער: תותים, אוכמניות, פטל, ודומדמניות עשירים במיוחד בפלבנואידים.
- פירות הדר: תפוזים, לימונים, אשכוליות ומנדרינות מכילים כמויות גבוהות של פלבנואידים.
- תפוחים: תפוחים, במיוחד קליפת התפוח, עשירים בפלבנואידים.
- ענבים ויין אדום: ענבים אדומים ושחורים ויין אדום הם מקורות טובים לפלבנואידים.
- שוקולד מריר: שוקולד מריר עם אחוזי קקאו גבוהים מכיל פלבנואידים רבים.
- תה ירוק ושחור: תה ירוק ושחור הם מקורות טובים לפלבנואידים.
- ברוקולי וכרוב: ברוקולי, כרובית וכרוב מכילים פלבנואידים.
- אגוזים וזרעים: אגוזי מלך, שקדים וזרעי פשתן מכילים גם הם פלבנואידים.
- עשבי תיבול ותבלינים: כורכום, קמומיל, מרווה ותבלינים אחרים מכילים פלבנואידים.
צריכת מזונות עשירים בפלבנואידים עשויה לסייע גם לשיפור בריאות הלב, הפחתת דלקות והגנה מפני מחלות כרוניות.
הצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל