האם ביצים באמת רעות לכולסטרול? כמה מומלץ ביום?

האם ביצים באמת רעות לכולסטרול? כמה מומלץ ביום?

Avatar of אגוגו
אגוגו

ביצים הן חלק בלתי נפרד מתזונה של רבים ברחבי העולם. הן מקור מצוין לחלבונים, ויטמינים ומינרלים. עם זאת, במשך שנים נשמעו חששות לגבי תכולת הכולסטרול הגבוהה בחלמון הביצה והשפעתה על בריאות הלב. האם יש אמת בחששות אלה? במאמר זה נבחן את הקשר בין צריכת ביצים לכולסטרול.

הצטרפו לאגוגופון!

ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!

מהו כולסטרול?

כולסטרול הוא סוג של שומן המצוי בגוף ומשמש למגוון תפקודים חיוניים, כגון בניית תאים והפקת הורמונים. הוא מחולק לשני סוגים עיקריים:

  • LDL (Low-Density Lipoprotein): מכונה “הכולסטרול הרע” כיוון שרמות גבוהות שלו עשויות להוביל להצטברות פלאק בכלי הדם.
  • HDL (High-Density Lipoprotein): מכונה “הכולסטרול הטוב” כיוון שהוא מסייע בהסרת עודפי כולסטרול מהגוף.

ביצים וכולסטרול תזונתי

ביצה גדולה מכילה כ-186 מ”ג של כולסטרול, מרוכז בעיקר בחלמון. בעבר, הומלץ להגביל את צריכת הכולסטרול התזונתי ל-300 מ”ג ליום, מה שהוביל רבים להגביל את צריכת הביצים.

עם זאת, מחקרים עדכניים מצביעים על כך שצריכת כולסטרול תזונתי משפיעה באופן מינימלי על רמות הכולסטרול בדם אצל רוב האנשים. הגוף מווסת את ייצור הכולסטרול בהתאם לצריכה התזונתית, כך שצריכת ביצים מתונה אינה מובילה בהכרח לעלייה משמעותית בכולסטרול בדם. [1]

מחקרים וממצאים עדכניים

מספר מחקרים רחבי היקף מצאו כי אין קשר מובהק בין צריכת ביצים לבין עלייה בסיכון למחלות לב וכלי דם אצל אנשים בריאים. בנוסף, הביצים מכילות חומרים מזינים חשובים כמו:

  • כולין: חשוב לתפקוד המוח והתפתחות הזיכרון.
  • לוטאין וזאקסנטין: נוגדי חמצון התורמים לבריאות העיניים.

למי כדאי להיזהר?

בעוד שביצים בטוחות לצריכה עבור רוב האוכלוסייה, אנשים עם מצבים רפואיים מסוימים, כגון סוכרת סוג 2 או רמות גבוהות של LDL, עשויים להפיק תועלת מהגבלת צריכת הביצים. תמיד מומלץ להתייעץ עם רופא או תזונאי לגבי צריכה תזונתית אישית.

סיכום

ביצים הן מזון מזין שיכול להיות חלק מתזונה מאוזנת. עבור רוב האנשים, צריכת ביצים מתונה אינה משפיעה באופן משמעותי על רמות הכולסטרול בדם ואינה מגבירה את הסיכון למחלות לב. חשוב לזכור שהכולסטרול התזונתי הוא רק חלק מהמשוואה, וכי תזונה כללית ואורח חיים בריא הם המפתח לבריאות הלב.

המלצות

  • צריכה מתונה: עבור אנשים בריאים, צריכת ביצה אחת ביום נחשבת בטוחה.
  • גיוון תזונתי: שלבו מגוון מקורות חלבון בתזונה, כמו דגים, קטניות ועוף.
  • אורח חיים בריא: פעילות גופנית סדירה והפחתת שומנים רוויים בתזונה תורמים לבריאות הכללית.

הצטרפו לדיוור של אגוגו

ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל