מחקר: צריכת קולה קשורה לבעיות זיכרון ולחץ חמצוני

מחקר: צריכת קולה קשורה לבעיות זיכרון ולחץ חמצוני

הצריכה של משקאות קלים (ביניהם קולה) עלתה בעשורים האחרונים. צריכה מופרזת של משקאות קלים אלו קשורה למספר מחלות וירידה קוגניטיבית, במיוחד פגיעה בזיכרון.

כמו כן, תזונה המכילה כמות גדולה של סוכר יכולה לקדם עמידות לאינסולין, תסמונת מטבולית ודיסליפידמיה (הפרעה בחילוף החומרים של השומנים בדם).

מה המחקר בדק?

מחקר חדש שנעשה בברזיל ניסה להעריך את ההשפעה שיש לצריכת קולה על השינויים ההתנהגותיים ונזקי החמצון בחולדות בנות 2, 8, ו-14 חודשים.

החוקרים חילקו את החולדות לשתי קבוצות, קבוצה אחת שתתה רק משקאות קלים או מים במשך 67 ימים, והקבוצה השנייה שתתה רק מים.

החוקרים בנו סוג של מבוך בו יוכלו להעריך את הזיכרון של החולדות. כמו כן, בסוף המחקר, מוחות החולדות נותחו ונלקחו מהם מדדים שונים.

תוצאות המחקר

קבוצת החולדות ששתתה משקאות מבוססי קולה הראתה ירידה בזיכרון במהלך התרגול במבוך, תוצאה זו נראתה בחולדות הצעירות בנות 2 ו-8 חודשים. בחולדות המבוגרות לא נראתה השפעה.

תוצאות ניתוח רקמות המוח הראו רמות גבוהות יותר של סמני מתח חמצוני בקרב חולדות ששתו קולה בכל הגילאים, מה שמרמז על שינויים ביולוגיים, החולדות הצעירות יותר היו רגישות יותר לשינויי התנהגות.

החוקרים מודעים לכך שעשויים להיות הבדלים בין המינים, מאחר ורק חולדות זכרים נבדקו במחקר זה. ניסויים עתידיים צריכים להשתמש בשני המינים ולחפש הבדלים ביניהם, שכן זכרים ונקבות מגיבים לעתים קרובות בצורה שונה לגורמי סיכון תזונתיים כמו צריכת סוכר גבוהה.

לסיכום

למרות שאנחנו עדיין לא יודעים אם השפעת הקולה על החולדות תהיה זהה בבני אדם, אולי כדאי בכל זאת להפחית או להימנע לגמרי משתיית קולה, ולהתחיל להושיט את היד לכוס המים לעתים קרובות יותר.

הצטרפו למייל של אגוגו!

ותקבלו תכנים מיוחדים ישירות למייל.