5 דרכים לכיווץ ערמונית מוגדלת

5 דרכים לכיווץ ערמונית מוגדלת

ערמונית מוגדלת או היפרפלזיה שפירה של הערמונית (BPH) היא בעיה נפוצה בקרב גברים, בערך מחצית מכלל הגברים יסבלו מתסמינים הקשורים לערמונית מוגדלת בשלב מאוחר יותר בחיים.

במאמר זה נלמד איך שינויים מסוימים באורח חיים יכולים לסייע להפחית את הסיכון לערמונית מוגדלת ולהפחית את התסמינים.

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.

לחצו להצטרפות
מודעה

פעילות גופנית

פעילות גופנית יכולה לשפר את בריאות הערמונית ולהפחית את הסיכון לערמונית מוגדלת, כמו כן, גם להקטין את גודל הערמונית המוגדלת ולשפר את התסמינים באופן כללי.

מחקר שנעשה בשנת 1998 עקב אחר 30,634 גברים, מתוכם 3,743 היו עם ערמונית מוגדלת. המחקר מצא שגברים שהיו פעילים, היו בסיכון נמוך יותר ללקות בערמונית מוגדלת ולחוות את תסמיניה.

על פי המחקר, אפילו פעילות גופנית מתונה עד בינונית (כמו הליכה), שלוש פעמים בשבוע, יכולה להפחית את הסיכון ב-10 אחוזים.

מחקר איטלקי ערך ניסוי אקראי מבוקר בגברים עם דלקת ערמונית כרונית.

קבוצה אחת של גברים ביצעה פעילות גופנית של הליכה, שלוש פעמים בשבוע. קבוצה שניה שימשה כקבוצת השוואה פלסבו, כלומר נתנו להם לבצע פעילות גופנית ללא השפעה משמעותית, כמו מתיחות למיניהן, גם כן שלוש פעמים בשבוע.

בתום 18 שבועות, הגברים בקבוצה האירובית הראו שיפור משמעותי ביחס לקבוצת הפלסבו.

צריכת חלבון

ישנם מחקרים שמצאו סיכון מוגבר בין צריכת חלבון לפרוסטטה מוגדלת בגברים, בעוד שמחקרים אחרים מצאו ירידה בסיכון. אז מה קורה כאן?

על פי סקירה מחקרית בנושא, נראה כי סוג החלבון הוא זה שעושה את ההבדל. כלומר, צריכה גבוהה של חלבון המתבססת על מן החי (במיוחד בשר אדום) עלולה להעלות את הסיכון לערמונית מוגדלת, בעוד שצריכה של סוגי חלבון רזים, כמו דגים, או חלבון מן הצומח יכולה להפחית את הסיכון.

ויטמין D

מודעה

על פי סקירה מחקרית משנת 2013, נמצא קשר בין רמות גבוהות של ויטמין D לבין סיכון נמוך לערמונית מוגדלת והקטנת גודל הערמונית. איך מקבלים ויטמין D? קראו את המאמר 12 דרכים לקבל ויטמין D בכל יום

אבץ

צריכה של אבץ חשובה מאוד לבריאות הכללית ובמיוחד לבריאות הערמונית בקרב גברים מבוגרים.

מחקר משנת 2020 מצא כי צריכה של אבץ שומרת על התפקוד הפיזיולוגי של הערמונית ומונעת התפתחות או התקדמות נוספת של מחלת הערמונית.  לפיכך, יש לשקול תוספת אבץ ממוקדת עם תוספי מזון המותאמים למבוגרים. קראו את המאמר 12 סימנים למחסור באבץ ואיך לתקן את זה

תוספים לערמונית מוגדלת

מחקרים שנעשו על תוספי מזון הראו תוצאות שונות. תוספים כמו דקל ננסי, סרנילטון, ליקופן, פיטוסטרולים, ויטמין C,  ושזיף אפריקאי (Pygeum). התייעצו עם רופא לפני שאתם מחליטים לקחת כל תוסף.

הצטרפו למייל של אגוגו!

ותקבלו תכנים מיוחדים ישירות למייל.