10 דברים שלא ידעתם שעלולים לגרום לריח רע מהפה

10 דברים שלא ידעתם שעלולים לגרום לריח רע מהפה

ריח רע מהפה, או במונח הרפואי שלו: באשת פה (Halitosis), עלול להיגרם על ידי היגיינה רעה של הפה ויכול להיות גם סימן לבעיות בריאותיות מסוימות. ריח רע מהפה עלול להחמיר על ידי צריכת מזונות מסוימים או אורח חיים לא בריא.

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.

לחצו להצטרפות
מודעה

הלשון שלכם

חיידקים על הלשון הם הגורם הנפוץ ביותר לריח רע מהפה. נקו את לשונכם עם מברשת השיניים שלכם, או עם מגרד לשון. מגרד הלשון יעשה עבודה מעט טובה יותר. הימנעו ממגרדים העשויים מפלסטיק שביר, כיוון שהם עשויים להישבר, כמו גם ממגרדי מתכת, העשויים לפצוע אתכם.

תזונה דלת פחמימות

כאשר אתם מקצצים בפחמימות ומעלים את כמות החלבונים בתזונה שלכם, הגוף שלכם מתחיל לשרוף שומן על מנת לייצר אנרגיה. תהליך זה מייצר תרכובות המכונות קטונים, וגורמות לריח רע מהפה. במקרה זה, היגיינה דנטלית טובה יותר לא תפתור את הבעיה, כיוון שהיא לא מהווה את שורש הבעיה. הפתרון הטוב ביותר הוא להסוות את ריח הפה באמצעות מסטיק ללא סוכר.

צינון

אם הם לא היו מעצבנים מספיק, כעת אתם יודעים כי זיהומים בדרכי הנשימה, כגון צינון וברונכיטיס, גורמים גם לריח רע מהפה. הם עושים זאת כיוון שחיידקים הגורמים לריח ניזונים מליחה (כן, זה דוחה). ואם אתם סובלים מאף סתום, סביר יותר להניח כי תנשמו דרך הפה, ולכן הפה שלכם עשוי להתייבש.

אלכוהול

יציאה בלילה למועדון או בירה עם חברים עשויים לגרום ליותר מאשר רק הנגאובר. למרות שמדובר בנוזל, אלכוהול למעשה מייבש את הפה, ולכן מעודד את החיידקים הגורמים לבאשת. משקאות הכוללים קפאין, מזונות חריפים וסיגריות, גם הם עשויים לגרום לתופעה זו. ריח הפה שאתם חווים בבוקר מהווה תוצאה של פה יבש, שאינו מייצר את אותה כמות רוק בעת השינה.

אולקוס

בסדר, האולקוס בפני עצמו עשוי שלא להוות בעיה. אבל סוג החיידקים שגורמים לאולקוס, ההליקובקטר פילורי, כן עשוי לגרום לריח רע מהפה, על פי מחקר שנערך ב-Journal of Medical Microbiology. טיפול בחיידקים עשוי להיפטר גם מהריח. הרופא שלכם יכול לבדוק אם החיידקים האלו נוכחים בגוף שלכם, ולרשום לכם אנטיביוטיקה על מנת לטפל בהם.

תרופות

יותר מ-400 תרופות במרשם ושלא במרשם, לרבות נוגדי דיכאון ותרופות נגד אלרגיה, עשויות לדכא את זרימת הרוק. הנוזל הזה מסייע לשטוף את המזון והחיידקים מהפה, ומונע ריח רע מהפה. לא תמיד תוכלו להחליף את התרופות שלכם, ולכן ההמלצה היא לשתות הרבה מים וללעוס מסטיק ללא סוכר על מנת לשמור על לחות הפה. תוכלו גם להשתמש במי פה מיוחדים.

אבני שקדים

המצבורים הקטנים והלבנבנים האלו – המורכבים מחיידקים מוקשים, חלקיקי מזון, תאים מתים וליחה – נלכדים בשקערוריות של השקדים ובחלק האחורי של הלשון. בדרך כלל, אבני השקדים אינן מזיקות, אך הן גורמות לריח. לעתים קרובות הן יתפרקו לבדן, אך לפעמים תוכלו להאיץ את התהליך על ידי גרגור מי מלח. רופא השיניים שלכם עשוי להציע אפשרויות נוספות.

לקריאה בהרחבה על אבני שקדים: תסמינים, גורמים ודרכי טיפול

פירות יבשים

הם עשירים מאוד בסוכר, וחיידקים הגורמים לריח מאוד אוהבים אותם. ברבע כוס של צימוקים יש 21 גרם של סוכר; כמות זהה של משמשים מיובשים מכילה 17 גרם. באותה המידה, תוכלו לאכול 4-5 כפיות של סוכר טהור. כמו כן, פירות יבשים הם דביקים, ולכן הם נלכדים על ובתוך השיניים שלכם. לאחר אכילתם, וודאו כי אתם מצחצחים שיניים ומשתמשים בחוט דנטלי.

צרבת

הצרבת היא תסמין של הרפלוקס הקיבתי-הושטי (GERD), תסמונת עיכול נפוצה. יתכן כי ריח הפה שלכם הוא תוצאה של מזון שלא התעכל החוזר בחזרה למעלה, או גירוי מחומצת הקיבה הגורם להצטברות של נזלת. התייעצו עם הרופא שלכם אם אתם סובלים מצרבת לעתים קרובות.

שיניים סדוקות ומילויים

מודעה

אלו עשויים ללכוד חלקיקי מזון ולטפח חיידקים, ולכן לגרום לחורים בשיניים, מחלות חניכיים וריח רע מהפה. שיניים תותבות שאינן מתאימות כשורה עשויות גם הן לגרום לאותן בעיות. זו עוד סיבה מצוינת לבקר אצל רופא השיניים באופן קבוע.

הצטרפו למייל של אגוגו!

ותקבלו תכנים מיוחדים ישירות למייל.