המזונות הגרועים ביותר לירידה במשקל (שכדאי להימנע)

המזונות הגרועים ביותר לירידה במשקל (שכדאי להימנע)

כאשר אנחנו מעוניינים לרדת במשקל, לבחירות המזון שלנו יש השפעה ענקית על התוצאה שנקבל. הימנעות ממזונות מסוימים יכולה לסייע לנו לקצץ קלוריות רבות ומיותרות מהתפריט היומי.

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.

לחצו להצטרפות
מודעה

מזונות מטוגנים

מזון מטוגן מלא בשומן, לכן עתיר בקלוריות, דבר שיקשה עלינו להיות בגרעון קלורי בסוף היום.

בנוסף, בלי קשר לירידה במשקל, אוכל מטוגן רע מאוד לבריאות שלנו. סקירה מדעית משנת 2021 מצאה קשר בין צריכת מזון מטוגן למחלות לב.

בחרו בדרכים בריאות יותר לבישול, כמו אפייה, צלייה, אידוי או הרתחה של המזון אותו אתם רוצים לאכול.

משקאות סוכריים

הדרך הקלה ביותר להעלות את רמת הסוכר בדם היא באמצעות צריכת סוכר בצורתו הנוזלית. לדוגמה: קולה, מיץ תפוזים, ומיצים אחרים.

המשקאות האלה מכילים כמות גדולה של סוכר, והם לא משביעים. מחקרים הראו קשר בין צריכה גבוהה של משקאות סוכריים להשמנה. (1,2)

כמו כן, שתייה מרובה של משקאות ממותקים קשורה גם לסוכרת מסוג 2, מחלות לב, מחלות כליות, מחלת כבד לא אלכוהולית, עששת וחורים בשיניים, וגאוט.

מוצרים עם סוכר מוסף

בדומה למשקאות סוכריים, סוכרים מוספים הם סוכרים וסירופים שמתווספים למוצרים בתהליך הייצור שלהם. להבדיל, סוכרים המופיעים באופן טבעי, כמו אלה שבפרי או בחלב, אינם סוכרים מוספים.

צריכת סוכרים מוספים קשורה להשמנת יתר, כמו כן לסיכון מוגבר למגוון מחלות כרוניות כמו מחלות לב וכלי דם, סוכרת ומחלת כבד שומני לא אלכוהולי (NAFLD), כמו גם בירידה קוגניטיבית ואפילו בכמה סוגי סרטן. (3)

לסוכר המוסף יש שמות רבים ושונים, חפשו אותם בתוויות המזון. דוגמאות לסוכרים מוספים כוללות סוכר חום, מיץ קנה סוכר, סירופ תירס, דקסטרוז, פרוקטוז, נקטר פירות, גלוקוז, סירופ תירס עתיר פרוקטוז, דבש, לקטוז, סירופ מאלט, מלטוז, סירופ מייפל, מולסה, סוכר גולמי וסוכרוז.

מודעה

המזונות העיקריים המכילים תוספת סוכר כוללים: ממתקים, עוגות, עוגיות, פשטידות, לחמניות מתוקות, מאפים וסופגניות, קינוחים חלביים (כמו גלידה ויוגורט)
משקאות ממותקים בסוכר, כגון משקאות קלים, משקאות ספורט, משקאות אנרגיה ומיצים.

אלכוהול

אלכוהול עלול לגרום לעלייה במשקל בכך שהוא משפיע על חילוף החומרים שלנו. הגוף שלנו מתייחס לאלכוהול כמו לרעל ומשבית את כל שאר המסלולים המטבוליים שלנו כדי להתמקד בחילוף החומרים של האלכוהול. (4)

האתנול (למעשה אלכוהול) הוא רכיב בעל ערך קלורי (7 קלוריות לגרם; פחמימות וחלבון מייצרים 4 קלוריות לגרם, בעוד שומן מייצר 9 קלוריות). בניגוד לפחמימות ושומנים שניתן לאחסן ולנצל בעת הצורך, פחמימות מאוחסנות כגליקוגן בכבד ובשריר ושומן מאוחסן כטריגליצרידים ברקמות השומן ובכבד.

אלכוהול אינו מאוחסן ונשאר בגוף שלנו עד סילוקו. לכן, קיים עומס גדול על הכבד לחמצן אלכוהול על מנת לסלק אותו מהגוף.

עוד דרכים בהן האלכוהול מקשה עלינו את הירידה במשקל הם בכך שהוא עשיר בקלוריות, הוא עלול לגרום לנו להרגיש רעבים, והוא יכול גם להוביל לבחירות מזון פחות בריאות.

לכן, הגבילו או הימנעו מצריכת אלכוהול, במיוחד בסמוך לארוחות.

הצטרפו למייל של אגוגו!

מודעה

ותקבלו תכנים מיוחדים ישירות למייל.